Πρωθυπουργός... γελωτοποιός

0Κανείς δεν θέλει έναν... μουρτζούφλη πρωθυπουργό σαν τον Ερντογάν που όπου πάει νομίζεις ότι είναι έτοιμος να πλακώσει κανέναν στο ξύλο. Στη διπλωματία χρειάζονται οι καλές σχέσεις, οι δημόσιες σχέσεις, η προσωπική σύνδεση με άτομα που είτε ταιριάζεις είτε εν πάση περιπτώσει τους βλέπεις συχνά κι έχεις εξοικειωθεί μ' αυτά.

Η φιλική κουβέντα, η εκτόνωση μετά ή πριν από δύσκολες Συνόδους είναι θεμιτές.

Όταν, όμως, βλέπεις έναν πρωθυπουργό όπως ο Αλέξης Τσίπρας, μιας χώρας ημιδιαλυμένης η οποία ουσιαστικά ικετεύει για λύση, τότε δεν μπορείς παρά να σχολιάσεις ορισμένα πράγματα. Οι φωτογραφίες είναι από τη Σύνοδο Κορυφής. Βλέπεις τον Αλέξη Τσίπρα, τον ηγέτη της Ελλάδας που βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Επικεφαλής της κυβέρνησης η οποία έχει έρθει -υποτίθεται- σε ρήξη με τους δανειστές και είναι με την πλάτη στον τοίχο.

Τον βλέπεις να γελά αμέριμνος, να κάνει γκριμάτσες, να ξεκαρδίζεται με τους άλλους ηγέτες και κορυφαίους αξιωματούχους οι οποίοι δεν έχουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Τι σκέφτεσαι όταν αυτή η εικόνα έρχεται μπροστά σου; Ότι ο πρωθυπουργός αυτός πάει σε μια από τις κρισιμότερες στιγμές για τη χώρα να κερδίσει κάτι ή για να κάνει χαβαλέ;

Ένας τύπος είτε είναι πράγματι, εκ φύσεως χαλαρός, είτε το παίζει άνετος γιατί αισθάνεται μειονεκτικά, αμήχανα μέσα στα θηρία. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς. Δεν γίνεται να είσαι έτσι όταν όλη η χώρα αγωνιά τι νέα μέτρα θα φέρει η περήφανη διαπραγμάτευσή του.

Τουλάχιστον πέρυσι, με τις 17 ώρες κλεισμένος και πιεσμένος, έδειχνε ότι δεν περνά καλά. Όμως, τώρα, πώς εμφανίζεται να είναι ο χαβαλές της παρέας ή το «φατούρο» που παίζαμε μικροί κι αυτό να μην τον ενοχλεί;

Τη μία ξύνεται και κοιμάται μπροστά στον πλανητάρχη. Την άλλη παίζει φάπες με τον Γιούνκερ που έχει μια χώρα πάμπλουτη. Αυτός, ο ηγέτης μιας πτωχευμένης χώρας που παρακαλά για λίγο οίκτο γιατί μοιάζει με τον γελωτοποιό;

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 27, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πρωθυπουργός... γελωτοποιός"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator