Η Άγκυρα ανεβάζει τους τόνους και βλέπει... σταυροφόρους!

0Αντιδυτικό μέτωπο και επιλογή πόλωσης
Μια ημέρα μετά τον Ιμπραήμ Καλίν, σύμβουλο και εκπρόσωπο του Ταγιπ Ερντογάν, που κατηγόρησε την Δύση και την Ε.Ε. ότι δεν έχει συγχωρήσει την Τουρκία για την Κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, ένας ακόμη υπουργός της τουρκικής κυβέρνησης κατήγγειλε ότι το… Σχέδιο των Δυτικών να καταστρέψουν την Τουρκία στοχεύει στην ολοκλήρωση των… Σταυροφοριών.

Ο υπουργός Δασών και Υδάτινων Πόρων Βεϊσέλ Ερογλου δήλωσε χθες ότι οι «Δυτικές χώρες θέλουν να ολοκληρώσουν την αποστολή των Σταυροφόρων, καταστρέφοντας την Τουρκία με όπλο τις τρομοκρατικές οργανώσεις τις οποίες υποστηρίζουν!

Σε συνέντευξη του στην φιλοκυβερνητική Γενι Σαφάκ ο κ Ερογλου υποστήριξε ότι η Δύση επιχειρεί να καταστρέψει την Τουρκία, την σύγχρονη Οθωμανική Αυτοκρατορία , καθώς η Συνθήκη του Καρλοβιτς το 1699 τερμάτισε τον Οθωμανικό Έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος της Κεντρικής Ευρώπης».

«Από την Συνθήκη του Καρλοβιτς η Δύση σχεδιάζει να καταστρέψει την Τουρκία. Το Έθνος μας ήταν ο θρύλος στην Καλλίπολη και αναγεννήθηκε από τις στάχτες του. Μετά ξεκίνησαν ένα νέο παιγνίδι για να καταστρέψουν την Τουρκία, αποκλείοντάς την. Μετά δημιούργησαν και εξόπλισαν το ΡΚΚ. Όμως οι Κούρδοι πολίτες μας έμειναν πιστοί στην σημαία μας και στην θρησκεία μας κι έτσι το ΡΚΚ δεν ρίζωσε σε αυτούς..»

Ο τούρκος υπουργός συνέχισε όμως λέγοντας ότι η Δύση μετά το ΡΚΚ ίδρυσε το κίνημα Γκουλεν ,το οποίο εχει κατηγορήσει ο κ. Ερντογάν ως υπεύθυνο για την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

«Δεν θέλουν μια ισχυρή και αναπτυγμένη Τουρκία. Αναθεωρούμε το Σύνταγμα μας υιοθετώντας το Προεδρικό Σύστημα, για τις μελλοντικές γενιές. Το Προεδρικό Σύστημα θα επιτρέψει στην Τουρκία να λαμβάνει γρηγορά αποφάσεις και να κάνει όλο και μεγαλύτερά βήματα..».

Το τελευταίο διάστημα η δημόσια αντιδυτική και αντιευρωπαϊκή ρητορική κυριαρχεί στον πολιτικό λόγο στην Τουρκία, ενώ ο Τ. Ερντογάν και το καθεστώς που οικοδομεί απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες αλλά και από τα γενικώς αποδεκτά στάνταρτ της κοσμικής Δημοκρατίας.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 31, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η Άγκυρα ανεβάζει τους τόνους και βλέπει... σταυροφόρους!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator