Η Eurobank ξεπουλάει 200.000 καταναλωτικά

0



Στο σφυρί βγάζει η Eurobank περίπου 200.000 «κόκκινα» καταναλωτικά δάνεια και χρέη από πιστωτικές κάρτες. Το συνολικό ύψος των δανείων φτάνει το 1,5 δισ. ευρώ και η τράπεζα ετοιμάζεται να τα... σκοτώσει σε πολύ χαμηλές τιμές.
Ηδη δέχεται προσφορές από υποψήφιους αγοραστές, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι ξένα funds, με τις τιμές που προσφέρουν να είναι ιδιαίτερα χαμηλές και να κινούνται περίπου στα 0,04-0,07 € για κάθε ευρώ.

Οταν το δάνειο περάσει στο ξένο fund, εκπρόσωποί του (πιθανότατα κάποια δικηγορικά γραφεία) θα αρχίσουν επαφή με τους δανειολήπτες, με τους οποίους θα διαπραγματευτούν την αποπληρωμή του δανείου, προσδοκώντας φυσικά να αποκομίσουν κέρδος.
Εκτιμάται ότι το fund θα ζητήσει από τον δανειολήπτη να δώσει 0,20-0,30 € για κάθε 1 ευρώ.

«Κόκκινα» δάνεια

Τα δάνεια που βγαίνουν στο σφυρί δεν εξυπηρετούνται τουλάχιστον δύο χρόνια, ενώ δεν φέρουν καμία εγγύηση.

Την αρχή κάνει, όπως είπαμε, η Eurobank, ενώ την ίδια πολιτική αναμένεται να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες τράπεζες, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι στόχος είναι να πωληθούν από τις τέσσερις τράπεζες δάνεια συνολικού ύψους 5 δισ. ευρώ.
Αυτή τη στιγμή το σύνολο των καταναλωτικών δανείων που έχουν οι τράπεζες ανέρχεται γύρω στα 25 δισ. ευρώ. Από αυτά, τα μη εξυπηρετούμενα φτάνουν τα 14-15 δισ. ευρώ, εντός των οποίων βρίσκονται και τα 5 δισ. ευρώ που θα πωληθούν. Σημαντικό κομμάτι από τα μη εξυπηρετούμενα, πλην των 5 δισ. ευρώ που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο», συνοδεύεται από εγγύηση/εξασφάλιση ακινήτου.

Τα εύλογα ερωτήματα που δημιουργούνται, μετά από την συγκεκριμένη εξέλιξη είναι:
Γιατί δεν δόθηκε στους δανειολήπτες η δυνατότητα εξαγοράς των δανείων τους στην συγκεκριμένη τιμή;
Γιατί δεν υπήρξε κάποια νομοθετική παρέμβαση (έστω και με τηνμορφή τροπολογίας) που θα έδινε τη δυνατότητα στους δανειολήπτες να εξαγοράσουν τα δάνειά τους και να μην γίνουν (και πάλι) αντικείμενο εκμετάλλευσης και εκβιασμών των ξένων funds;
Γιατί αυτή η κυβέρνηση, η πρωτο-δεύτερη φορά "αριστερή", δεν προχώρησε στην εύλογη κίνηση ελάχιστης προστασίας των δανειοληπτών και της τελευταίας αλλά σημαντικής προσφοράς να εξαγοράσουν τα δάνειά τους;
Πώς μπορεί αυτή η κυβέρνηση να μην παρεμβαίνει (νομοθετικά) στη διαδικασία και να αφήνει για μια ακόμη φορά τους έλληνες πολίτες - δανειολήπτες έκθετους σε ιδιαίτερα δυσάρεστες εξελίξεις; (δυστυχώς για τους κυβερνώντες, η δικαιολογία πως "μια τέτοια απόφαση θα έστελνε σε όλους τους δανειολήπτες το μήνυμα παύσης αποπληρωμής των δανείων" δεν ισχύει, αφού η καταγεγραμμένη συνεχώς αυξανόμενη τάση δημιουργίας νέων κόκκινων δανείων είναι αποτέλεσμα πολιτικών που και αυτή η κυβέρνηση εφαρμόζει)...

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 09, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η Eurobank ξεπουλάει 200.000 καταναλωτικά"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator