Η επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου

0Ο Γιώργος Παπανδρέου επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ και το χαμόγελο επιστρέφει στα χείλη των Ελλήνων. Η πολιτική ζωή της χώρας είναι -εδώ και χρόνια- ένα ανέκδοτο.

Η επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ αποτελεί πολύ καλό δώρο για την αποχή που θα θριαμβεύσει στις επόμενες εκλογές.

Θεωρητικά, τέτοιες κινήσεις έχουν ως σκοπό τη συλλογή ψήφων αλλά πετυχαίνουν το ακριβώς αντίθετο.

Από την άλλη, ο Γιώργος Παπανδρέου ξέρει πως πρέπει να βρίσκεται στη Βουλή γιατί είναι προφανές πως η πλήρης κατάρρευση της χώρας δεν θα περάσει χωρίς κάποιοι να οδηγηθούν στο δικαστήριο, για να εξευμενιστούν οι πολίτες.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ανάμεσα στα φαβορί.

Όποιος μένει έξω από τη Βουλή, μπορεί να βρεθεί στη φυλακή. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος ξέρει περισσότερα επί του θέματος.

Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει ακόμα μόνο και μόνο για να μην οδηγηθούν κάποια στελέχη του στην Δικαιοσύνη. Άλλο λόγο ύπαρξης το ΠΑΣΟΚ δεν έχει.

Τώρα είναι ενδιαφέρον τι θα κάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε πως είναι «ζήτημα πολιτικής αξιοπρέπειας» να μην συνυπάρξει στο ίδιο κόμμα με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος κατηγορεί τον Βενιζέλο πως τον ανέτρεψε.

Ευάγγελος Βενιζέλος και αξιοπρέπεια δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, οπότε ο Βενιζέλος θα μείνει κι αυτός στο μαντρί, για να μην τον φάνε οι λύκοι.

Ο Βενιζέλος ξέρει καλά πως, αν μείνει εκτός Βουλής, δύσκολα θα γλιτώσει το δικαστήριο, γιατί είναι ο άνθρωπος που, ως υπουργός Οικονομικών, υπέγραψε την υπαγωγή των ομολόγων της χώρας στο αγγλικό δίκαιο και την απαγόρευση της μετατροπής του εξωτερικού χρέους σε εθνικό νόμισμα, με αποτέλεσμα να υποθηκευθεί η χώρα για πάντα.

Η Νέα Δημοκρατία δεν μοιάζει διατεθειμένη να του δώσει καταφύγιο -οι δεξιοί ψηφοφόροι δεν θα δέχονταν μια τέτοια ατιμία-, οπότε ο Βενιζέλος μένει στο ΠΑΣΟΚ και κάνει την προσευχή του να εκλεγεί στις επόμενες εκλογές.

Με αποχή που θα ξεπερνάει το 60%, το πολιτικό σύστημα θα αναγκαστεί να θυσιάσει κάποιους, με την ελπίδα να διασωθεί αυτό.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ο ιδανικός για να οδηγηθεί στο δικαστήριο και να πειστούν οι πολίτες πως υπάρχει ακόμα Δικαιοσύνη στη χώρα.

Από την άλλη, ο Βενιζέλος είναι αδίστακτος.

Η υπόθεση έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

pitsirikos.net
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 14, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator