Μην ορκίζεσαι κιόλας… Τζανακόπουλος: «Δεν υπάρχει πιθανότητα να δεχθούμε τα μέτρα που προτείνει το ΔΝΤ»

0Ως «κρίσιμο» χαρακτήρισε το αυριανό Eurogroup, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, επαναλαμβάνοντας για μία ακόμη φορά σε συνέντευξή του στον «Αθήνα 9,84» πως «η Αθήνα δεν υιοθετεί την ατζέντα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στα δημοσιονομικά και τα εργασιακά».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης είπε πως «η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα αποτυπώσει μία πορεία προς συμφωνία και πιθανόν ένα αποφασιστικό βήμα προς τα εμπρός», ενώ δεν απέκλεισε τη «σύγκληση ενός ακόμη, έκτακτου τη φορά αυτή, Eurogroup έως το τέλος του χρόνου για την οριστικοποίηση της συμφωνίας».

Για την πιθανότητα η κυβέρνηση να δεχθεί τα νέα μέτρα που ζητά το ΔΝΤ για τα δημοσιονομικά και τα εργασιακά ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να δεχθούμε τα μέτρα που θα προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τα δημοσιονομικά και τα εργασιακά», εν αντιθέσει, όπως τόνισε, με τη Νέα Δημοκρατία «που θέλει, να εφαρμόσει μέτρα 4,2 δισεκατομμυρίων ευρώ».

Τέλος, αναφερόμενος στο χρέος, επανέλαβε ότι ουδείς συζητά ονομαστική απομείωση αλλά χρονική επιμήκυνση των δανείων και μικρότερα επιτόκια με ταυτόχρονη μείωση πλεονασμάτων.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 05, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μην ορκίζεσαι κιόλας… Τζανακόπουλος: «Δεν υπάρχει πιθανότητα να δεχθούμε τα μέτρα που προτείνει το ΔΝΤ»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator