Έτσι θα είναι (;) το νέο πρωτάθλημα - Η πρόταση για τη «νέα» Σούπερ Λιγκ

0



Στο Διοικητικό Συμβούλιο που έγινε στα γραφεία της Λίγκας το μεσημέρι της Παρασκευής μεταξύ άλλων δόθηκε στα μέλη προσχέδιο για την αναδιάρθρωση του Πρωταθλήματος, που προβλέπει 14 ομάδες.

Το πλάνο, 31 σελίδων, αφού κάνει γενικότερα μια αναδρομή στην ιστορία του πρωταθλήματος της μεγάλης κατηγορίας και στη συνολική δομή οργάνωσης του Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, εν συνεχεία παρουσιάζει ένα πλάνο για το πως μπορεί να γίνει πιο... ελκυστικό το προϊόν! Η εισήγηση παραδόθηκε προς αξιολόγηση στις ΠΑΕ-Μέλη της Σούπερ Λίγκας, προκειμένου να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις στο επόμενο Δ.Σ.

Στο προσχέδιο που έχουν στα χέρια τους όλες οι ΠΑΕ η πλέον ρηξικέλευθη πρόταση αφορά την ανάδειξη του πρωταθλητή μέσω διαδικασίας... μίνι πρωταθλήματος! Συγκεκριμένα στο σχέδιο τονίζεται το εξής:

«Θέσεις 1-4: Μετά την ολοκλήρωση των 26 αγωνιστικών, οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις από 1η έως 4η θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε εντός-εκτός έδρας αναμετρήσεις (6 αγωνιστικές συνολικά), ενώ το πρόγραμμα θα προκύψει κατόπιν κλήρωσης. Όλες οι ομάδες, μετά την ολοκλήρωση των 26 αγωνιστικών, θα μεταφέρουν τους βαθμούς τους αυτούσιους στην επόμενη φάση».

Παράλληλα το πλάνο αναφέρει πως για να γίνει πιο ελκυστική η Λίγκα χρειάζεται σε αυτή να συμμετάσχουν λιγότερες ομάδες. Η πρόταση είναι να γίνουν 14 από την σεζόν 2018-19:

«Αναλυτικά, προτείνεται η μείωση του αριθμού των ομάδων που συμμετέχουν στη Super League από 16 σε 14 από την αγωνιστική περίοδο 2018/19».

Όσο αφορά τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια η εισήγηση αποτυπώνεται στον παρακάτω πίνακα και όπως μπορεί να δει κανείς θέση δίνει και ένας όμιλος ομίλων (5η-8η θέση) που επίσης θα αγωνιστεί σε ένα μίνι πρωτάθλημα με φόντο την συμμετοχή στο Europa League από τον 2ο προκριματικό γύρο:

Πως όμως από τις 16 ομάδες θα φτάσουμε στις 14 τα επόμενα χρόνια; Η απάντηση δίνεται στις παρακάτω γραμμές της εισήγησης που ήδη έχουν στα χέρια τους όλες οι ΠΑΕ της Λίγκας, όπου μάλιστα προβλέπονται κι αγώνες μπαράζ:

«Κατά την ποδοσφαιρική περίοδο 2017-2018 θα υποβιβαστούν απευθείας από τη Super League στη Football League τρεις (3) ομάδες, ήτοι οι Π.Α.Ε. που θα τερματίσουν στη 14η, 15η και 16η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League. Η ομάδα που θα τερματίσει στη 13η θέση της Super League (4η ομάδα από το τέλος της βαθμολογίας), θα δώσει αγώνα μπαράζ (2 αγώνες) με την ομάδα που θα τερματίσει στη 2η θέση στο βαθμολογικό πίνακα της Football League. Η ομάδα η οποία θα επιβληθεί στα μπαράζ, θα είναι η ομάδα που θα συμμετέχει στο επόμενο πρωτάθλημα της Super League».

Αν τελικά προκριθεί η πρόταση για 14 ομάδες, τότε θα αλλάξει και ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβάζονται από την «μεγάλη κατηγορία» στην Football League. Συγκεκριμένα από την σεζόν 2018-2019 και έπειτα θα υποβιβάζεται απευθείας από τη Super League στη Football League μία (1) ομάδα, δηλαδή αυτή που θα τερματίζει στη 14η θέση (τελευταία) του βαθμολογικού πίνακα της Super League. Η ομάδα που θα τερματίσει στη 13η θέση της Super League (2η ομάδα από το τέλος της βαθμολογίας) θα δώσει αγώνα μπαράζ (2 αγώνες) με την ομάδα που θα τερματίσει στη 2η θέση στο βαθμολογικό πίνακα της Football League. Ο νικητής των αναμετρήσεων αυτών θα συμμετέχει στο επόμενο πρωτάθλημα της Super League.

Πηγή: gazzetta.gr
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 28, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Έτσι θα είναι (;) το νέο πρωτάθλημα - Η πρόταση για τη «νέα» Σούπερ Λιγκ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator