Δικαστής «άνοιξε δρόμο» στον Σώρρα!

0



Εστω και καθυστερημένα, η περίπτωση Σώρρα έχει αρχίσει να απασχολεί σοβαρά τις Αρχές

Νίκος Φωτόπουλος

Μύλος με την υπόθεση Σώρρα.

Στα χέρια του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρου Τσόγκα βρίσκεται από χθες σχετικό έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, μετά το μπαράζ εξώδικων δηλώσεων οπαδών του «επιχειρηματία» γιατί οι εφορίες και τα ταμεία δεν δέχονται το... ομόλογό του για την εξόφληση των χρεών τους!

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, διευθύντρια ΔΟΥ της συμπρωτεύουσας συνελήφθη τις προηγούμενες μέρες διότι αρνήθηκε να δεχτεί ένα τέτοιο ομόλογο και αφέθηκε τελικά ελεύθερη με εντολή του εισαγγελέα.

Το θέμα έχει δημιουργηθεί από μια δικαστική απόφαση του 2013, με την οποία το Η' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών δικαιώνει τον Σώρρα έχοντας αποφανθεί ότι «ουδόλως αποδείχθηκε η ανυπαρξία του ανωτέρω χρηματικού ποσού ή η πλαστότητα των τίτλων που το ενσωματώνουν», καθώς «εξάλλου, ουδέποτε υπήρξε πρόθεση των κατηγορουμένων να προκαλέσουν σύγχυση στην κοινή γνώμη, παρά τούτοι κινήθηκαν αποκλειστικά από αγαθά κίνητρα και, συγκεκριμένα, ωθούμενοι από την επιθυμία τους να βοηθήσουν το κράτος».

Υπό αυτές τις συνθήκες παραγγέλθηκε προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ τις αμέσως επόμενες μέρες αναμένονται εξελίξεις μετά τις διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα.
Προκαταρκτική εξέταση

Από πλευράς υπουργείου Οικονομικών, η Υπηρεσία Ελέγχου Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων διενήργησε προκαταρκτική εξέταση στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας, ενώ τα αποτελέσματα διαβιβάστηκαν αρμοδίως στις εισαγγελικές αρχές για περαιτέρω ενέργειες και ως εκ τούτου καλύπτονται από το απόρρητο της ποινικής προδικασίας.

Ταυτόχρονα, όπως έγινε γνωστό, η Διεύθυνση Εισπράξεων του υπουργείου Οικονομικών απέστειλε προς τις ΔΟΥ εγκύκλιο με την οποία παρείχε οδηγίες για τον τρόπο χειρισμού όλων αυτών των εξώδικων δηλώσεων που καταθέτουν οι οφειλέτες-οπαδοί του «επιχειρηματία» ζητώντας τη διαγραφή των οφειλών τους, επικαλούμενοι τα κεφάλαια του Αρτέμη Σώρρα, σύμφωνα με σχετικά έγγραφα του Νομικού Συμβουλίου του υπουργείου Οικονομικών.

Πάντως, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται από την Εισαγγελία, όσοι έχουν κάνει χρήση τέτοιων εξωδίκων καλούνται να καταθέσουν στις δικαστικές αρχές στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

Είναι προφανές ότι η απόφαση του Πλημμελειοδικείου Αθηνών του 2013 δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα και ερωτήματα, την ώρα που παραμένει άγνωστο εάν η υπόθεση προχώρησε με κάποιον τρόπο σε ανώτερο βαθμό της Δικαιοσύνης (Εφετείο) και εφόσον αυτό συνέβη τι τελικά έγινε...
«Καρκίνωμα των καιρών»

«Ηρθε η ώρα η Πολιτεία και η Δικαιοσύνη να ενσκήψουν με σοβαρότητα και ευθύνη στην υπόθεση Σώρρα που εξελίσσεται σε καρκίνωμα των καιρών. Ας το κάνουν τώρα, προτού να είναι αργά για ανυποψίαστους και απελπισμένους συμπολίτες μας που πέφτουν θύματα τυχοδιωκτών», δήλωσε στο μεταξύ ο Χάρης Θεοχάρης από το περιστύλιο της Βουλής με αφορμή το θέμα που έχει ανακύψει.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Β’ Αθήνας ανέφερε πως «υπάρχουν εύλογα ερωτήματα αναφορικά με το τι έκανε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου όταν εκδόθηκε η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών το 2013», προσθέτοντας πως είναι άξιο απορίας πώς κατέστη αμετάκλητη αυτή η παράλογη απόφαση που έχει γίνει λάβαρο για το κίνημα Σώρρα.
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 05, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δικαστής «άνοιξε δρόμο» στον Σώρρα!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator