Προσλήψεις 10.000 ατόμων τον Φεβρουάριο

0Της Μαρίας Νταλιάνη

Πρόγραμμα για 12 μήνες το οποίο αφορά τις προσλήψεις 10.000 ατόμων ηλικίας 55 - 67 ετών, μέσα στον Φεβρουάριο, εξήγγειλε η αναπλ. υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου.

Όπως είπε η υπουργός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Μερόπης Τζούφη το νέο πρόγραμμα αφορά σε άτομα που είναι κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης, μπορεί να βρίσκονται δύο - τρία χρόνια εκτός αγοράς εργασίας και θα μπορούν να προσληφθούν στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα για 12 μήνες με δυνατότητα επέκτασης για άλλο ένα χρόνο.

"Όταν δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας με τις οποίες υποστηρίζουμε εν γένει τον ιδιωτικό τομέα, η συνεισφορά από την πλευρά του κράτους φτάνει στο επίπεδο των 381 ευρώ. Στην περίπτωση της ηλικίας πενήντα και άνω, στον ιδιωτικό τομέα φτάνει στα 500 ευρώ το μήνα. Προσπαθούμε, όμως, να ανεβάσουμε αυτό το ποσό και για το δημόσιο και για τον ιδιωτικό τομέα" είπε η κ. Αντωνοπούλου. Και πρόσθεσε ότι "στο επόμενο πρόγραμμα που θα βγει για δέκα χιλιάδες ανθρώπους μέσα στο Φεβρουάριο, θα έχουμε ένα ανώτερο όριο μέχρι και 600 ευρώ, στο βαθμό που αυτό αντιστοιχεί στο 50% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους".

Νωρίτερα η υπουργός μίλησε για τα προγράμματα επιδότησης εργασίας και τη χρηματοδότησή τους λέγοντας ότι η μία ‘γραμμή’ είναι ο Γενικός Απαλλακτικός Κανονισμός, ο οποίος έχει αυστηρό πλαίσιο, αφορά μεγάλες επιχειρήσεις έως 5 εκατ. επιχορήγηση σε μια τριετία και το "deminimis", το οποίο αφορά μικρές επιχειρήσεις, έως 20 άτομα με λιγότερο αυστηρό πλαίσιο.

Η κ. Αντωνοπούλου επισήμανε ότι η επιδότηση θέσεων εργασίας σε μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα δεν είχε την απορρόφηση που περίμενε το υπουργείο. "Το αλλάξαμε και το σπάσαμε σε δύο κομμάτια": το ένα αφορά 5.000 άτομα ηλικίας 50 και άνω (βάσει του Γενικού Απαλλακτικού Κανονισμού) και το άλλο θα αφορά 10.000 χιλιάδες, "οι οποίοι θα μπορούν να προσλαμβάνονται με ορισμένες διαφορές από το πρώτο πρόγραμμα".

Η βασική διαφορά είναι ότι αντί να πρέπει να αποδεικνύει μια επιχείρηση ότι μέσα σε δώδεκα μήνες η πρόσληψη που κάνει ανεβάζει τον μέσο όρο των εργαζομένων, θα επιτρέπεται σε οποιαδήποτε μικρή και πολύ μικρή επιχείρηση να προσλάβει στον βαθμό που δεν έχει απολύσει στους τρεις προηγούμενους μήνες. Η δεύτερη αλλαγή, είναι ότι μέχρι τώρα , έπρεπε ένας άνεργος να είναι εγγεγραμμένος σε ένα ΚΠΑ και η επιχείρηση η οποία θα τον προσλάβει, να βρίσκεται στην ίδια περιοχή, ενώ τώρα αυτό δεν θα ισχύει.

Οι εν λόγω αλλαγές θα περάσουν από το ΔΣ του ΟΑΕΔ εντός της εβδομάδας.
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 14, 2017

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Προσλήψεις 10.000 ατόμων τον Φεβρουάριο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator