Η χώρα στους πρόθυμους

0Του Γιώργου Κουμπαράκη

Η κυβέρνηση δεν θα παραδώσει τη χώρα στους πρόθυμους, και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της κοινωνίας. Το μήνυμα του πρωθυπουργού μέσω Μαξίμου. Ο άνθρωπος που δε μπορεί αποδεδειγμένα πλέον να ξεχωρίσει ποιο είναι το λάθος και ποιο είναι το σωστό διαμηνύει πως : «Κάποιοι ανόητοι τεχνοκράτες μας λένε ότι το λάθος είναι το σωστό». Ο ίδιος άνθρωπος που έχει αποδεχτεί το ψέμα ως δεύτερη φύση του και σα να μην έφτανε αυτό το έχει αναγάγει και σε επάγγελμα. Αυτός που μετέφρασε το ‘‘ΟΧΙ’’ σε ‘‘ΝΑΙ’’ και μπέρδεψε την έννοια της αλλαγής με αυτή της υποταγής. Το έντιμο με ανέντιμο και το πρόθυμο με το απρόθυμο. Ο άνθρωπος που μέχρι και σήμερα δε μπορεί καλά καλά να ενώσει επί τέλους τη Λέσβο με την Μυτιλήνη σε ένα νησί, επιχειρεί να μας πείσει πως υπερασπίζεται τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά με περίσσιο θράσος μας αναγκάζει να γίνουμε κοινωνοί της αφετηρίας του μεγάλου του πολιτικού έρωτα με τον ‘‘μπούλη’’ μέσω ενός φλας μπακ πίσω στις ανέμελες εποχές όταν ο ‘‘λεφτ’’ συνάντησε τον ‘‘μπούλη’’, τότε που τα πράγματα ήταν πιο απλά και το κεφάλι πιο άδειο από ευθύνες. Ούτε διαπραγματεύσεις ούτε σκοτούρες μοναδική σου έγνοια σε ποια παραλία θα στήσεις το αντίσκηνο και που θα βρεις πανηγύρι με καλό κρέας και βραστές πατάτες. Κι αυτό, την ώρα που η Τουρκία απειλεί έντονα την Ελλάδα.

Όλα αυτά αποτελούν αδιάσειστα στοιχεία της τρικυμίας που επικρατεί στο κρανίο του κ. Τσίπρα και της παρέας του, ο οποίος όσο και να θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε πως το σενάριο των εκλογών αποτελεί ένα μακρινό σενάριο σημασία έχει ότι ο ίδιος το θεωρεί διαπραγματευτικό όπλο απέναντι στις απατήσεις των ‘‘κακών’’ εταίρων. Όπως και να ‘χει όμως, οι εκλογές δεν αποτελούν μέσο εκφοβισμού για τους εταίρους μας. Όπως δεν αποτέλεσε η εκβιαστική τακτική που ακολουθήθηκε στο πρόσφατο παρελθόν με προεξάρχοντα και εμπνευστή της τον τότε Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη. Η οποία είχε ως έμβλημα της την απειλή της χρεοκοπίας και περιεχόμενο της τον απατηλό ισχυρισμό ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει κοσμογονικές αλλαγές στις υπόλοιπες χώρες της Οικογένειας του ευρώ. Στόχος ήταν να εκβιάσουν τις καταστάσεις και να περάσει το δικό τους. Δυστυχώς όμως όπως η ιστορία έδειξε η Ευρωπαϊκή οικογένεια δεν εκβιάζεται και δεν απειλείται ειδικά όταν στο τιμόνι της χώρας που απαιτεί έχει ένα ασόβαρο και ανερμάτιστο συνονθύλευμα ετερόκλητων καιροσκόπων.

Όπως τότε έτσι και τώρα οι απειλές του κ. Τσίπρα και της παρέας του περισσότερο κακό παρά καλό κάνουν στη χώρα μας. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε φυσικά ότι το σενάριο του μαύρου προβάτου αποκτά ολοένα και περισσοτέρους οπαδούς. Η εκπαραθύρωση δηλαδή της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ ως το μαύρο πρόβατο αυτής και η μετατροπή της σε κακό παράδειγμα για τον παραδειγματισμό των υπολοίπων αποτελεί ένα διόλου απίθανο σενάριο. Ειδικά όσο ο Πρωθυπουργός μας παραμένει εμφανώς τσακωμένος με την πραγματικότητα και απρόθυμος να κατανοήσει τις απαιτήσεις. Τη στιγμή που η χώρα έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά από αυθεντικά πρόθυμους.

* Ο κ. Γιώργος Κουμπαράκης είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ ΕΜΠ
Πηγή Liberal
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 05, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η χώρα στους πρόθυμους"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator