Ιόνια Οδός : Σε 6 μήνες Ιωάννινα - Ρίο σε 1,5 ώρα - ΒΙΝΤΕΟ

0



Το συνολικό μήκος του άξονα της Ιόνιας Οδού είναι περίπου 196 χιλιόμετρα, ενώ περιλαμβάνει και τις παρακάμψεις Αγρινίου και Άρτας.

Το συνολικό μήκος του άξονα της Ιόνιας Οδού είναι περίπου 196 χιλιόμετρα, ενώ περιλαμβάνει και τις παρακάμψεις Αγρινίου και Άρτας.

Με λιγότερο από μισό χρόνο να απομένει για τη συνολική παράδοση του αυτοκινητοδρόμου στην κυκλοφορία, η αλματώδης πρόοδος κατασκευής του έργου του αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας Οδού είναι εμφανής σε όλο του το μήκος.

Στην εταιρεία κατασκευής αλλά και παραχώρησης το μεγάλο καύχημα είναι η Σήραγγα της Κλόκοβας, μιας σήραγγας διπλού κλάδου, συνολικού μήκος 3 χιλιομέτρων, η οποία διανοίχθηκε σε χρόνο ρεκόρ για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, μόλις σε 13 μήνες.

Το συνολικό μήκος του άξονα της Ιόνιας Οδού είναι περίπου 196 χιλιόμετρα, ενώ περιλαμβάνει και τις παρακάμψεις Αγρινίου και Άρτας. Πέραν των 196 χλμ. νέου αυτοκινητοδρόμου, κατασκευάζονται ανάμεσα σε άλλα: 24 γέφυρες, 4 σήραγγες, 74 κάτω διαβάσεις και 36 άνω διαβάσεις.



Το συνολικό μήκος του άξονα της Ιόνιας Οδού είναι περίπου 196 χιλιόμετρα, ενώ περιλαμβάνει και τις παρακάμψεις Αγρινίου και Άρτας.

Στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2016, η συνολική πρόοδος των κατασκευαστικών εργασιών στην Ιόνια Οδό άγγιζε το 84,92%, ενώ τα εργοτάξια σε λειτουργία είναι ανά τμήμα τα εξής:

- 0 χλμ.- 76,7 χλμ.: Εργοτάξιο Εύηνου

- 76,6 χλμ. - 145,7 χλμ.: Εργοτάξιο Ανισόπεδου Κόμβου Αμβρακίας και εργοτάξια στην περιοχή Γέφυρας Μενιδίου και στην περιοχή της Συκούλας. Τέλος στο 96χλμ, περιοχή Τούμπανο, βρίσκεται και λατομείο- συγκρότημα παραγωγής ασφαλτικών και σκυροδέματος.

- 145,7 χλμ.– 170 χλμ: Εργοτάξιο Φιλιππιάδας

- 170 χλμ.- 190 χλμ. : Εργοτάξιο Επισκοπικού

Στα προαναφερθέντα εργοτάξια, στο τέλος Μαϊου απασχολούνταν περισσότερα από 1.779 άτομα, ενώ ο συνολικός αριθμός των μηχανημάτων και των φορτηγών που χρησιμοποιούνταν (ιδιόκτητα, κατασκευαστικής κοινοπραξίας αλλά και μισθωμένα από την τοπική αγορά) ανερχόταν σε 1.311.

Τα οφέλη στην τοπική οικονομία είναι πολλαπλά, ενώ με την ολοκλήρωσή της η Ιόνια Οδός θα προσφέρει σε όλους τους οδηγούς ασφάλεια, άνεση, ποιοτικές υπηρεσίες και μειωμένη κατά μία ώρα διάρκεια διαδρομής στο ταξίδι Αντίρριο – Ιωάννινα.

ypodomes.com
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 11, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ιόνια Οδός : Σε 6 μήνες Ιωάννινα - Ρίο σε 1,5 ώρα - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator