Μαύρες μέρες περιμένουν...

0Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Είχαμε πολύ καιρό να αισθανθούμε τέτοια απογοήτευση, θλίψη, αηδία και σιχασιά, σαν κι αυτή που νοιώσαμε όταν είδαμε τις φωτογραφίες και τα βίντεο από την μαύρη νεολαία μας, να κάνει αξημέρωτα ουρές έξω από καταστήματα για να προλάβει να κάνει ντού με το που θ' ανοίξουν οι πόρτες.

Ήτανε τέτοια η σιχασιά που αισθάνθηκε το blog γι αυτή την νέα γενιά νεοελλήνων, που σχεδόν αυτόματα αισθάνθηκε ταυτόχρονα να καταρρέουν μέσα του οι όποιες (πολλές) ενοχές ένοιωθε εκ μέρους της γενιάς του για το κατάντημα της χώρας και της κοινωνίας (Θα πείτε "μα το ίδιο έκαναν και μεγαλύτεροι και πιό ώριμοι ". Σύμφωνοι. Αλλά απ' αυτούς αυτά περιμέναμε. Αντίθετα, απ' την νεολαία που έτσι κι αλλιώς και με το δίκιο της μας βρίζει για το δικό της κατάντημα, περιμέναμε άλλη συμπεριφορά κι αντιμετώπιση της πραγματικότητας).

Τέτοια καταναλωτική μανία; Τόση άρνηση της πραγματικότητας;
Δηλαδή ρε όρθιο τετράποδο 20ρη, 25αρη, 30αρη, έχεις λύσει όλα τα μεγάλα σου προβλήματα, και αυτό είναι που σε νοιάζει: πώς θα καταναλώσεις;
Το πώς θα πάρεις το i-phone 400 ευρώ αντί για 800, και την τηλεόραση των 950 ευρώ μόνον 650, όταν πληρώνεσαι -όταν και αν δουλεύεις- με 2 ευρώ την ώρα;
Και άντε και το πήρες. Και; Καταξιώθηκες στον εαυτό σου και στους άλλους;
Αυτή είναι η καταξίωσή σου; Ένα αντικείμενο;
Αισθάνεσαι δηλαδή λίγος με ένα τηλέφωνο των 150 ευρώ, να σου μείνουν και τα υπόλοιπα 250, να ζήσεις άλλη μιά βδομάδα κουτσά-στραβά;
Αυτά σε μάθαμε εμείς; Ναι, αυτά σε μάθαμε. Δεν είδες όμως τα καζάντια όλων μας απ΄την δικιά μας μ@λακία;

Εμείς ρε ζώο δίποδο έχουμε μπροστά μας να ζήσουμε άλλα 20-25 χρόνια. Κουτσά-στραβά θα τα περάσουμε. Τις ατασθαλίες μας τις κάναμε, τις μ@λακίες μας επίσης, χορτάτοι από ζωή είμαστε λίγο-πολύ, θα βολευτούμε.
Εσείς που έχετε μιά ζωή μπροστά σας μαύρη και άραχλη, τί κάνετε για αυτό; Ντού στα μαγαζιά; Και μετά φραπέ στην καφετέρια για ξεκούραση;

Ρε γεννημένοι σκλάβοι, αν με το ίδιο πάθος και δύναμη και αποφασιστικότητα που "τσακίσατε" προχθές τα "εκπτωτικά" εμπορεύματα, κάνατε ντού στην Βουλή ν' αφαλοκόψετε τους 300 προδότες, τα πράγματα θα άλλαζαν για όλους μας την ίδια μέρα.

Είναι κρίμα να γίνεστε έρμαια και σκύβαλα του καταναλωτισμού.
Του άκρατου, αδικαιολόγητου, και άχρηστου καταναλωτισμού, εις υγείαν της Παγκοσμιοποίησης και της παγκόσμιας δικτατορίας της Νέας Τάξης.
Δείτε κι εμάς, πού φτάσαμε.
Δείτε και τους εαυτούς σας, πού σας συμπαρασύραμε.

Δυόμισι κιλά πτυχία και ντοκτορά και μάστερς έχει ο καθένας σας.
Τα μάτια σας δεν άνοιξαν με τα γράμματα;
Δεν βλέπετε τον γκρεμό που τραβάμε να πέσουμε; Που έχουμε ήδη πέσει;
Τί κάνετε δηλαδή;
Στριμωγνόσαστε όλοι μαζί μπουλουκηδόν, για να μη γλυτώσει κανείς;

Μαύρη, κατάμαυρη η Παρασκευή που "τσακίσατε" τα i-phones.
Μαύρες και οι μέρες που σας περιμένουν.
Κι αυτή τη φορά, θα φταίτε εξ ίσου!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 11, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μαύρες μέρες περιμένουν..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator