ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

0«Συνεχίζοντας ακούραστοι τον αγώνα μας, την Δευτέρα 23 Γενάρη οι 42 συμβασιούχοι του Δήμου Κορινθίων μαζί με εκπροσώπους σωματείων που παλεύουν με το ΠΑΜΕ, παρεμβήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητώντας να συζητηθεί προ ημερησίας διατάξεως το θέμα της παράτασης των συμβάσεων μας, που δικαιούμαστε μέχρι το τέλος του 2017 με βάση το νόμο.

Στην συζήτηση αλλά κυρίως στην ψηφοφορία οι μάσκες έπεσαν. Η πλειοψηφία της Δημοτικής Αρχής, ψήφησε κατά της παράτασης. Αρκετοί από αυτούς που δήλωναν τα “φιλεργατικά” τους αισθήματα όσο καιρό εργαζόμασταν αλλά και μετά ότι είναι “δίπλα μας’’ και όπως μας έλεγαν “ο δήμαρχος δεν θέλει”,  τελικά σήκωσαν το χέρι σε ένα ηχηρό “ΟΧΙ” για τις παρατάσεις.

Αυτή η απόφαση σε καμιά περίπτωση δεν μας εμποδίζει, να παραμείνουμε σταθεροί και ακλόνητοι στις θέσεις μας, να απαιτήσουμε την αυτοδίκαιη παράταση των συμβάσεων μας και το δικαίωμά μας για σταθερή και μόνιμη εργασία και να κάνουμε σαφές ότι θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους. Ότι δεν θα δεχτούμε την απόφαση-παρωδία και θα αγωνιστούμε μέχρι να δικαιωθούμε.

Την Τρίτη 24 Γενάρη πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση στην Επιθεώρηση Εργασίας εν’ όψη 3μερους συνάντησης λόγο καταγγελίας που είχαμε κάνει. Ο Επιθεωρητής Εργασίας, που είναι Δημοτικός Σύμβουλος με την δημοτική αρχή και την προηγούμενη μέρα ψήφισε και αυτός κατά των εργαζομένων, την επόμενη μέρα καλέστηκε υποτίθεται να εφαρμόσει το νόμο για να προστατέψει τους εργαζόμενους. Στο τέλος της διαδικασίας, με τη μέθοδο “στρίβειν δια του αρραβώνος”, θέλησε να μας παραπέμψει στην Εισαγγελική Αρχή αντί να τοποθετηθεί και να πάρει θέση επί του θέματος.

Κατά την διαδικασία της τριμερούς αποκαλύφθηκε και καταγγέλθηκε ότι όλο αυτό τον καιρό η Δημοτική Αρχή ισχυρίζεται ότι δεν βγαίνουν τα οικονομικά του Δήμου και θα αναγκαστεί να αυξήσει τα τέλη γιατί το κονδύλι τις παρατάσεις συμβάσεων των εργατών απαιτεί περί τα 500.000 ευρώ ενώ αποκαλύφθηκε ότι τα έσοδα από τα ανταποδοτικά του Δήμου είναι 7εκατ. Ευρώ! Δηλαδή λιγότερο από 10% των ανταποδοτικών τελών.

Ακόμα, αποκαλύφθηκε και καταγγέλθηκε ότι οι περισσότεροι από τους συναδέλφους  είχαν υποχρεωθεί να πιάσουν δουλειά, απλήρωτοι και ανασφάλιστοι, 4 μήνες πριν από την υπογραφή των συμβάσεων τους! Πέρα από το απαράδεχτο και το επικίνδυνο αυτής της ενέργειας, συγχρόνως αποδεικνύει ότι υπάρχουν ανάγκες και δεν είμαστε “περιττοί”. Επίσης η Δημοτική Αρχή δεν παρείχε τον απαραίτητο και κατάλληλο εξοπλισμό προστασίας των εργατών! Το γάλα που δικαιούμασταν δεν το είδαμε ποτέ!
Σε σύσκεψη που ακολούθησε αποφασίσαμε;

Να εντείνουμε τη δράση μας για στήριξη του αγώνα μας από φορείς και σωματεία της περιοχής.

Να μεταβούμε στην Αθηνά την Τρίτη 31 Γενάρη για παράσταση διαμαρτυρίας στα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η αναχώρηση θα είναι την Τρίτη 31 Γενάρη με λεωφορείου από τα δικαστήρια Κορίνθου στις 9,30 π.μ

Συνεχίζουμε ακούραστα τον αγώνα, προχωράμε αποφασιστικά και αγωνιστικά, ενωμένοι, μέχρι να δικαιωθούμε».

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 26, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator