Ε.Σ.Α.μεΑ.: Συλλαλητήριο αξιοπρέπειας, αλληλεγγύης, δύναμης των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους!

0Από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη και από το Ιόνιο μέχρι τα Δωδεκάνησα, σχεδόν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, σύλλογοι ατόμων με αναπηρία και με χρόνιες παθήσεις και γονέων ατόμων με αναπηρία κατέφθασαν σήμερα Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, για να διαδηλώσουν για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, για να φωνάξουν «Θέλουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια!» και «Τίποτα για τα άτομα με αναπηρία χωρίς τα άτομα με αναπηρία»!
Η πορεία ξεκίνησε από την Ομόνοια για να καταλήξει στη Βουλή, με στάση στην Κλαυθμώνος, όπου ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης απηύθυνε χαιρετισμό στον κόσμο:
«Σήμερα στέλνουμε το μήνυμα ότι θέλουμε να ζήσουμε στη χώρα μας σε συνθήκες αξιοπρέπειας. Ζητάμε από την κυβέρνηση να διασφαλίσει την αξιοπρέπειά μας, την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, την εργασία, τα εισοδήματά μας. Ο αποκλεισμός, η φτωχοποίηση και οι διακρίσεις κυριεύουν τη ζωή μας. Ζητάμε από τον πρωθυπουργό να θεσπίσει επιτέλους στην Ελλάδα εθνικό πρόγραμμα δημόσιων πολιτικών που να προστατεύει τα πραγματικά δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία σε αυτή τη χώρα.
Και πριν την κρίση και σήμερα, αγωνιζόμαστε κάθε μέρα σύμφωνα με την εντολή που έχουμε από τον κόσμο που εκπροσωπούμε, για τα επιδόματα, την υγεία, τις συντάξεις, εκφράζοντας την αγωνία που νοιώθουμε όλοι οι πολίτες με αναπηρία. Έχουμε όμως και πρόταση για το πώς θα βγούμε από την κρίση, για το τι πρέπει να γίνει για τα άτομα με αναπηρία: διεκδικούμε εθνικό πρόγραμμα στρατηγικής για την αναπηρία, διεκδικούμε να μην υπάρξει ούτε λεπτό του ευρώ μείωσης στα επιδόματα, το μόνο που έχει απομείνει απείρακτο και διασφαλίζει ως ένα βαθμό την επιβίωσή μας. Τα επιδόματα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Παράλληλα αυτή την περίοδο είναι και η συζήτηση για την ενοποίηση των κανόνων στο νέο ταμείο, το ΕΦΚΑ, για πολύ σημαντικά ζητήματα της αναπηρίας. Σας διαβεβαιώνω ότι το αναπηρικό κίνημα και εκεί, όρθιο, υπερήφανο δίνει τη μάχη του, με επάρκεια, με ισχυρή νομική υποστήριξη, για να καταστήσουμε σαφές ότι αυτά που ισχύουν στη χώρα είναι τα ελάχιστα που μπορεί να ισχύουν και πρέπει να διασφαλιστούν.
Το αναπηρικό κίνημα είναι στιβαρό, ενωμένο, δυνατό, και θα είναι στην πρώτη γραμμή της αντίστασης, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Διεκδικούμε σε κάθε Δήμο της χώρας υπηρεσία για την αναπηρία, όπως και σε κάθε Περιφέρεια. Διεκδικούμε να ενταχθούν τα ΚΕΚΥΚΑμεΑ στους Δήμους και τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας στις Περιφέρειες, διεκδικούμε ένα τουλάχιστον ΚΔΑΠμεΑ σε κάθε Δήμο, διεκδικούμε με τις δικές μας δυνάμεις, χωρίς προστάτες, διεκδικούμε να μην μείνει απροστάτευτο ούτε ένα άτομο με αναπηρία!
Σας ζητάω να μεταφέρετε σε όλη τη χώρα, στα χωριά και στις πόλεις, το μήνυμα ότι τα άτομα με αναπηρία διεκδικούν αξιοπρέπεια, ισότητα, δικαιοσύνη! Τίποτα για εμάς χωρίς εμάς! Με την ενότητά μας, την αλληλεγγύη μας, την κατανόηση, την ποικιλομορφία, συνεχίζουμε δυνατά και αποφασισμένοι!
Μολών λαβέ σε όποιον επιβουλεύεται τα κεκτημένα της αναπηρίας»!
Στη Βουλή ο πρόεδρος Ιωάννης Βαρδακαστάνης, επικεφαλής αντιπροσωπείας, είχε συναντήσεις στο Γραφείο του προέδρου της Βουλής και στα γραφεία των κομμάτων, όπου κατέθεσαν τη Διακήρυξη της 3ης Δεκέμβρη 2016 http://www.esaea.gr/publications/3rd-dec/3227-diakhryksh-3h-dekembrh-2016 καθώς και το αίτημα για τη διεξαγωγή συζήτησης εκτός ημερήσιας διάταξης στη Βουλή, παρουσία των κομμάτων και του πρωθυπουργού, με την ΕΣΑμεΑ, για τα ζητήματα της αναπηρίας.
Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία συναντήθηκε στο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη, με εξουσιοδότηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Η αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ παρουσίασε την κατάσταση που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία, ανέλυσαν το υπόμνημα προς τον πρωθυπουργό που είχε παραδοθεί τις προηγούμενες ημέρες
και εξέθεσαν τα βασικά ζητήματα: Εθνική Στρατηγική για την αναπηρία, προστασία των ατόμων με αναπηρία από την κρίση, νομοθεσία για την εργασία των ατόμων με αναπηρία κλπ.
Ο κ. Βερναρδάκης από την πλευρά του δεσμεύτηκε στα εξής:
·         Συγκροτείται και ξεκινά εργασίες άμεσα διυπουργική επιτροπή για τα ζητήματα της αναπηρίας, με επικεφαλής τον ίδιο, που θα αντιμετωπίζει και τα τρέχοντα ζητήματα.
·         Γίνεται δεκτή η πρόταση της ΕΣΑμεΑ για τη δημιουργία νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για ένα νόμο πλαίσιο για την αναπηρία, με ορίζοντα να κατατεθεί στη Βουλή για συζήτηση στα τέλη Μαρτίου 2017, σε συνεργασία με την ΕΣΑμεΑ και μετά από ευρεία διαβούλευση.
·         Στις αρχές του 2017 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την ΕΣΑμεΑ.
Τέλος ο κ. Βερναρδάκης δεσμεύτηκε να θα μεταφέρει την πρόταση για συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης στη Βουλή.

Φωτογραφικό υλικό
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ι. Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937157193.

Τώρα μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις στο χώρο της Αναπηρίας στη νέα ιστοσελίδα της Ε.Σ.Α.μεΑ. www.esaea.gr και www.esamea.gr .
  
Τάνια Κατσάνη · ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Σ.Α.μεΑ. · Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη · Τηλ. 210 9949837 · FAX. 210 5238967 · www.esaea.gr
Tanja Katsani · NCDP Press Office · El. Venizelou 236, 16341 Ilioupoli, Athens, Greece · Tel. +30 210 9949837 · FAX. +30210 5238967 · www.esaea.gr
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 05, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ε.Σ.Α.μεΑ.: Συλλαλητήριο αξιοπρέπειας, αλληλεγγύης, δύναμης των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator