Έρχεται κακό...

0



Η έκρηξη στον καταυλισμό, οι εξτρεμιστές και οι τοπικές κοινωνίες

Τραγικό, πραγματικά, το περιστατικό με τη γιαγιά και το προσφυγόπουλο που σκοτώθηκαν από έκρηξη φιάλης υγραερίου σε προσφυγικό καταυλισμό.

Δυστυχώς, όμως, ο Μουζάλας, ακόμη και ο Κυρίτσης ο «αλληλέγγυος» έχουν απόλυτο δίκιο όταν λένε ότι ένα τέτοιο αποτρόπαιο γεγονός θα μπορούσε να συμβεί κι αλλού. Οπουδήποτε στη φτωχοποιημένη Ελλάδα του Μνημονίου. Της ερημωμένης επαρχίας, όπου άνθρωποι πεθαίνουν από το... προπολεμικό μαγκάλι, το οποίο άναψαν για να ζεσταθούν, και των σύγχρονων αστικών γκέτο, στα σκοτεινά διαμερίσματα των οποίων βρέφη λαμπαδιάζουν από τα αναποδογυρισμένα κεριά στις κουβέρτες τους.

Αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζουν οι κατατρεγμένοι του πολέμου, που βρήκαν απλόχερη φιλοξενία στο έδαφός μας, κυρίως όμως οι «νεοέποικοι» του Ισλάμ, που με πρόσχημα τη διεθνή αναταραχή απειλούν να πλημμυρίσουν την Ευρώπη.
Αυτοί οι τελευταίοι είναι, δυστυχώς, που δημιουργούν τις εκτεταμένες φασαρίες στους καταυλισμούς και στους δρόμους των ακριτικών νησιών μας. Ψάχνουν αφορμή για να «τα σπάσουν» και να καταφύγουν σε ακραίες πράξεις βίας, διαμαρτυρόμενοι -υποτίθεται- για τις κακές συνθήκες διαμονής τους. Λες και τους κάλεσε κανείς εδώ με την υπόσχεση να μείνουν σε πεντάστερο...

Εσχάτως οι εξτρεμιστές αυτοί, που βρήκαν στέγη στα hot spots, λαθρομετανάστες οι περισσότεροι -με την πλήρη έννοια του όρου-, αρχίζουν να προκαλούν και τον ντόπιο πληθυσμό, διαδηλώνοντας με θρησκευτικούς αλαλαγμούς, καταστρέφοντας ξένη περιουσία, προσβάλλοντας αξίες και ιερά σύμβολα.

Φτάσαμε και σε βεβήλωση νεκροταφείων, την πιο βάρβαρη δηλαδή πράξη προσβολής σε μία κοινωνία - ειδικά στην Ελλάδα, όπου η μνήμη των προγόνων τιμάται ευλαβικά από τους νεότερους.

Εως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε ανακαλυφθεί η ταυτότητα αυτών των ανίερων βανδάλων. Μπορεί να είναι «αγανακτισμένοι» των hot spots, ίσως όμως πίσω από τους σπασμένους μαρμάρινους σταυρούς να κρύβονται και οι προβοκάτορες που τους ενθαρρύνουν.

Οπως και να 'χει το πράγμα, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Προτού εξαντληθεί η υπομονή κάποιων «θερμόαιμων» στα hot spots, φοβάμαι ότι μπορεί να εξαντληθεί η υπομονή των τοπικών κοινωνιών, που ανέχονται καρτερικά την παρουσία τους. Και τότε θα συμβεί το κακό, το οποίο οι «υγιείς πολιτικές δυνάμεις του τόπου» θα σπεύσουν να αποδώσουν σε «ρατσιστικούς πυρήνες ακροδεξιών στοιχείων».

Ευκολάκι, ε; Να δούμε όμως πώς θα ερμηνευτούν τα αποτελέσματα των επόμενων εκλογών, όταν οι μισοί Χιώτες και Μυτιληνιοί θα έχουν αίφνης μεταβληθεί σε «χρυσαυγίτες».

Γιώργος Χαρβαλιάς
Πηγή "Δημοκρατία"
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 11, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Έρχεται κακό..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator