Γαλλικό ορόσημο διεθνών εξελίξεων για το 2017

0Το 2017 είναι έτος εκλογών. Σε χώρες και οργανισμούς σταθμούς. Κυκεώνας υπολογισμών και εκτιμήσεων. Απεραντοσύνη αναλύσεων. Αμηχανία και σύγχυση. Και το ερώτημα είναι, αν και πόσο ο αντίχτυπος όλων αυτών των διεθνών διεργασιών, επηρεάζει τον καθένα και όλους μας.

Από τις εκλογικές αναμετρήσεις, οι επικείμενες Προεδρικές, στη Γαλλία τον Απρίλιο του 2017, είναι το βαρόμετρο διαμόρφωσης του Ευρωπαϊκού και Διεθνούς συσχετισμού δυνάμεων και συμμαχιών. Δεν είναι μόνο το κύρος, η ισχύς, οι καταβολές και ο πρωταγωνιστικός ρόλος της μεγάλης αυτής χώρας στα διεθνή πράγματα. Αποτελεί συγχρόνως και τον βασικό, εξισορροπιστικό πυλώνα του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος, που έχει ως έτερο βασικό σημείο αναφοράς και ιστορική δύναμη προώθησης τη Γερμανία. Οποιαδήποτε αναθεώρηση της Γαλλικής συμμετοχής στο θεσμούς της Ενωμένης Ευρώπης, αποτελεί αναπότρεπτα και αποδόμησή τους.

Το ζήτημα της ασφάλειας θα παίξει καίριο ρόλο. Προνομιακό πεδίο για τη Μ.Λεπέν, φαίνεται να της εξασφαλίζει το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο. Η πανηγυρική επικράτηση Φιγιόν στους Ρεπουμπλικάνους, δεν μπορεί επ’ ουδενί να θεωρηθεί και καταλυτικό πρόκριμα για νίκη στις Προεδρικές εκλογές. Δεν πρέπει να παραγνωρίζονται και οι αναλύσεις, που αναδεικνύουν τη δυναμική Μακρόν και την απήχηση που μπορεί να έχει στο μετριοπαθές συντηρητικό ακροατήριο. Ένα ενδεχόμενο, που δυνητικά μπορεί να ανατρέψει το σκηνικό, εισόδου στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών εκλογών. Κι αν τελικά-στο απευκταίο ιδίως ενδεχόμενο νέων τρομοκρατικών επιθέσεων και θυμικής αντίδρασης της κοινής γνώμης- η ‘σκληρή’ πολιτική στα θέματα ασφάλειας, είναι το βασικό κριτήριο του ψηφοφόρου, γιατί να μην προτιμήσει την ‘αυθεντική’ εκπρόσωπό του, στο πρόσωπο της Μ. Λεπέν, έναντι οποιασδήποτε άλλης πρότασης; Σε μια τέτοια περίπτωση οι εξελίξεις θα είναι σημαντικές. Ακόμη και η διαμόρφωση του πλαισίου, ανεξάρτητα από την κατάληξη. Και θα επηρεάσει τις ζωές όλων μας. Και τα δεδομένα πάνω στα οποία χαράσσουμε πολιτική και πορευόμαστε.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 05, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γαλλικό ορόσημο διεθνών εξελίξεων για το 2017"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator