Κορδακίζοντας με τα μνημόνια...

0



Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Ο "Χορεύοντας με τους Λύκους" πρωταγωνιστής της επικής ταινίας, ξαναζωντανεύει στο πρόσωπο της πρίμα οικονομικής μπαλαρίνας "Κορδακίζοντας με τα Μνημόνια", όπου απαρνείται την φυλή του -τους ανθρώπους- για να αφιερωθεί στους τοκογλύφους, στους "εταίρους" και τα μνημόνια, στο πρόσωπο των οποίων αναγνωρίζει τα φυσικά του αδέλφια.

Ο κόρδακας, (για να υπενθυμίσουμε στους φίλους μας αρχαιοπρεπείς πλην ημιαγράμματους), ήταν χορός που παρουσιάζονταν ενίοτε στηναρχαία κωμωδία, οργιαστικός και χιουμοριστικός έως χυδαίος. Η εκτέλεσή του λεγόταν κορδακισμός και χρησιμοποιούνταν με την σημασία του άσεμνου χορού.

Βγαίνει λοιπόν ο "Κορδακίζοντας με τα Μνημόνια" και σε άπταιστα κορακίστικα, με "την κανόνα" και "τις κανόνες" του, με τα όλα "στον κουβάς" του, και με τα όλα του και δίνει γραμμή από βήματος Βουλής προς τους απανταχού ΤΣΥΡΙΖαίους ταλιμπάν, πως πρέπει να είναιπερήφανοι που συμβιβάστηκαν με τους δολοφόνους της πατρίδας και του λαού και πως δεν πρέπει να σκύβουν το κεφάλι στους "λαϊκιστές" που τους αποκαλούν προδότες και πουλημένα τομάρια.

Και δεν ντρέπεται ο χυδαίος, ο αριστερούλης του γλυκού νερού, οθρασύτατος αλλόγλωσσος, που θέλει να είναι και υπουργός μιάς χώρας που ούτε την γλώσσα της δεν γνωρίζει.
Και μην επιχειρηματολογήσουν μερικοί "και τί να κάνει ο κακομοίρης αφού είναι ομογενής".
Να κόψει τον λαιμό του να μάθει ελληνικά.
Για να τιμήσει την χώρα και τον λαό που τον ανέχονται σαν υπουργό, σαν δημόσιο πρόσωπο γενικότερα.
Εδώ ρωσίδες και ουκρανές οικιακοί βοηθοί έμαθαν γρηγορότερα και καλύτερα ελληνικά από δαύτον.
Αυτός βέβαια δεν έχει ανάγκη να μάθει ελληνικά για να ζήσει.
Αυτός ζει κλέβοντας τον κόπο, τον ιδρώτα και τις περιουσίες των ελλήνων και δημιουργώντας κομματικό στρατό "υπερήφανων" ΤΣΥΡΙΖαίων, πεσμένων στα τέσσερα γεμάτοι εθνική ανάταση.
Γεμάτοι εθνική υπερηφάνεια που ξεπουλούν νερά, εναέριους χώρους, κυριαρχία στις θάλασσές μας, ορυκτό πλούτο, και ψυχές.

Γιατί αφού πρώτα ξεπούλησαν τις δικές τους ψυχές στον διάολο τηςεξουσίας, και του προσωπικού κέρδους, θέλουν τώρα να ξεπουλήσουν και τις ψυχές των ηλιθίων που τους ξαναψήφισαν, καλώντας τους να είναι περήφανοι για την προδοσία.
Για νά 'χουν παρέα στην κόλαση που αργά ή γρήγορα θα τους στείλει ο πραγματικός λαός, όχι ο ενταγμένος σε κομματικούς στρατούς, αλλά ο συνειδητοποιημένος λαός, που μετά από έξι χρόνια φανερής προδοσίας, κοροϊδίας, βίας και προπηλακισμού, θα κάνει κάποια στιγμή την τρομερή του επανάσταση.

Ή θα πρέπει να την κάνει.
Το blog δεν είναι σίγουρο.
Δηλώνει εδώ και πολύ καιρό απογοητευμένο.
Από θεούς και ανθρώπους.
Κυρίως από ανθρώπους!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 01, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κορδακίζοντας με τα μνημόνια..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator