ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Οδηγούμαστε σε Εθνική Τραγωδία

0


Λίγα 24ωρα μετά την υποδοχή Ομπάμα ο Ελληνισμός θα εισπράξει δύο ηχηρά χαστούκια: To ένα είναι το ναυάγιο στο Κυπριακό-παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και το μοναχικό αγώνα του Νίκου Αναστασιάδη-και το άλλο είναι το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές στο Χίλτον. Τι συνέβη ξαφνικά και μας εγκατέλειψαν και oι Αμερικανοί φίλοι της κυβέρνησης Τσίπρα;

Η απάντηση είναι η ίδια δεκαετίες τώρα, είναι διαχρονικά και επίμονα απογοητευτική: Eνα διεφθαρμένο πελατειακό κράτος στο οποίο κάνουν κουμάντο μια χούφτα διαπλεκόμενες με τις εκάστοτε κυβερνήσεις φαμίλιες δεν μπορεί να έχει κάποια τύχη. Το πόσο νοσηρή είναι η Κολομβία των Βαλκανίων το διαπίστωσε ο Ομπάμα από τις ολιγόλεπτες συναντήσεις του με τον Πάκη και τον Τσίπρα.

Στην Κόψη του Ξυραφιού Ελλάδα και Κύπρος! Οι δύο χώρες μοιραία και ιστορικά ενωμένες μοιάζουν να παρασέρνουν η μία την άλλη στο φλερτ με την καταστροφή.Την ίδια ώρα που η Οικονομία της Κύπρου ανεβάζει στροφές προς την ανάπτυξη ένα νέο ναυάγιο στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης του Κυπριακού διαφαίνεται στον ορίζοντα. Μόνο που Ελληνες και Κύπριοι δεν τολμάμε να το πούμε ναυάγιο και το λέμε απλά θα συνεχιστεί ο διάλογος. Την ίδια στιγμή οι Αγγλοι με μια πρωτοφανή κίνηση καλούν την Ε.Ε. να υποδεχθεί τον Σουλτάνο Ερντογάν ακόμη κι αν αυτός επαναφέρει την θανατική ποινή.

Οι ξένες λεγόμενες μεγάλες δυνάμεις που βρίσκονται στην Ελλάδα από την ίδρυσή της σαν κράτος, όπως η Γαλλία, η Αγγλία, η Γερμανία και οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι αιώνες τώρα στην Κολομβία των Βαλκανίων κυριαρχεί η διαπλοκή συμφερόντων και το πελατειακό κράτος. Γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει Ελληνας πρωθυπουργός που λίγο ή πολύ να μην έγινε βαποράκι της διαπλοκής. Αρα στο τέλος της μέρας αναξιόπιστος σαν συνομιλητής. Οι Ελληνες πρωθυπουργοί παραδομένοι στους νταβατζήδες, στην δημαγωγία και τον λαικισμό δεν τολμούν να μεταρρυθμίσουν το διεφθαρμένο κράτος-γιατί έτσι το θέλουν οι ολιγάρχες αλλά και οι ψηφοφόροι τους. Οι Ελληνες πρωθυπουργοί το μόνο που γνωρίζουν να κάνουν είναι να δανείζονται και στην συνέχεια να βάζουν εξωπραγματικούς φόρους.

Δεν είναι ικανοί εκ των πραγμάτων για τίποτε άλλο. Ο Τσίπρας πλέον είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αδύναμου πρωθυπουργού που βρίσκεται παραδομένος στον ασφυκτικό κλοιό των ολιγαρχών που μπανοβγαίνουν από την πίσω πόρτα του Μαξίμου (ότι έκαναν και με τους προηγούμενους πρωθυπουργούς-ορτινάντσες) αλλά και των ψεύτικων υποσχέσεων που σκόρπιζε χωρίς φειδώ όλα αυτά τα χρόνια.Κάθε μέρα που περνάει η θέση του επιδεινώνεται, το κόμμα του βουλιάζει και το χειρότερο:Η χώρα οδηγείται σε μια απρόβλεπτη καταστροφή.

Εξίσου αξιολύπητα με τον Τσίπρα είναι αυτά τα νέα παιδιά όπως η Αχτσιόγλου που ακολουθώντας το παράδειγμα του πρωθυπουργού έγινε μέσα σε μια νύχτα από αντιμνημονιακή διαδηλώτρια αποτυχημένη συνομιλήτρια (και υπουργός) των δανειστών. Πως θα αντέξει η ίδια αυτή τη μετάλλαξη όταν δεν θάναι πια υπουργός και θα κυκλοφορεί δακτυλοδεικτούμενη από την Ιστορία;

Πόση αυτογελοιοποίηση πια; Πόσο φλερτ με την εθνική καταστροφή από τους εκάστοτε κατσιαπλιάδες της εξουσίας;

hellasforce.com
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 23, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Οδηγούμαστε σε Εθνική Τραγωδία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator