Μία, ενιαία και ελεύθερη Κύπρος

0Ένας θρασύτατος προδότης να μπορεί να προξενήσει τόση ζημιά στον ελληνισμό είναι κάτι πρωτοφανές!

Τι άλλο να σας πω κύριε Κωνσταντακόπουλε παρά ένα μεγάλο ευχαριστώ ως Ελληνίδα για τα όσα διαυγή και ολοκάθαρα έχετε γράψει για Κύπρο και Ελλάδα, τον ενιαίο Ελληνισμό, αφυπνίζοντας συνειδήσεις και εδώ και εκεί, που το κυρίαρχο σύστημα θέλει να κρατά σε ληθαργική άγνοια και συνεπώς αδράνεια.

Όμως θα πρότεινα να γίνετε λιγάκι πιο αναλυτικός στο τι μπορεί να κάνουν οι Ελληνοκύπριοι (λαός, Αρχιεπίσκοπος, κόμματα που αποχώρησαν από τη Γενεύη) για να εμποδίσουν και εν συνεχεία να εκμηδενίσουν αυτήν την τερατώδη συμφωνία και να αρχίσουν από μηδενική βάση, επί της αρχής ενός ενιαίου Κράτους.

Τι προβλέπει το Σύνταγμα της Κύπρου για κάποιον που καταλύει αυτοβούλως, άρα πραξικοπηματικά την Κυπριακή Δημοκρατία; Εδώ ασφαλώς θα χρειαστούμε τη βοήθεια του κ. Κασιμάτη και υποβάλω θερμή παράκληση να παρέμβει, ως εκ της επιστημονικής του ειδικότητας. Αμφότεροι εσείς γράψατε πρώτοι ότι περί αυτού πρόκειται!

Έχουν πλέον τεκμήριο οι ως άνω Ελληνοκύπριοι περί του “πραξικοπήματος Αναστασιάδη” το γεγονός ότι δέχτηκε να είναι παρών στη διάσκεψη ως εκπρόσωπος της ελληνικής κοινότητας(!) και όχι ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Προκειμένου να εκτελέσει τα σχέδια των πατρόνων του εγκαταλείπει και αυτό το αξίωμα που του προσέφερε, τόσο αυτοκαταστροφικά και επιπόλαια, ο Κυπριακός λαός.

Αν τώρα ο λαός αυτός δε βγει στους δρόμους, αν δεν απειληθεί ο κύριος αυτός από όλους όσους απαρτίζουν τον υγιώς σκεπτόμενο λαό της Κύπρου ότι θα έχει την ποινή του αρχιπραξικοπηματία (δεν υπάρχει πραξικόπημα μεγαλύτερο από την κατάλυση-κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, του ελεύθερου Κυπριακού Κράτους) αυτός ο θρασύτατος προδότης δεν πρόκειται να κάνει πίσω .

Είναι αποφασισμένος να κλείσει το θέμα ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ για να μη χαθούν όλες οι προδοτικές και μεθοδευμένες προσπάθειες που κατέβαλε, υπό συνεχή καθοδήγηση βέβαια επειδή δεν είναι και ιδιαίτερα ευφυής, για να νομιμοποιήσει την Τουρκική εισβολή, σε βάρος όλου του Ελληνισμού. Ένας άνθρωπος να μπορεί, σε περίπου δημοκρατικές συνθήκες, να προξενήσει, (σχεδόν χωρίς αντίδραση ως τώρα, ενώ ήταν προφανέστατο πού το πήγαινε) τόση ζημιά στον Ελληνισμό, είναι κάτι το πρωτοφανές!

Θα πρέπει να υπάρχει στο Κυπριακό Σύνταγμα άρθρο για την αντίδραση σε στρατιωτικό πραξικόπημα, που θα πρέπει να εξισωθεί με το εν εξελίξει πολιτικό πραξικόπημα. Κι αν δεν υπάρχει, ας βρουν (λαός και αντιτιθέμενη αντιπολίτευση) αποτελεσματική αντίδραση διά μέσου άλλης, άμεσης ή πλαγίας οδού.

Είναι αδήριτη ανάγκη για την επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού και όλου του Ελληνισμού να χαρακτηριστεί ο άνθρωπος αυτός ως πραξικοπηματίας, ώστε να καθαιρεθεί πάραυτα από Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας (εφ' όσον αυτοβούλως αποδέχτηκε να αυτοκαταργηθεί), ώστε να ακυρωθούν και οι όποιες συμφωνίες στις οποίες έχει ως τώρα προβεί υπέρ Τουρκίας και των υψηλών προστατών της και σε βάρος του συνόλου των Ελλήνων. Η Ελλάδα, αν δεν ανατραπεί η προδοσία, θα γευτεί σύντομα τα οδυνηρότατα αποτελέσματά της.

Η λύση του Κυπριακού, είναι εξ' ίσου αδήριτη ανάγκη, να τεθεί στη σωστή και στέρεη στο χρόνο βάση του ενιαίου Κράτους, όπως ήταν πάντα η Κύπρος, ίσων και ελεύθερων πολιτών -πλην εποίκων, που πρέπει να επιστραφούν στους τόπους τους. Με δύο χωριστά καντόνια, κατά το πρότυπο της Ελβετίας. Το ελβετικό πρότυπο, βέβαια με τις απαραίτητες προσαρμογές, οι Ελληνοκύπριοι ιθύνοντες πρέπει να το μελετήσουν πάρα πολύ, πριν προχωρήσουν σε νέες διαπραγματεύσεις.

Κλείνουμε με μια αναφορά που μας κάνει περήφανους μεν ως Έλληνες, αλλά άτυχους που για μας χάθηκε (μας τον “έχασαν”!) πολύ νωρίς αυτός ο μεγάλος Έλληνας. Ο Ιωάννης Καποδίστριας, αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην Ελβετία από το 1813 έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην Ομοσπονδιακή δομή της Ελβετίας και τη διαμόρφωση του Συντάγματός της. Για το λόγο αυτό το 1817 λαμβάνει την Ελβετική υπηκοότητα και έχει χαρακτηριστεί εθνικός ήρωας της Ελβετίας. Ορειχάλκινη προτομή του, από το 2009 σε κοινή εκδήλωση με τη Ρωσία, κοσμεί την πόλη της Λοζάνης.

Κατερίνα Χατζηθεοδώρου
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 25, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μία, ενιαία και ελεύθερη Κύπρος"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator