Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να μαθαίνουν τουρκικά και τα παιδιά των χριστιανών της Θράκης!

0


Νέο ανθελληνικό παραλήρημα του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο οποίος με την ψήφο του στηρίζει την κυβέρνηση των μνημονίων του Αλέξη Τσίπρα
"Αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας η δημιουργία δίγλωσσων νηπιαγωγείων" λέει ο βουλευτής Ξάνθης, ο αυτοαποκαλούμενος και ως «Τούρκος της Θράκης»

Πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο το τελευταίο διάστημα οι φωνές στελεχών της μουσουλμανικής μειονότητας που προτρέπουν την κυβέρνηση να μετατρέψει τα δεκάδες δημόσια νηπιαγωγεία που λειτουργούν στην Θράκη σε δίγλωσσα.

Ανάμεσα στα στελέχη αυτά συγκαταλέγεται και ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, γνωστός στο πανελλήνιο για τις σχέσεις του με το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και τους εγκάθετους της Άγκυρας στην περιοχή.

«Εφόσον το νηπιαγωγείο προετοιμάζει τους μαθητές για την ένταξη τους στην εκπαίδευση και η φοίτηση τους είναι υποχρεωτική, αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας να δημιουργήσει δίγλωσσα σχολεία» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ σε δήλωση του που φιλοξενείται στο «Πρώτο Θέμα».

Η δύναμη του Ζεϊμπέκ δεν είναι τόσο η ιδεολογικοπολιτική ταύτισή του με την Κουμουνδούρου όσο το γεγονός ότι φέρνει τις αριστερόστροφες μουσουλμανικές ψήφους στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Με τον τρόπο αυτό Ελληνόπουλα που ζουν σε μεικτά χωριά και μειονοτικούς δήμους θα αναγκαστούν να πάνε σε δίγλωσσο νηπιαγωγείο. Επιπλέον, οι μη τουρκογενείς της μειονότητας που αποτελούνται από Πομάκους και Ρομά δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αφομοιώσουν την ελληνική γλώσσα στο νηπιαγωγείο, κάτι που θα τους οδηγήσει στη συνέχεια στα τουρκόφωνα σχολεία της περιοχής.

Από την άλλη, το αίτημα για δίγλωσσα νηπιαγωγεία έχει σκοπό να ανακόψει την τάση που παρατηρείται σε μουσουλμάνους μαθητές οι οποίοι προτιμούν τα δημόσια σχολεία, που πιστεύεται ότι προσφέρουν μεγαλύτερες δυνατότητες ενσωμάτωσης στην ελληνική κοινωνία και καλύτερες επαγγελματικές προοπτικές. Σε περίπτωση που ικανοποιηθεί το αίτημα, η τουρκική προπαγάνδα θα μπει εκτός από τα παράνομα – σύμφωνα με το ελληνικό Σύνταγμα – νηπιαγωγεία που λειτουργούν και χρηματοδοτούνται από την Άγκυρα στην Θράκη και στα δημόσια ελληνικά σχολεία» σημειώνει στο δημοσίευμα της η κυριακάτικη εφημερίδα.

Ο «Τούρκος» βουλευτής

Εκτός από την παραπάνω δήλωση, το «Πρώτο Θέμα» παρουσιάζοντας το προφίλ του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ αποκαλύπτει την ανθελληνική του δραστηριότητα και τις απόψεις του που συμπλέουν με την επίσημη γραμμή της Άγκυρας στην περιοχή.

Ο ίδιος, ο οποίος παρουσιάζει τον εαυτό του ως «Τούρκο», σε συνέντευξη του στην τουρκική εφημερίδα «Zaman» χαρακτήρισε αυθαίρετα τη μουσουλμανική μειονότητα «Τούρκους της δυτικής Θράκης» διαιρώντας με αυτόν τον τρόπο, κατά παράβαση κάθε νομιμότητας, τον ελληνικό λαό σε εθνικές ομάδες. Υπήρξε εκπρόσωπος του «Συλλόγου Κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης», ενός συλλόγου που είχε την εξωφρενική απαίτηση να πληρώνει το ελληνικό Κράτος προκειμένου αυτοί να διορίζουν (!!!) τους δασκάλους στα σχολεία.

Στην εφημερίδα «Hurriyet» είχε εκφράσει τη «μεγάλη ελπίδα» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να κατεδαφίσει το «τείχος του αίσχους» αναφερόμενος στον φράχτη του Έβρου ενώ προσφάτως αμφισβήτησε το νόμο 3647/2008 που αφορά τη «Διοίκηση και Διαχείριση των Βακουφίων της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη και των περιουσιών τους».

Ο Ζεϊμπέκ είχε εισβάλλει στη Μουφτεία Ξάνθης και είχε απαιτήσει την αλλαγή του επικεφαλής της διαχειριστικής επιτροπής του τεμένους στη Γενισέα φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να προκηρύξει μέχρι και εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της διαχειριστικής επιτροπής χωρίς καμία εξουσιοδότηση.

Αναφορά επιπλέον στο δημοσίευμα γίνεται και στην περίοδο των Ευρωεκλογών του 2014 όταν ο βουλευτής Ξάνθης είχε πρωτοστατήσει προκειμένου να αποκλειστεί από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ η ακτιβίστρια μουσουλμάνα Ρομά Σαμπιχά ενώ φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από αυτό η συμμετοχή του στο «πραξικόπημα» της Γλαύκης. Τότε που ο ίδιος μαζί με τον ψευδομουφτή Ξάνθης και άλλους εγκάθετους της Άγκυρας εισέβαλλαν στον χώρο της κηδείας, απαίτησαν να αφαιρεθεί η σημαία από το φέρετρο του στρατιώτη, να φύγει ο Στρατός και να μεταφέρουν αυτοί τον νεκρό στο νεκροταφείο.

Τέλος, το «Πρώτο Θέμα» σχολιάζει και τις σχέσεις του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ με τον διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Βαγγέλη Καλπαδάκη, με τον οποίον όπως σημειώνεται διατηρούν στενές σχέσεις και οργάνωσαν μαζί το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Θράκη πριν λίγο καιρό.

«Δεν είναι λίγοι στην Θράκη αυτοί που ισχυρίζονται ότι το Μέγαρο Μαξίμου όχι απλώς συνεργάστηκε με τον Ζεϊμπέκ για την επίσκεψη Τσίπρα, αλλά και υποχώρησε στα αιτήματα του, παρότι είναι κοινός τόπος ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί στην περιοχή σαν το μακρύ χέρι της Άγκυρας. ‘’Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει με λόγια και πράξεις αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία και έχει λειτουργήσει σαν δούρειος ίππος’’ σημειώνει τοπικός παράγοντας για τον Ζεϊμπέκ, διαχωρίζοντας τον σαφώς από τον επίσης βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά», καταλήγει στο δημοσίευμα του το «Πρώτο Θέμα».


Βουλευτική παρουσία σε εκπαιδευτικό κέντρο ή… κέντρο εκπαίδευσης; 

Στις 24/12/2016, το πάντα αχώριστο ξανθιώτικο ντουέτο Αχμέτ Μετέ – Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, είχαν από κοινού ομιλία εκτός Ελλάδος: τουρκομουφτής και βουλευτής (Σύριζα) μίλησαν για την “Δυτική Θράκη” σε φοιτητική εστία στην Αδριανούπολη. Αντιλαμβανόμαστε πως όλο αυτό ηχεί λίγο περίεργα αλλά το προσπερνάμε. Γιατί όμως ο κ. βουλευτής δεν είπε τίποτε σε κανένα μέσο ενημέρωσης (τουρκόφωνο ή όχι) σχετικά με την ομιλία του εκεί και κυρίως για το περιεχόμενο της ομιλίας;

Στην εστία αυτή προφανώς πηγαίνουν και παιδιά και φοιτητές από την ελληνική Θράκη. Εννοείται πως μένουν ξεχωριστά αγόρια – κορίτσια, ενώ ο διαχωρισμός αυτός φαίνεται ακόμη και στο επίπεδο του ακροατηρίου της εκδηλωσης.

Η κοινότητα αυτή (Ilim Yayma Cemiyeti) αυτοπροσδιορίζεται στην ιστοσελίδα της ως “φιλανθρωπικός φορέας ιδρυθείς στις 11/10/1951, ο οποίος συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του, υπό το φως των εθνικών και θρησκευτικών αξιών”. Ενδεικτικό επίσης είναι πως σε αίθουσά της, όπου φαίνεται συγκέντρωση σπουδαστών, πίσω από το γραφείο δεν υπάρχει ο Κεμάλ αλλά το μονόγραμμα του σουλτάνου! Ο φορέας αυτός έχει 168 (!) παραρτήματα στην Τουρκία. Προφανώς πρόκειται για ημικρατικό φορέα, διότι δομές τέτοιου μεγέθους μόνο με κρατική στήριξη μπορούν να σταθούνε. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως μόνο στην Κωνσταντινούπολη έχει 29 εστίες!


Αναζητώντας πληροφορίες για την εστία αυτή, όπου εκπαιδεύονται (και) οι μουσουλμάνοι συντοπίτες μας, μπήκαμε στο προφίλ της στο facebook. Εκεί λοιπόν είδαμε με έκπληξη την ανάρτησή της για το πώς αντιλαμβάνεται την σωματική ευεξία και τον αθλητισμό. Κάτω από πλήθος φωτογραφιών σαν κι αυτές που παραθέτουμε, γράφει: 

“Οργανώσαμε τουρνουά πέϊντμπολ πριν από την εβδομάδα των εξετάσεων για να βγάλουν οι σπουδαστές το στρες τους και να παραμένουν σε φόρμα”.

Στην κρατική αυτή εστία λοιπόν η ίδια η Διεύθυνση οργανώνει τουρνουά πέιντμπολ, που σημαίνει πολεμικά παιχνίδια και στρατιωτική εκγύμναση με μοναδική διαφορά την απουσία πυρομαχικών (αντικαθίστανται με χρώματα). Α, να για παράδειγμα ένας εκ των συμμετεχόντων σε μια φωτογραφία κάνει και το σήμα των Γκρίζων Λύκων! Είπαμε, “η εστία παρέχει εκπαίδευση υπό το φως των εθνικών και θρησκευτικών αξιών”…

Άραγε στις εθνικές και θρησκευτικές αυτές αξίες απευθύνθηκε κι ο βουλευτής της Ριζοσπαστικής Αριστεράς;

Πληροφορίες απο "Πρώτο Θέμα" και "Αντιφωνητή"
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 22, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να μαθαίνουν τουρκικά και τα παιδιά των χριστιανών της Θράκης!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator