Επικύρωση καταδίκης 28 μηνών στον Αρτέμη Σώρρα

0Είχε ζητήσει την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης από τον Άρειο Πάγο

Αντωνία Ξυνού

Την καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης 28 μηνών σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα επικύρωσε ο Άρειος Πάγος.

Είχε προσφύγει ενώπιον του ανωτάτου δικαστηρίου, ζητώντας να αναιρεθεί η απόφαση. Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση για τυπικούς λόγους.

Η δευτεροβάθμια ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημμάτων αφορά στα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης, της συκοφαντικής δυσφήμησης και της ψευδούς καταμήνυσης από κοινού. Εκτός από τον Αρτέμη Σώρρα καταδικάστηκε και η σύζυγός του σε ποινή φυλάκισης 24 μηνών με τριετή αναστολή για τα ίδια αδικήματα.

Η υπόθεση αφορά σε μηνυτήρια αναφορά του πρώην δικηγόρου του ζευγαριού και κουμπάρου τους ο οποίος υποστήριξε ότι εκβιάστηκε από τον Αρτ. Σώρρα προκειμένου να αποκομίσουν το ποσό των 45.000 ευρώ από την πώληση ενός αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με την απόφαση, το ζεύγος απειλούσε με εξώδικα και επιστολές ενώ κατέθεσαν αναφορά σε βάρος του στο Δικηγορικό Σύλλογο για δήθεν άρνησή του να παραδώσει χρήματα τα οποία δήθεν εισέπραξε από υποθέσεις τους που χειρίστηκε, διαπράττοντας τα αδικήματα της απιστίας, της παρακράτησης χρημάτων.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι στόχος του ζεύγους ήταν να απέχει ο δικηγόρος «από οποιανδήποτε διεκδίκηση του μη καταβληθέντος σε αυτόν αντιτίμου της πώλησης του οχήματος του και φοβούμενος τον διασυρμό και τον κίνδυνο από την προβολή των μυθευμάτων και των ψευδών περί απιστίας απειλών τους, για το με προέχουσα κοινωνική προφορά λειτουργήματος του, να μην στραφεί σε βάρος τους, έτσι ώστε να καρπωθούν αυτοί το ποσό με αντίστοιχη ζημιά στην περιουσία του δικηγόρου».
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 09, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Επικύρωση καταδίκης 28 μηνών στον Αρτέμη Σώρρα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator