Ομιλία Τσίπρα: Ο επιθανάτιος ρόγχος... της αυταπάτης

0



Οι αποκαλύψεις από τα Wikileaks και από το βιβλίο του Ολάντ σε συνδυασμό με την επίθεση στην εισαγγελέα Τσατάνη χάλασαν τη φιέστα του ΣΥΡΙΖΑ και ουσιαστικά άλλαξαν την ατζέντα. Η ομιλία του Τσίπρα πέρασε στα ρηχά από τα μέσα ενημέρωσης, πλην εκείνων που γλείφουν τον Παπά και τους παπατζήδες. Τα όσα είπε ο Τσίπρας στο συνέδριο δεν είναι άξια λόγου. Χρησιμοποίησε πάνω από 6 χιλιάδες λέξεις για να… μην πει τίποτε. Μόνον οι κλακαδόροι του τον άκουσαν και μόνον αυτοί εντυπωσιάστηκαν από τις μπαρούφες του. Το γεγονός και μόνο ότι χαρακτήρισε το περσινό δημοψήφισμα ως το μεγαλύτερο πολιτικό γεγονός που έγινε, αντικατοπτρίζει την ποιότητα του πολιτικού ανδρός. Το δημοψήφισμα του όχι που έγινε ναι μέσα σε λίγες ημέρες, κι όμως, βρέθηκαν κάποιοι να χειροκροτήσουν τον πρωθυπουργό.

Ή μάλλον καλά έκαναν. Και στο τσίρκο όταν ο κλόουν ή ο ακροβάτης κάνει κωλοτούμπα τον αποθεώνει ο κόσμος.

Η εικόνα που έδειξε ο Τσίπρας είναι ενός πρωθυπουργού κουρασμένου (όχι σαν τον άρχοντα της Ραφήνας). Είναι φανερό ότι δεν αντέχει άλλο να εφαρμόζει ένα μνημόνιο που τον πονάει και δεν αντέχει άλλο να κοιτάζει τον κόσμο στα μάτια και να βλέπει οργή, απογοήτευση, σιχαμάρα.

Είναι δεδομένο ότι δεν θα παραδώσει εύκολα τα όπλα. Θα πάει από εδώ και στο εξής σε επικοινωνιακά «χτυπήματα» ώστε να διασώσει ό,τι μπορεί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας το πρώτο θα είναι η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Λέγεται ότι ο εισηγητής του ΣτΕ έκρινε ως απαράδεκτες τις προσφυγές των καναλιών κάτι που σημαίνει ότι σήμερα μπορεί η διάσκεψη να είναι τυπική και να μην κάνει αποδεκτή την αντισυνταγματικότητα που επικαλούνται στις ενστάσεις τους.

Επομένως, ο νόμος Παππά θα περάσει, πώς αλλιώς να γίνει άλλωστε αφού τα έχει δώσει όλα ξαφνικά στους δικαστές. Και προσλήψεις, και επιστροφές αναδρομικών, και υποσχέσεις ότι δεν θα μειωθούν οι μισθοί τους. Η συναλλαγή σε όλο της το μεγαλείο. Ενδεχομένως το ΣτΕ να επιχειρήσει να λύσει τον γόρδιο δεσμό με μια απόφαση του τύπου «νόμιμος ο νόμος, να συγκροτηθεί το ΕΣΡ για να τον υλοποιήσει».

Αυτό το σκηνικό η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να το εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά και μαζί με τον δομικό ανασχηματισμό να αλλάξει το κλίμα. Λένε ότι ενδεχομένως να υπάρξουν και καλά νέα για την ανάπτυξη φέτος. Να μην έχουμε δηλαδή ύφεση ενώ και τα έσοδα να κινηθούν ικανοποιητικά.

Όλο το «πακέτο» θα επιχειρηθεί να πουληθεί ως success story ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει χρόνο τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους ή και μέχρι την άνοιξη.

Πώς όμως να γυρίσει το κλίμα στην κοινωνία; Μπορεί ο κόσμος να μη βγαίνει στους δρόμους, αλλά έχει μάτια και βλέπει, αυτιά και ακούει. Βλέπει τους συνταξιούχους να ψεκάζονται, τους παραπληγικούς να κυκλώνουν το Μαξίμου, την οικονομία τους την προσωπική να μην πηγαίνει καθόλου καλά, τα έτοιμα να σώνονται. Και βλέπει φαινόμενα πλήρους αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς που δεν έχει προηγούμενο. Τίποτε λοιπόν δε σώζει τον Αλέξη. Ούτε τα συνέδρια συσπείρωσης, ούτε οι ανασχηματισμοί, ούτε οι πρόσκαιρες «επιτυχίες». Το καράβι έχει αλλάξει ρότα και δεν γυρίζει πίσω.

Αρκεί βεβαίως να ξυπνήσουν και στο Μοσχάτο, να ασκήσουν σκληρότερη αντιπολίτευση και να αποδείξουν ότι μπορούν να κυβερνήσουν. Μάλλον... χλωμό το βλέπουμε...

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 14, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ομιλία Τσίπρα: Ο επιθανάτιος ρόγχος... της αυταπάτης"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator