Ψυχραιμία παιδιά…

0Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Το πήγαν λάθος από την πρώτη ημέρα, το συνεχίζουν λάθος μέχρι και την τελευταία: ο εκνευρισμός της κυβέρνησης για τη χθεσινή απόφαση του Σ.τ.Ε. είναι τόσο πρόδηλος και τόσο κακότροπος, που μπορεί να της επιφέρει βλάβη μεγαλύτερη κι από αυτήν της ίδιας της απόφασης.

Τα δεδομένα αντισυνταγματικότητας του νόμου ήταν εξόφθαλμα και είχαν τεθεί με τον πιο έντονο τρόπο και από πολλές πλευρές από την πρώτη στιγμή. Δεν ήταν τίποτα καινούργιο αυτό που ακούσανε χθες από τους δικαστές.

Φυσικά, έχει τεράστια σημασία ακριβώς επειδή το ακούσανε από τους δικαστές – όμως τους το είχαν επισημάνει πολλοί και όχι αναγκαστικά μόνον εχθροί τους: το Σύνταγμα είναι ρητό και ξεκάθαρο για το ποιος έχει αυτή την αρμοδιότητα της παροχής τηλεοπτικών αδειών. Το ξέρουν κι οι ίδιοι. Και όλα τα άλλα είναι κουβέντες του αέρα. Ας σκεφτεί η κυβέρνηση πώς θα αντιδρούσε η ίδια ως αντιπολίτευση αν είχε έρθει από άλλους ένας τέτοιος νόμος και θα καταλάβει αμέσως…

Στο Μέγαρο Μαξίμου πρέπει να επικρατήσει, επιτέλους, λογική: ας ρίξουν τους τόνους και ας πάνε σε λύσεις πιο συνθετικές αντί σε ακραίες θεσμικά δηλώσεις και ενέργειες που βρίσκονται σε προφανή σύγκρουση με τη διάκριση των λειτουργιών του πολιτεύματος, με την κοινή λογική και, τελικά, με το ίδιο τους το πολιτικό συμφέρον.

Πάνω απ’ όλα, ας δουν αυτή την απόφαση ως εφαλτήριο να ενώσουν κι όχι να διχάζουν, ειδικά σε μία τόσο δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα.

Ας το ξανασκεφτούν λίγο και θα καταλάβουν…

Πηγή "Το Βήμα"
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 12, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ψυχραιμία παιδιά…"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator