Ο Μάικλ Μουρ καλεί τους αμερικανούς σε επανάσταση: Σηκώστε τα μανίκια, έχουμε φασίστες να νικήσουμε

0



Ο σκηνοθέτης που έχει «οργώσει» τους δρόμους και διαμαρτύρεται για την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ καλεί τους αμερικανούς να κάνουν επανάσταση για να ανατρέψουν τον φασισμό.
Σε άρθρο του στο alternet με τίτλο «Η λίστα πράξεων της επόμενης μέρας» ο κ.Μουρ ζητάει από την προοδευτική κοινότητα να σηκώσει τα μανίκια, γιατί «υπάρχουν φασίστες για να νικήσουμε».

Τα 5 σημεία που προτείνει:

1. Καταλάβετε το Δημοκρατικό Κόμμα και επιστρέψτε το στο λαό, μας πρόδωσαν οικτρά.

2. Απολύστε όλους τους ειδήμονες, μάντεις, δημοσκόπους και όλους στα ΜΜΕ που δεν εγκατέλειπαν την αφήγησή τους ή δεν παραδέχονταν αυτό που συνέβαινε. Αυτούς τους ίδιους φαφλατάδες που τώρα μας λένε ότι θα πρέπει να «θεραπεύσουμε το διχασμό» και να «ενωθούμε». Θα συνεχίσουν τον ίδιο σκοπό τις επόμενες ημέρες, «κλείστε τους».

3. Οποιοσδήποτε Δημοκρατικός στο Κογκρέσο δεν ξύπνησε σήμερα έτοιμος για πόλεμο, αντίσταση και παρεμπόδιση όπως έξαναν οι Ρεπουμπλικανοί στον Ομπάμα επί οκτώ χρόνια πρέπει να κάνει στην άκρη και να αφήσει όσουν από εμάς έχουν αντιληφθεί τι συμβαίνει να ηγηθούν στην αντίσταση κατά της σκληρότητας και της τρέλας όσων είναι έτοιμα να ξεκινήσουν.

4. Ολοι πρέπει να σταματήσουν να λένε ότι είναι «έκπληκτοι» και «σοκαρισμένοι». «Αυτό που θέλατε να πείτε είναι ότι ζούσατε σε μία γυάλα και δεν προσέχατε τους συμπολίτες σας και την απόγνωσή τους. Χρόνια παραμέλησης και από τα δύο κόμματα, η οργή και η ανάγκη για εκδίκηση προς το σύστημα σταθερά αυξάνονταν. Προσετέθη ένας τηλεοπτικός αστέρας που τους άρεσε, το σχέδιο του οποίου ήταν να διαλύσει και τα δύο κόμματα, να τους πει «απολύεστε!».

«Η νίκη του Τραμπ δεν ήταν ποτέ έκπληξη. Δεν ήταν ποτέ αστείος. Αντιμετωπίζοντάς τον έτσι απλώς τον ισχυροποίησαν. Είναι ταυτόχρονα πλάσμα και κατασκεύασμα των ΜΜΕ και τα ΜΜΕ δεν θα αναλάβουν ποτέ την ευθύνη».

5. «Να λέτε σε οποιονδήποτε σήμερα: «Η Χίλαρι Κλίντον κέρδισε τις περισσότερες ψήφους». Η πλειοψηφία των Αμερικανών προτίμησε την Χίλαρι Κλίντον αντί του Ντόναλντ Τραμπ. Τελεία και παύλα. Εάν ξυπνήσατε σήμερα νομίζοντας ότι ζείτε σε μία καταδικασμένη χώρα, δεν ισχύει. Η πλειοψηφία των συμπολιτών μας ήθελε τη Χίλαρι, όχι τον Τραμπ. Ο μόνος λόγος που είναι πρόεδρος είναι η απαρχαιωμένη, παράλογη ιδέα του 18ου αιώνα περί Συμβουλίου Εκλεκλόρων. Μέχρι να την αλλάξουμε, θα συνεχίσουμε να έχουμε προέδρους που δεν ψηφίσαμε και δεν θελήσαμε».

«Ζείτε σε μία χώρα όπου η πλειοψηφία των πολιτών είπαν ότι πιστεύουν ότι συντελείται κλιματική αλλαγή, ότι οι γυναίκες πρέπει να πληρώνονται το ίδιο με τους άντρες, ότι πρέπει η φοίτηση στα πανεπιστήμια να μην συνδέεται με χρέος προς τους φοιτητές, ότι δεν πρέπει να γίνονται εισβολές σε άλλες χώρες, ότι ρέπει να αυξηθεί ο βασικός μισθός και ότι χρειάζονται ένα πραγματικό γενικευμένο σύστημα υγείας. Τίποτε από αυτά δεν άλλαξε. Ζούμε σε μία χώρα όπου η πλειοψηφία συμφωνεί με τις προοδευτικές θέσεις. Απλώς δεν έχουμε την προοδευτική ηγεσία για να τις υλοποιήσει (βλέπε και Νο 1).

Ας προσπαθήσουμε να τα κάνουμε όλα αυτά μέχρι σήμερα το μεσημέρι.
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 12, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο Μάικλ Μουρ καλεί τους αμερικανούς σε επανάσταση: Σηκώστε τα μανίκια, έχουμε φασίστες να νικήσουμε"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator