Το Ευρωκοινοβούλιο ζητά να «παγώσει» η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ

0Υπέρ της πρότασης για προσωρινό «πάγωμα» ψήφισαν 479 ευρωβουλευτές, 37 καταψήφισαν ενώ 107 απείχαν της ψηφοφορίας

Το προσωρινό «πάγωμα» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, όπως είχε προαναγγελθεί, αποφάσισε με ευρεία πλειοψηφία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Πέμπτη.

Υπέρ της πρότασης αυτής ψήφισαν 479 ευρωβουλευτές, 37 καταψήφισαν ενώ 107 απείχαν της ψηφοφορίας.

Όπως αναφέρουν αναλυτές η απόφασή αυτή εκτιμάται ότι είναι η «απάντηση» στα μέτρα της Άγκυρας κατά της αντιπολίτευσης και των μέσων ενημέρωσης μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Το «πάγωμα» αφορά, για την ώρα, μόνο τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις και ουδεμία άλλη συμφωνία, όπως αυτή για το μεταναστευτικό ή την τελωνειακή ένωση.

Πρόκειται για ένα μη δεσμευτικό ψήφισμα που καλεί τα 28 κράτη-μέλη «να σταματήσουν προσωρινά» οι διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα «μέχρι την άρση των δυσανάλογων μέτρων που ελήφθησαν λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί από τον Ιούλιο στην Τουρκία».

«Για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΕΛΚ, οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να συνεχιστούν υπό τις παρούσες συνθήκες και πρέπει να παγώσουν» είχε δηλώσει ο πρόεδρος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ)​ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ ενώ ο πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών,Τζιάνι Πιτέλα, είχε δηλώσει ότι «με τις παρούσες συνθήκες η Τουρκία δεν έχει καμία πιθανότητα να μπει στην ΕΕ».
Τι οδήγησε στην απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου


Το πογκρόμ που έχει εξαπολύσει κατά πάντων ο πρόεδρος της Τουρκίας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου βάζει... τρικλοποδιά στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της χώρας του με την Ε.Ε., ενώ ο ίδιος σφυρίζει αδιάφορα σε μία προσπάθεια να υποβαθμίσει την σπουδαιότητα της απόφασης των μελών του Ευρωκοινοβουλίου.

Οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της Ε.Ε είναι μάλλον απίθανο να ανταποκριθούν στο αίτημα, όπως επισημαίνουν τα διεθνή ΜΜΕ και προσθέτουν πως από την πλευρά της η Τουρκία έχει προσπαθήσει να υποβαθμίσει την σπουδαιότητα της απόφασης.

Προχθές, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είχε χαρακτηρίσει «άνευ σημασίας» την ψηφοφορία."Το λέω εκ των προτέρων, αυτή η ψηφοφορία, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμά της, δεν έχει καμία αξία για εμάς", δήλωσε ο Ερντογάν στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης.
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 25, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το Ευρωκοινοβούλιο ζητά να «παγώσει» η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator