Ολυμπία Οδός: Κατεδαφίστηκε η τελευταία παλιά γέφυρα στο Διμηνιό - ΒΙΝΤΕΟ

0Το τελευταίο "οχυρό", το τελευταίο "εμπόδιο", το τελευταίο "φράγμα", πείτε το όπως θέλετε έπεσε στην Ολυμπία Οδό. Εχθές το απόγευμα χρειάστηκαν περίπου 4 ώρες εντατικής δουλειάς από 5 θηριώδη μηχανήματα έργου για να πέσει η τελευταία παλιά γέφυρα της Κορίνθου-Πατρών.

Η διαδικασία ξεκίνησε περίπου στις 4 το απόγευμα με την διακοπή της κυκλοφορίας μεταξύ Κιάτου και Ξυλόκαστρου και το ypodomes.com ήταν εκεί. Γύρω στις 4.40 ξεκίνησαν τα πρώτα μηχανήματα να "ροκανίζουν" την παλιά γέφυρα στο Διμηνιό.

Η δυσκολία της κατεδάφισης της παλιάς Γέφυρας Διμηνιού δεν ήταν τόσο το ότι έπρεπε να γκρεμιστεί γρήγορα, άρα χρειάζονταν και πολλά μηχανήματα. Ήταν το ότι η νέα γέφυρα έχει ήδη κατασκευαστεί και ήταν λίγα μέτρα από την παλιά. Αυτό σημαίνει ότι οι εργασίες κατεδάφισης γίνονταν μόνο από τη μία πλευρά.

Σύμφωνα με εργαζόμενους στην κατασκευή αυτό απαιτούσε πολύ προσεκτικούς χειρισμούς από τα μηχανήματα, δηλαδή είχαμε μία "χειρουργική" διαδικασία όπου τμήμα-τμήμα ξηλωνόταν και γύρω στις 8.40 η κατεδάφιση ολοκληρώθηκε. Μία ολόκληρη εποχή έφυγε μαζί με την παλιά Γέφυρα Διμηνιού και μαζί της ο στενός δρόμος της Κορίνθου-Πατρών που έχει στοιχίσει αμέτρητες ζωές λόγω της επικινδυνότητας που χαρακτήριζε την "νέα εθνική".

Κατά τη διάρκεια της διακοπής της κυκλοφορίας εκτός από την κατεδάφιση της παλιάς Γέφυρας στο Διμηνιό, εκτελέστηκαν και άλλες εργασίες, όπως ασφαλτοστρώσεις, τοποθέτηση πινακίδας VMS (η πινακίδα με τα ηλεκτρονικά μηνύματα) και άλλα.

Οι εργασίες μαζέματος μπαζών, σίδερων και άλλων υλικών συνεχίστηκε, ο δρόμος καθαρίστηκε και τελικά δόθηκε στην κυκλοφορία τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Αν θέλετε να δείτε τη διαδικασία του γκρεμίσματος της παλιάς Γέφυρας Διμηνιού, μπείτε στη σελίδα του ypodomes.com στο facebook και δείτε όλα τα live video που γυρίστηκαν από τις 4.30 το απόγευμα μέχρι και την κατεδάφιση της γέφυρας στις 8.40 το βράδυ.

Στα του έργου, τα αρχαιολογικά στο Καμάρι εξακολουθούν ενώ η συνολική παράδοση του τμήματος Κιάτο-Ξυλόκαστρο (περίπου 5χλμ ακόμα καθώς είχαν δοθεί άλλα 9χλμ) τοποθετείται τις επόμενες εβδομάδες χωρίς να έχει κλειδώσει ακόμα η ημερομηνία.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.comΔημοσίευση: Ιανουαρίου 18, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ολυμπία Οδός: Κατεδαφίστηκε η τελευταία παλιά γέφυρα στο Διμηνιό - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator