Δραματικές ώρες περνά ο Ψυχάρης - Τον εγκατέλειψε και ο τελευταίος του σύμμαχος, ραγδαίες οι εξελίξεις

0Μπορεί οι αυλοκόλακες του Ψυχάρη να κατηγορούν το Μαξίμου και συγκεκριμένο κυβερνητικό στέλεχος για τη δέσμευση των λογαριασμών που προκάλεσε την ασφυξία στον ΔΟΛ, όμως άλλο είναι το μοιραίο πρόσωπο σε αυτήν την ιστορία. Πρόκειται για τον τελευταίο σύμμαχο του Ψυχάρη στο πολιτικο-οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας ή τουλάχιστον έτσι πίστευε ο Ψυχάρης ότι o άνθρωπος αυτός ήταν σύμμαχος του.

Το πρόσωπο είχε στηριχθεί ανοικτά από τον ΔΟΛ σε όλες τις δραστηριότητες και τις επιδιώξεις που είχε τα τελευταία χρόνια στο χώρο της ελληνικής οικονομίας και έτσι ο Ψυχάρης πίστευε ότι σε μια δύσκολη στιγμή όπως αυτή της περασμένης Παρασκευής, όταν η Εθνική Τράπεζα προχώρησε σε δέσμευση των λογαριασμών του ΔΟΛ, το πρόσωπο αυτό θα παρείχε στήριξη για να μη συμβεί αυτή η εξέλιξη.

Οπως αποδείχτηκε τελικά το πρόσωπο αυτό αποφάσισε να μείνει αμέτοχο στην όλη ιστορία επειδή προφανώς αντιλήφθηκε πως πλέον η παροχή στήριξης στον Ψυχάρη όχι μόνο δεν έχει νόημα αφού έτσι και αλλιώς όλα δείχνουν ότι τέλος του χρόνου ο ΔΟΛ περνάει στις τράπεζες, αλλά ότι και σε προσωπικό επίπεδο η διαρροή στην πολιτικο-οικονομική πιάτσα ότι έβαλε πλάτη στον Ψυχάρη θα του προκαλούσε μεγάλη προσωπική φθορά.

Ετσι αποφάσισε να λειτουργήσει ως Πόντιος Πιλάτος, ούτε έκανε κάποια κίνηση για να προκαλέσει πρόβλημα στον Ψυχάρη αλλά ούτε έκανε και κάτι για να τον βοηθήσει όταν το πρόβλημα έκανε την εμφάνιση του. Γνωρίζουμε ότι ο Ψυχάρης ευελπιστούσε στη βοήθεια του τελευταίου όπως αποδείχτηκε συμμάχου του η οποία δεν ήρθε ποτέ. Ετσι πλέον ο Ψυχάρης με ένα βουνό χρέη στην εταιρεία του, με δεσμεύσεις προσωπικών λογαριασμών και ακινήτων του και έχοντας μείνει κυριολεκτικά μόνος του χωρίς κανένα από όλους εκείνους που επί δεκαετίες του έκαναν τεμενάδες ή αποζητούσαν τη φιλία και συνεργασία του προσπαθεί να βρει ένα φως στο τούνελ που βρίσκεται ο ίδιος και ο ΔΟΛ. Μάταιος κόπος λένε οι περισσότεροι. Κάποιοι όμως πιστεύουν ή ίσως θέλουν να πιστεύουν ότι ο Ψυχάρης θα κάνει όπως στο παρελθόν κάποιο «μαγικό» και θα ανατρέψει την κατάσταση. Μακάρι πάνω από όλα για τους εκατοντάδες εργαζομένους στον ΔΟΛ, αλλά και το ίδιο το εμβληματικό συγκρότημα αλλά η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε σε νέο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον πρωτοφανές για την Ελλάδα της μεταπολίτευσης στο οποίο όπως αποδείχτηκε ο Ψυχάρης δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί, ενώ επιπλέον η προχωρημένη ηλικία και τα προβλήματα υγείας που του εμφανίστηκαν δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Αυτό σε συνδυασμό με το ότι ούτε τα μέλη της οικογένειας του που μπλέχτηκαν στον ΔΟΛ και το Mega αλλά ούτε οι στενοί συνεργάτες που επέλεξε να έχει τα τελευταία χρόνια δίπλα του αποδείχτηκαν ικανοί είτε να διοικήσουν σωστά είτε να πείσουν τον Ψυχάρη να αλλάξει τακτική, οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση τον ΔΟΛ.

enimerosi24.gr
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 20, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δραματικές ώρες περνά ο Ψυχάρης - Τον εγκατέλειψε και ο τελευταίος του σύμμαχος, ραγδαίες οι εξελίξεις"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator