Μαθητές δημιουργούν το φάρμακο Daraprim έναντι 20 ευρώ και… παίρνουν εκδίκηση από τον Σκρέλι

0



Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο.

Αυτό συνέβη με τον Μάρτιν Σκρέλι, τον άνθρωπο που κέρδισε επάξια τον τίτλο του «πιο μισητού Αμερικάνου» όταν αποφάσισε να ανεβάσει σε μία μέρα την τιμή του φαρμάκου Daraprim από 13,50 δολάρια σε 750, όταν είχε αγοράσει την φαρμακευτική που το παρήγαγε.

17χρονοι μαθητές από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας κατάφεραν να συνθέσουν την ουσία πυραμεθαμίνη, το βασικό συστατικό του φαρμάκου, στο εργαστήριο του σχολείου. Η ποσότητα που παρήγαγαν βρίσκεται στα 3,7 γραμμάρια και την κοστολόγησαν 20 δολάρια.

Στην Αμερική, η ίδια ποσότητα θα κόστιζε 110.000 δολάρια.

Η σύνθεση του φαρμάκου στο σχολικό εργαστήριο έγινε στα πλαίσια ενός πειράματος που στόχο είχε να καταδείξει στα παιδιά το πόσο άδικη και ανήθικη ήταν η αύξηση της τιμής του φαρμάκου.

Εάν το Daraprim μπορεί να παραχθεί με ευκολία και χωρίς ιδιαίτερο κόστος σε ένα σχολικό εργαστήριο από 17χρονους μαθητές, τότε δεν δικαιολογείται η αύξηση της τιμής του κατά 5.000% μέσα σε έναν μήνα.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 02, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μαθητές δημιουργούν το φάρμακο Daraprim έναντι 20 ευρώ και… παίρνουν εκδίκηση από τον Σκρέλι"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator