«Κατραπακιά» για ΣΥΡΙΖΑ και στις εκλογές των εκπαιδευτικών- «Ελεύθερη πτώση» στα ποσοστά της ΣΥΝΕΚ

0Ολική ανατροπή σημειώθηκε στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης στα υπηρεσιακά τους συμβούλια, καθώς την πρωτιά κατέλαβε η ΔΑΚΕ, παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ, ενώ η παράταξη ΣΥΝΕΚ του ΣΥΡΙΖΑ έπεσε στη δεύτερη θέση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία από 50 κάλπες -επί συνόλου 60- η ΔΑΚΕ επιστρέφει στην πρώτη θέση πανελλαδικά με αύξηση ποσοστών που εκτιμάται ότι θα κυμανθεί μεταξύ 6% και 7%, ενώ η ΣΥΝΕΚ (ΣΥΡΙΖΑ) πέφτει στη δεύτερη θέση με μείωση ποσοστών κατά περίπου 5 μονάδες.

Η διαφορά ανάμεσα στις δύο παρατάξεις εκτιμάται ότι θα κυμανθεί ανάμεσα σε 7%-8%, καθώς η δύναμη της ΔΑΚΕ πανελλαδικά αναμένεται να κυμανθεί γύρω στο 27%-28% (από 21,8% το 2014) και των ΣΥΝΕΚ περί το 20% από 25% στις περασμένες εκλογές.

Το ΠΑΜΕ του ΚΚΕ φέρεται να κρατάει τα ποσοστά του γύρω στο 15%, οι Παρεμβάσεις (της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς) επίσης, αλλά μάλλον με μικρή πτωτική τάση, ενώ για πρώτη φορά εμφανίζεται και παράταξη που πρόσκειται στη ΛΑΕ (και είχε διασπαστεί από τη ΣΥΝΕΚ) με μικρά ποσοστά κοντά στο 1,5%-2%. Η ΠΕΚ (πρώην ΠΑΣΚ) κινείται γύρω στο 7%-8%.

Όσον αφορά στους δάσκαλους, η σειρά κατάταξης των παρατάξεων δεν αλλάζει σε σχέση με το 2014 και η ΔΑΚΕ πήρε ξανά την πρώτη θέση, αυξάνοντας μάλιστα τα ποσοστά της, όπως δήλωσε ο επανεκλεγείς αιρετός της Βασίλης Παληγιάννης, ενώ δεύτερη αναδείχθηκε εκ νέου η παράταξη ΔΗΣΥ της Κεντροαριστεράς.

Ο ΓΓ της ΟΛΜΕ και στέλεχος της ΔΑΚΕ Νίκος Παπαχρήστος δήλωσε ότι η μεγάλη νίκη της παράταξής του αποδεικνύει ότι οι καθηγητές αποδοκίμασαν ξεκάθαρα την κυβερνητική πολιτική στην παιδεία, με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ και συνεργάτη του υπ. Παιδείας Θέμη Κοτσιφάκη να αποδίδει το εκλογικό αποτέλεσμα στη διάσπαση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, την αναμενόμενη φθορά και την καθολική πολεμική που υπέστη η ΣΥΝΕΚ.

Σημειώνεται, πως οι κάλπες στήθηκαν στις 2 Νοεμβρίου και τα σχολεία έμειναν κλειστά για τις αρχαιρεσίες των εκπαιδευτικών.
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 04, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Κατραπακιά» για ΣΥΡΙΖΑ και στις εκλογές των εκπαιδευτικών- «Ελεύθερη πτώση» στα ποσοστά της ΣΥΝΕΚ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator