Το «βιολί» τους στο Μάξιμου: Μαγκιά, φραπεδιά και… δεν βαριέσαι αδερφέ!

0Άγνοια κινδύνου και κυριαρχία ενός άνευ προηγουμένου πολιτικού ανορθολογισμού. Αυτά είναι τα δύο χαρακτηριστικά που κάνουν επικίνδυνη την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου.

Της Αλίκης Χατζή

Γίνονται απολύτως διακριτά στο νέο, «Βαρρουφάκιας λογικής» σχέδιο του Μαξίμου, όπως ανέλαβε να μας το περιγράψει ο «μέντορας» και «εξ απορρήτων» του πρωθυπουργού Αλέκος Φλαμπουράρης. Μας είπε: Ούτε νέα μέτρα θα αποδεχθεί η κυβέρνηση, όπως ζητούν σύσσωμοι οι δανειστές μας (Ευρωπαίοι και ΔΝΤ) , ούτε εκλογές πρόκειται να γίνουν πριν από το 2019 και, θα κλείσει κι η αξιολόγηση κατά πως μας βολεύει εμάς, έτσι ώστε το δεύτερο εξάμηνο του 2017 να «τρίβουμε τα μάτια μας» από την πολύ ανάπτυξη που θα υπάρξει στην χώρα.

Όχι, δεν είναι τρελός ο άνθρωπος. Ότι μας κοροϊδεύει, μας κοροϊδεύει! Αλλά, λέει αλήθεια σε ό, τι αφορά στον προγραμματισμό που έχει εγκρίνει (για τώρα διότι κανένας δεν μπορεί να προβλέψει κάποιο απρόοπτο γεγονός) το «σοφό» επιτελείο του Μαξίμου. Απλά, τον περιγράφει με τον δικό τους τρόπο, χρησιμοποιώντας την διάλεκτο της Κουμουνδούρου. Αν μεταφράσουμε, καταλαβαίνουμε το εξάμηνο πλάνο τους:

Δεν θα συμφωνήσει η κυβέρνηση να πάει στην βουλή νέα μέτρα, αφού υπάρχουν περί τους 30 καταγεγραμμένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν πρόκειται να πεισθούν να τα ψηφίσουν, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ληφθούν, γενικώς, νέα μέτρα. Θα βρεθεί στο τέλος κάποιος τρόπος, ένας από όλους τους ευφάνταστους που προτείνουν οι διαπραγματευτές μας στους δανειστές, για να κλείσει «τσάτρα πάτρα» η αξιολόγηση και … βλέπουμε μετά ως χώρα… πώς θα τα βολέψουμε!

Ούτως ή άλλως, οι ψηφοφόροι, ακόμη και οι δυσαρεστημένοι, γνωρίζουν πως τα νέα μέτρα θα υλοποιηθούν, είτε με Τσίπρα – Καμμένο είτε με Μητσοτάκη, είτε με όποια κυβέρνηση συνεργασίας προκύψει. Με τους ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ελπίζουν – τουλάχιστον οι δικοί τους – ότι μια θεσούλα, κάπου στο δημόσιο, θα βρίσκεται πάντα γι’ αυτούς…. που άν σήμερα δεν τρώνε από τα σκουπίδια, το οφείλουν στην «φιλολαϊκή» κυβέρνηση μας. Με δεδομένο ότι τους κυβερνώντες ενδιαφέρουν οι δικοί τους ψηφοφόροι και μόνο, καταλαβαίνουμε λοιπόν γιατί «δεν θα γίνουν εκλογές», όπως μας τονίζουν οι Φλαμπουράρης και λοιποί.

Έτσι ακριβώς έχει η κατάσταση αυτή τη στιγμή που μιλάμε και γι’ αυτό διατρέχουμε τεράστιο κίνδυνο. Οι άνθρωποι εξακολουθούν να κυβερνούν με το «βλέποντας και κάνοντας», αδιαφορώντας για τις συνέπειες… και το πού θα βρισκόμαστε το καλοκαίρι φέτος!
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 31, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το «βιολί» τους στο Μάξιμου: Μαγκιά, φραπεδιά και… δεν βαριέσαι αδερφέ!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator