Ας μην παίζουμε με τη φωτιά

0Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Στην Θράκη, την Ελληνική Θράκη, δεν υπάρχει χώρος για συζητήσεις με θέματα που εγείρουν οι τουρκόφρονες εκπρόσωποι του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Στην Ελληνική Θράκη, την καθημαγμένη από την χρόνια αδιαφορία των ελληνικών κυβερνήσεων δεν τίθεται οποιοδήποτε θέμα για παραχωρήσεις και υποχωρήσεις απέναντι στην επιθετική τουρκική πολιτική και, φυσικά, σε αυτή την ελληνική γεωγραφική επικράτεια την στοχοποιημένη από την «επεκτατική πολιτική» της Τουρκίας δεν πρέπει να τίθεται κανένα απολύτως θέμα (ιδιαίτερα την στιγμή που η Ελλάδα αντιμετωπίζει σημαντικότατα οικονομικά προβλήματα) εθνικού περιεχομένου. Δεν υπάρχει εχέφρων άνθρωπος, που κατανοεί τα ελάχιστα επί των εθνικών θεμάτων, που μπορεί να δεχθεί ως θετική την οποιαδήποτε «πολιτική πρωτοβουλία» -ιδιαίτερα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ- αλλαγής του υφιστάμενου καθεστώτος προς την κατεύθυνση μερικής ικανοποίησης τουρκικών αιτημάτων που είτε παρεμβάλλονται της ελληνικής εσωτερικής πολιτικής, είτε επιχειρούν να δημιουργούν (εις βάρος των ελληνικών κεκτημένων, συμφερόντων αλλά και του Διεθνούς Δικαίου) αναταράξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Πρόσφατα, η κυβέρνηση της οποίας ο πρωθυπουργός δεν αναγνώριζε τα ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα (σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Τσίπρα πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015), αποφάσισε να αλλάξει τους νόμιμα (εκ του Ελληνικού Συντάγματος) τοποθετημένους μουφτήδες της Ελληνικής Θράκης, υποχωρώντας εμμέσως πλην σαφώς, στο πάγιο αίτημα των (ελεγχόμενων στον απόλυτο βαθμό από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής) τουρκοφρόνων της Θράκης. Η κυβερνητική αυτή «πρωτοβουλία» δημιούργησε ένα κύμα λογικών αντιδράσεων, αφού μέσω αυτής καταγράφεται μια υπόγεια κυβερνητική απόπειρα υποχώρησης στην επιχειρούμενη -από την Άγκυρα- δημιουργία «χαλαρών συνόρων» και επέκτασης της ήδη υφιστάμενης και καταγεγραμμένης -τόσο από έμπειρους αναλυτές όσο και από ικανότατους διπλωμάτες- κατάστασης άτυπης συγκυριαρχίας Αθηνών και Άγκυρας στην Θράκη.

Έχοντας παρακολουθήσει και καταγράψει –επί δεκαετίας- τα συμβαίνοντα στην Θράκη, ιδιαίτερα τις εκάστοτε κυβερνητικές παλινωδίες, θα μπορούσαμε να κρίνουμε με επάρκεια την κυβερνητική αυτή «πρωτοβουλία», που απογυμνώνει όχι μόνο την ανεπάρκεια των εμπλεκόμενων πολιτικών και των εκπροσώπων τους, αλλά καταδεικνύει κυρίως την επί εθνικής βάσης επικινδυνότητα των πολιτικών – κομματικών σκοπιμοτήτων, που για μια ακόμη φορά ταξινομούνται από τα κομματικά γραφεία ως ισχυρότερες και επικρατέστερες επί των εθνικών θεμάτων, δημιουργώντας (εκ των ουκ άνευ) νέα «επίπεδα» τουρκικών απαιτήσεων εντός της ελληνικής επικράτειας. Δυστυχώς τα όσα έχουν συμβεί επί σειράς δεκαετιών στην Ελληνική Θράκη, δεν δίδαξαν κανέναν από τους εκάστοτε κυβερνώντες για την σοβαρότητα που απαιτείται στον χειρισμό θεμάτων που απαιτούν όχι μόνο ειδική γνώση, αλλά και στιβαρή εθνική πολιτική, η οποία θα επιβάλλει στην Θράκη (και στα ξόανα της επιθετικής τουρκικής εξωτερικής πολιτικής) το νόμο, όπως αυτός ορίζεται από το Ελληνικό Σύνταγμα.

Επί του θέματος της αιφνίδιας και αναίτιας αντικατάστασης των νόμιμα (με υπογραφή του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας έως το 2021) , παραμερίζοντας την ό,ποια δική μας τοποθέτηση, θα παραθέσουμε την άποψη του μουσουλμάνου κατοίκου της Ξάνθης, Σεμπαϊδήν Καραχότζα, την οποία βρίσκουμε άκρως ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική…

«Για λόγους που τουλάχιστον εγώ δε γνωρίζω, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποφάσισε από το πουθενά να δημιουργήσει θέμα με τους νόμιμους – διορισμένους από την ελληνική πολιτεία Μουφτήδες Ξάνθης και Ροδόπης ζητώντας και επίσημα πλέον την άμεση παραίτηση τους με την αιτιολογία πως θα αντικατασταθούν από καινούρια πρόσωπα. Φυσικά τα όσα αρχικά γράφτηκαν περί βέτου από τον Πάνο Καμένο αποδείχθηκαν λόγια του αέρα αφού για τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από την Υπουργική του καρέκλα και για να μην τη χάσει δεν τολμάει να πει ούτε ένα ΟΧΙ στον Αλέξη Τσίπρα.
Διαβάζω στον τοπικό τύπο της Ξάνθης πως ι ΑΝΕΛ στηρίζουν το θεσμό του νόμιμου Μουφτή και όχι συγκεκριμένα πρόσωπα και δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να βρίσω. Πριν από λίγους μόλις μήνες και ενώ βρισκόταν στην Ξάνθη ο Πάνος Καμένος, απευθυνόμενος στον νυν νόμιμο Μουφτή Ξάνθης του είπε κατά λέξη «μη φοβάσαι, είμαστε μαζί σου». Δε θυμάμαι να του είπε «μη φοβάσαι, εμείς στηρίζουμε το θεσμό του διορισμένου Μουφτή». Θα μου πείτε βέβαια ποιος δίνει σημασία σε τέτοιες λεπτομέρειες όταν στη μέση υπάρχει Υπουργική καρέκλα.
Πέρα όμως από τη στάση του Προέδρου των ΑΝΕΛ, μου προκαλεί εντύπωση η απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει την παραίτηση των δυο νόμιμων Μουφτήδων ενώ γνωρίζει πως με απόφαση Προέδρου της Δημοκρατίας η θητεία τους λήγει τον Αύγουστο του 2021. Γιατί άραγε τόση βιασύνη; Ποιος – ποιοι είναι εκείνοι που θέλουν την άμεση απομάκρυνση των δυο διορισμένων Μουφτήδων; Μήπως κύκλοι του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής με τους οποίους έχουν πολλά πάρε δώσε οι μουσουλμάνοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;
Καταρχήν από τη μεριά της κυβέρνησης θα πρέπει να υπάρξει ξεκάθαρη εγγύηση πως πράγματι σε περίπτωση που οι Μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής παραιτηθούν (αν και μάλλον δε θα το κάνουν) θα υπάρξει αντικατάσταση τους και δε θα υλοποιηθεί το παράλογο αίτημα της Άγκυρας για εκλογή των Μουφτήδων στη Θράκη και μάλιστα τη στιγμή που στην ίδια την Τουρκία διορίζονται από το κράτος και δεν εκλέγονται από τους πολίτες. Μπορεί να το εγγυηθεί αυτό η κυβέρνηση;
Ας υποθέσουμε πως δεν προκύπτει καν ζήτημα εκλογής των Μουφτήδων και πως απλά θα αντικατασταθούν από νέα πρόσωπα, ποιος είναι αυτός που μπορεί να μας εγγυηθεί πως τα καινούρια αυτά πρόσωπα θα είναι καθαρά και δε θα προέρχονται από την απέναντι πλευρά; Ποιοι και με ποια κριτήρια θα επιλέξουν τους νέους Μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής; Ποιος θα προτείνει τους επόμενους; Μήπως οι μουσουλμάνοι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί πρέπει στα καλά καθούμενα να μπούμε στη διαδικασία να παίξουμε με τη φωτιά;
Για να πω την αλήθεια, μια ενδεχόμενη δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του διορισμένου Μουφτή Ξάνθης μπορώ να την καταλάβω αφού εδώ και πολλά χρόνια σαν Μουφτής λάμπει δια της απουσίας του, σπάνια βγαίνει από το γραφείο του κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βρίσκει ελεύθερο πεδίο δράσης ο Ψευτομουφτής. Άρα θα μπορούσα να καταλάβω ως ένα σημείο την επιμονή της κυβέρνησης να αντικαταστήσει τον νόμιμο Μουφτή Ξάνθης. Τον Μουφτή Κομοτηνής όμως γιατί να τον αντικαταστήσει; Μήπως γιατί κάνει φοβερή δουλειά; Μήπως γιατί η δράση του ξεπερνά τη δράση του εκεί Ψευτομουφτή;
Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας κι ας πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Ασφαλώς και δεν πρόκειται για ξαφνικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης. Είναι ξεκάθαρο πως ο Τσίπρας και η παρέα του προσπαθούν να κάνουν το χατίρι σε κάποιους μειονοτικούς κύκλους της Θράκης. Το μόνο που εύχομαι κι ελπίζω είναι να μην τους το κάνουν εύκολο οι δυο Μουφτήδες και να μην παραιτηθούν. Αν δεν παραιτηθούν από μόνοι τους καμιά κυβέρνηση δε μπορεί να τους απομακρύνει μέχρι τον Αύγουστο του 2021».

Γνωρίζοντας, τονίζοντας και κατανοώντας (στον απόλυτο βαθμό) πως η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει να υπάρχει και λειτουργεί με τις ψήφους των τεσσάρων μουσουλμάνων (μειονοτικών) βουλευτών Ροδόπης(3) και Ξάνθης(1), έχουμε να αποστείλουμε μια συμβουλή προς συγκυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ: Ξεκινήστε το "εθνικό σας έργο" από το να μάθετε πως να μοιράζετε το άχυρο δύο γαϊδάρων (κυριολεκτικά), γιατί ο δρόμος προς την διαχείριση των εθνικών θεμάτων είναι κάτι παραπάνω από δύσκολος για εσάς, και κάτι περισσότερο από επικίνδυνος για όλους εμάς και την πατρίδα, της οποίας την "τύχη" αποφασίσατε να διαχειριστείτε σύμφωνα με τα κομματικά και τα ιδεοληπτικά σας κριτήρια και συμφέροντα...
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 26, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ας μην παίζουμε με τη φωτιά"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator