Ο μονόδρομος της "καλής χρονιάς"

0Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Το δολοφονικό 2017, αυτό για το οποίο λίγες μέρες πριν ευχόμασαν "καλή χρονιά", είναι εδώ.
Τρομακτικό και δυσοίωνο, απελπιστικό και θανατηφόρο.
Έφερε ήδη μαζί του αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους, αυξήσεις στις εισφορές των ασφαλιστικών ταμείων και ταυτόχρονη μείωση εισοδημάτων.

Μειώσεις κατά 300 εκατομμύρια τουλάχιστον στα μειωμένα έως καταστροφής κονδύλια της Υγείας (και της Παιδείας), και αύξηση των κρατικών υποχρεώσεων έναντι των τοκογλύφων, με τον "κόφτη" πιά ενεργοποιημένο από 1/1, αυτό το δωσιλογικό αίσχος που σύμπασα η αληταρία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης (πλην τιμητικών εξαιρέσεων) ψήφισαν ενάμισυ χρόνο πριν και που από μόνο του, χωρίς τις υπόλοιπες μνημονιακές κακουργίες, θα ήταν ικανό να ενεργοποιήσει άλλους "κόφτες", τις λαιμητόμους.

Από 'δω κι εμπρός οι ήδη ρημαγμένες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώνουν για κάθε 10 ευρώ που βγάζουν τα 6 σε διάφορους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, και με τα υπόλοιπα 4 θα πρέπει να πληρωθούν μισθοί, έξοδα λειτουργίας, προμήθειες υλικών ή εμπορευμάτων, καθώς και η επιβίωση των ίδιων των επιχειρηματιών και επαγγελματιών και των οικογένειών τους.

Αυτό δεν εμποδίζει βέβαια τον ψεύτη πρωθυπουργό να ακκίζεται περί "ανάπτυξης" και πάταξης της ανεργίας, να κατηγορεί όσους λένε την αλήθεια για λαϊκισμό και τρομοκρατία, να υπόσχεται βελτίωση της λειτουργίας του δημόσιου τομέα, με προσλήψεις που ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ, αφού αυτό είναι μνημονιακή επιταγή που πλήρωσε σαν κύριος προς τους "εταίρους" -τοκογλύφους, αλλά κυριολεκτικά σαν ληστής κι απατεώνας, εν κρυπτώ και στο παρά πέντε εν μέσω γιορτών, να μην τον πάρει είδηση κανείς, με την υπογραφή της παράτασης της ισχύος "Αναστολής διορισμών και προσλήψεων στον Δημόσιο Τομέα" έως την 31/12/2017.
Τόση ψευτιά! Τέτοια απατεωνιά!

Και η κοινωνία ψυχρή και ατάραχη σαν πτώμα στους καναπέδες, στις καφετέριες και στο ίντερνετ, παραιτημένη από αγώνες και διεκδικήσεις, να βρίζει όμως και να παραπονιέται για κάτι που φοβάται να διώξει παλεύοντας, ελπίζοντας ίσως σε τί; Σε μιά καλή αυτοκτονία; Ή σε κάποιο θαύμα;
Ή στην μετατροπή των εγκληματιών της Βουλής σε καλούς αγγέλους;

Ο έλληνας πολίτης, αν και ήδη άξιος της μοίρας του, θα πρέπει ή να ξεσηκωθεί απ' τις αρχές αυτής της νέας θανατηφόρας χρονιάς, είτε ν' αυτοκτονήσει.

Το να ζήσει έτσι δεν θα του προσδώσει καμία ελπίδα, ούτε υπερηφάνεια, παρά εξευτελισμό έως θανάτου.
'Η ΑΥΤΟΙ, 'Η ΕΜΕΙΣ.
Ιδού ο μονόδρομος!...

Πηγή «Ουδέν Σχόλιον»
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 14, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο μονόδρομος της "καλής χρονιάς""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator