«Αγιέμ μαρή, η Χρήστους δην πήρι κανάλ»

0



Είναι η επόμενη φράση που χρησιμοποιούν στα χωριά της Καρδίτσας μετά την αποχώρηση του Χρ. Καλογρίτσα από τον διαγωνισμό. Αυτό που περιμέναμε δηλαδή από την αρχή σε μια διαδικασία – παρωδία που απορούμε πώς δεν ακυρώνεται την ίδια στιγμή.

Ο «κόκκινος εργολάβος» με την ανακοίνωση της αποχώρησής του απλά επιβεβαίωσε αυτό που γνωρίζαμε. Ότι δηλαδή ήταν βαλτός από την κυβέρνηση, ότι στήθηκε ολόκληρη πλεκτάνη για να πάρει άδεια κι ότι κάποιοι δεν υπολόγισαν το χαμό που θα γίνει.

Η κυβέρνηση πίστεψε ότι θα περάσει χωρίς πολύ κόπο τον εκλεκτό της. Τα λεφτά, 50 τόσα εκατομμύρια ήταν πολλά κι έστω κι αν δεν τα είχε όλο και κάποια... τράπεζα θα τα έδινε. Από την αρχή ήταν φανερό ότι ο Καλογρίτσας δεν είχε τα χρήματα και χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση ως «αχυράνθρωπος» για να λεηλατήσει το τηλεοπτικό τοπίο.

Ερωτηματικά δημιουργούνται βεβαίως και από την όλη διαδικασία καθώς πλέον υπάρχουν καταγγελίες ότι η κάμερα που βρισκόταν στο χώρο που φιλοξενήθηκε ο Καλογρίτσας στη Γενική Γραμματεία, ουσιαστικά δεν έχει καταγραφές. Ενώ δηλαδή στους άλλους παίκτες είναι φανερό ποιοι μπαίνουν και ποιοι βγαίνουν στο δωμάτιο, σ' εκείνο του Καλογρίτσα όλα είναι... θολά. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι κάτι έγινε εκείνες τις τρεις ημέρες, κάποιοι ίσως είχαν στήσει το διαγωνισμό και πιθανότατα ειδοποίησαν τον Καλογρίτσα να «χτυπήσει» για να πάρει την άδεια.

Η κυβέρνηση λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο, τους εκατοντάδες δημοσιογράφους που θα έμεναν άνεργοι και τους καναλάρχες που θα έχαναν την επιχείρησή τους και την εξουσία. Σιγά μην άφηναν σε χλωρό κλαρί τον Καλογρίτσα, ακόμη και τι... εσώρουχο φοράει θα του έβγαζαν αν επέμενε να μείνει στον διαγωνισμό. Ακόμη και τα μισά να έχει κάνει απ' όσα του καταμαρτυρούν, δεν υπήρχε περίπτωση να μείνουν στο σκοτάδι.

Και για να πούμε την αλήθεια κι αυτός δεν φέρθηκε έξυπνα. Τον παραμύθιασαν με τα παπατζηλίκια και έχασε τόσο τα 3 εκατ. της εγγύησης (αν τα έχασε δηλαδή) αλλά και την όποια φήμη είχε. Διότι έγινε πρώτο θέμα επί τόσες μέρες, με τόσο αρνητική δημοσιότητα ένας επιχειρηματίας που έπαιρνε μερικές δουλίτσες, πήρε περισσότερες επί ΣΥΡΙΖΑ. «Που πας ρε Καλογρίτσα για άδεια;» θα μπορούσε να του πει κανείς μετά την εξέλιξη των τελευταίων ωρών. Τον πήρε στο λαιμό του ο Παππάς και οι κουμπάροι (Σπίρτζης και Καμμένος) και ο γάμος τελικά σχόλασε.

Από εδώ και στο εξής τι θα γίνει, είναι το ερώτημα των πολλών εκατομμυρίων. Ο Παππάς λέει ότι δεν θα υπάρξει καθυστέρηση, επομένως ο επόμενος να περάσει. Ο Ιβάν Σαββίδης εν προκειμένω ο οποίος έχει δηλώσει ότι είναι έτοιμος να αγοράσει κάποιο από τα κανάλια που δεν πήρε άδεια. Τον Alpha, το Mega, το Star και να συνεχιστεί η διαδικασία. Κι ας πούμε ότι γίνεται έτσι. Ποιος Έλληνας σ' αυτή τη χώρα πιστεύει ότι λύθηκε οριστικά η διαπλοκή στα media; Με Μαρινάκη και Σαββίδη και Αλαφούζο, με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό θα έχουμε νέο τοπίο; Αυτό δεν θα είναι τηλεόραση, αυτό θα είναι ντέρμπι με χουλιγκάνους, διαιτητές και πολλά πέναλτι. Ωραία... αριστερή διαφάνεια, να την χαιρόμαστε.

Αλλά πρέπει να πούμε την αλήθεια. Ο διαγωνισμός πρέπει να ακυρωθεί πάραυτα, ακόμη κι αν πρέπει να χάσουμε και τον κολοσσό της πολιτικής Νίκο Παππά. Όσο τον συνεχίζουν τόσο θα εξευτελίζονται. Εκτός κι αν κερδίζουν χρόνο μπας και τους βγάλει το ΣτΕ από τη δύσκολη θέση. Όπως και να έχει, πρόκειται για μια δεινή επικοινωνιακή και ουσιαστική ήττα του «συστήματος Τσίπρα» που δείχνει ότι το πουλόβερ ξηλώνεται.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 04, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Αγιέμ μαρή, η Χρήστους δην πήρι κανάλ»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator