Το «χρυσωρυχείο» του ελληνικού χρέους

0



Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε καταστρέφει την Ευρωπαϊκή Ενωση κι ένα σωρό χώρες και ηγέτες κάθονται και τον παρακολουθούν αμήχανοι να επιτελεί το επιβλαβές έργο του. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια σύνοψη όσων έχουν συμβεί στη γηραιά ήπειρο τα τελευταία επτά έτη, διατυπωμένη, μάλιστα, με κάπως... κομψό τρόπο.

Η πραγματικότητα, όμως, δεν συμπεριφέρεται κομψά στην πατρίδα μας. Ούτε έχει επιδείξει κάποιο έλεος για τους Ελληνες, οι οποίοι από το 2010 προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα σε αντίξοες συνθήκες, έχοντας τη «βοήθεια» μιας συμμαχίας χωρών που παραπέμπει σε αγέλη αρπακτικών, έτοιμων να κατασπαράξουν ό,τι μπορούν και προλαβαίνουν.

Κάνει λάθος όποιος έχει την εντύπωση ότι η Ελλάδα προσπαθεί να περάσει μόνο μέσα από τις συμπληγάδες πέτρες της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Υπάρχει κι ένας τρίτος πόλος πίεσης, ένα επιπλέον εργαλείο βασανισμού των Ελλήνων: ο κ. Σόιμπλε, ο οποίος είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Die Zeit» χαιρέκακα και με αρκετή δόση ειρωνείας: «Η Ελλάδα χωρίς την οικονομική βοήθεια των δισεκατομμυρίων θα ήταν χρεοκοπημένη εδώ καιρό. Τότε οι Ελληνες πολίτες θα υπέφεραν πολύ περισσότερο».

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, όπως πάντα, λησμονεί ότι η «οικονομική βοήθεια» των δισεκατομμυρίων δεν δόθηκε ως δωρεά του λαού του προς τους Ελληνες. Είναι δάνειο και αποφέρει σημαντικά κέρδη στη Γερμανία. Τα περισσότερα εκ των δανεικών που λαμβάνει η χώρα μας δεν περνούν στην εγχώρια αγορά αλλά επιστρέφονται αμέσως (και με τον δέοντα τόκο) στους πιστωτές.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο του 2015 δημοσιοποιήθηκαν τα αποτελέσματα έρευνας του γερμανικού Ερευνητικού Ινστιτούτου του Κιέλου. Σύμφωνα με αυτά, μόνο για την πενταετία 2010-2014 τα οφέλη της γερμανικής οικονομίας από την κρίση χρέους στην ευρωζώνη ήταν 40,9 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ενα από τα αίτια ήταν ότι τα γερμανικά ομόλογα εκείνη την περίοδο ήταν περιζήτητα ως «ασφαλής επένδυση», οπότε ο κ. Σόιμπλε, που κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να παγώσει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος, ας βρει άλλους ακροατές για να πει τα ψέματά του.

Πηγή "Δημοκρατία"
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 04, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το «χρυσωρυχείο» του ελληνικού χρέους"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator