Η κόρη μου η Σοσιαλίστρια

0Πολύ συγκινητική η παράσταση που έδωσε το «ζευγάρι» Αλέξη – Πάνου από τη Νίσυρο. Αυτά τα δύο «λαϊκά» παιδιά, ειδικά ο Καμμένος, απέδειξαν πόσο κοντά στο λαό βρίσκονται, άλλωστε, έρχονται εκλογές και θα χρειαστούν την ψήφο και του τελευταίου πολίτη της χώρας. Άλλος για να μην καταρρεύσει πλήρως, άλλος για να μην παρακαλάει την... Χρυσή Αυγή να τον πάρει στην οργάνωση.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού μας αποκάλυψαν γιατί επέλεξε να πάει στο μικρό αυτό νησάκι κι όχι σε κάποιο από τα νησιά που βουλιάζουν από πρόσφυγες. Πέρα από την αποφυγή... γιούχας, στη Νίσυρο πήγαν τα παιδιά για να γιορτάσουν την επέτειο της γνωριμίας τους. Μια καλοκαιρινή ημέρα πριν από πολλά χρόνια όταν ο Αλέξης πήγε με την Περιστέρα με σκηνή διακοπές και ο Καμμένος, φανταζόμαστε, με το πλοίο «Ηλιάτορας».

Εκεί, οι δύο ματιές των πολιτικών διασταυρώθηκαν και γεννήθηκε ο πολιτικός έρωτας που επισφραγίστηκε με τον πολιτικό γάμο ο οποίος διαρκεί δύο χρόνια. Μεταξύ κρεατικών και βραστής πατάτας που μοίραζαν οι φιλόξενοι νησιώτες, ο τραχύς, αψύς, επαναστάτης της αριστεράς Αλέξης, συνάντησε τον δεξιό, μαλθακό, «μπούλη», το παιδί της πλούσιας οικογένειας, όπως είπε και ο πρωθυπουργός.

Και που τελικά, παρ' ότι πλούσιο ήταν τόσο λαϊκό που πήγαινε και χαιρετούσε τον κόσμο σε όλα τα τραπέζια. Να φανταστούμε ότι αυτό δεν το έκανε για τα... πλούσια εδέσματα της Νισύρου...

Εν πάση περιπτώσει, όλο αυτό το σκηνικό θύμισε πολύ ελληνικές ταινίες και πραγματικούς έρωτες του πλούσιου με την φτωχιά πλην τίμια κόρη. Έτσι και ο πλούσιος δεξιός τα βρήκε με τον φτωχό αριστερό, με την Μάρθα Βούρτση του ΣΥΡΙΖΑ που όμως είχε πάντα την επανάσταση μέσα της. Θα μπορούσε το έργο να λέγεται και «η κόρη μου η σοσιαλίστρια», όπου Βουγιουκλάκη ο ακομβίωτος στρατηγός που πάντα βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους, ώσπου ένας από αυτούς, ο Παπαμιχαήλ εν προκειμένου της γυαλίζει και γίνεται ο γάμος. Ένας γάμος που ενώνει δύο κόσμους... Δεν περιγράφουμε άλλο, μας πήραν τα δάκρυα από την συγκινητική περιγραφή...

Όμως, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι για γέλια αν δεν ήταν για δράμα και για κλάμα. Όταν ο Αλέξης ανακάλυψε τον Πάνο που τότε δεν φορούσε τις στολές παραλλαγής και την πουλάδα στο στήθος, μπήκαν οι βάσεις για το πολιτικό έκτρωμα που ζει ο τόπος. Να φανταστούμε ότι βλέποντας και ακούγοντας τον πρωθυπουργό και «ηγέτη» της Αριστεράς, οι αριστεροί του 4%, οι πραγματικοί αγωνιστές, οι τίμιοι πολίτες που δεν εξαργύρωσαν τους αγώνες τους και τα Πολυτεχνεία τους, θα αισθάνθηκαν μια μεγάλη χαρά. Η Αριστερά στα χέρια του Τσίπρα έχει αναγεννηθεί. Τι μένει από εδώ και πέρα; Να πάρει ο Αλέξης την Περιστέρα του ένα καλοκαίρι που δεν θα πάνε για διακοπές στη βίλα του εφοπλιστή στο Σούνιο. Να την πάρει και να πάνε σε ένα μικρό νησί. Εκεί σε κάποιο από τα πανηγύρια να δει π.χ. τον «μπρουτάλ» Γιάννη Λαγό, ή τον ιδίων διαστάσεων με τον Πάνο, τον Παναγιώταρο (τι Πάνος της Παναγιώταρος δηλαδή). Κι εκεί λοιπόν να γεννηθεί μια διαφορετική σχέση. Έπειτα από χρόνια ο Αλέξης να εξομολογηθεί ότι νόμιζε πως ήταν «ουγκ», άγριοι, τραμπούκοι και μπράβοι. Αλλά βλέποντάς τους από κοντά, πόσο λαϊκοί είναι κατάλαβε πόσο λάθος είχε κάνει.

Άντε Αλέξη, και εις ανώτερα. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες στην πολιτική, έχεις πολύ μέλλον ακόμη.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 17, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η κόρη μου η Σοσιαλίστρια"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator