Χαμένη «ευκαιρία» μεγάλης προδοσίας

0Είναι ασυγχώρητα αδαής, ελαφρόμυαλος και άστοχος όποιος ασχολείται με τα κοινά και δεν μπορεί να δει την αποσάθρωση και την άτακτη υποχώρηση του νεοταξικού κοσμοειδώλου της παγκοσμιοποίησης.

Αυτό που σχεδιάστηκε να αποτελέσει το «τέλος της Ιστορίας» και διαφημίστηκε σαν μια ανεπίστροφη πραγματικότητα, σαν νομοτέλεια όπως η θνητότητα, ξεθώριασε. Η αίγλη του έχει «τσαλακωθεί» και το ύψος του ταπεινώθηκε μπροστά στη γιγάντια αντίδραση των εθνικών συνόλων. Με απλά λόγια: ό,τι προσπαθούσαν να μας επιβάλουν τελειώνει. Άδοξα, ατιμωτικά, με κρότο.

Η ελληνική απάντηση στη γραφειοκρατική τυραννία των Βρυξελλών, όπως εκφράστηκε στο δημοψήφισμα του 2015, ήταν η πρώτη ρωγμή στον παραμορφωτικό καθρέφτη του ευρωμονόδρομου της ύφεσης, της υποτέλειας. Οι Έλληνες είπαν ένα καθαρό και ξάστερο ΟΧΙ στη γερμανική τιμωρητική πολιτική. Ο λαός μας γνώριζε καλά ποιες μπορούσαν να είναι οι συνέπειες, αλλά επέλεξε την οδό της αξιοπρέπειας - κι αυτή η στάση ήρθε σε πλήρη αντιδιαστολή με τη μετέπειτα στάση της κυβέρνησης.

Το Brexit και η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ αποδεικνύουν ότι έχει επέλθει μια σεισμική μεταβολή του παγκόσμιου πολιτικού τοπίου, η οποία μας υποχρεώνει να ορίσουμε την Ελλάδα που θέλουμε να δημιουργήσουμε ξανά μέσα από τις στάχτες του Μνημονίου.

Η Ελλάδα που λειτουργεί, που ενώνει, που αρέσει και εμπνέει τον λαό μας αλλά και τη διεθνή κοινότητα δεν είναι άγνωστη. Δεν θα χρειαστεί να την «εφεύρουμε», ούτε να μισθώσουμε ξένους και ντόπιους... μυαλοπώλες για να την ορίσουν. Η ιδανική πατρίδα είναι αυτή που ήδη έχει δοξαστεί, τιμηθεί και αγαπηθεί από εμάς και από τους ξένους. Το αποτύπωμά της, οι γραμμές και αναλογίες της, τα άγια και τα ιερά της, βρίσκονται γύρω μας.

Η Ακρόπολις και η Δωδώνη. Το Άγιο Όρος και η Παναγιά της Τήνου. Η πολιορκία του Μεσολογγίου και η νίκη στην Τριπολιτσά. Ο Παλαιολόγος και ο Κοσμάς ο Αιτωλός. Ο Αισχύλος και ο Κοραής. Όλα τούτα τα στοιχεία, οι ήρωες, οι μάρτυρες, οι καλλιτέχνες, οι ηγέτες, οι εκκλησιές και τα αρχιτεκτονήματα είναι οι θεσμοί που πρέπει να σεβαστούμε.

Δόξα, τιμή, έρως και κατάνυξη είναι ο τόπος και η Ιστορία μας. Πρότυπα οι πρόγονοί μας. Στόχοι μας οι κορυφές που κατακτήσαμε και όπλα μας η γνώση, η αρμονία, το μέτρο και η αλήθεια. Σύμμαχός μας ο Θεός.

Πού αλλού να κοιτάξουμε για να αντλήσουμε δύναμη και θάρρος; Εντός οι απαντήσεις στις απορίες μας.

Αυτή η Ελλάδα μάγεψε τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος εκφράστηκε για την πατρίδα μας με λόγια που οι δικοί μας ξέπνοοι, άχρωμοι και ανέμπνευστοι πολιτικοί θα αποδοκίμαζαν ως «εθνικιστικά».

Πηγή "Δημοκρατία"
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 31, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Χαμένη «ευκαιρία» μεγάλης προδοσίας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator