Δράσεις για τα αδέσποτα από το Δήμο Βέλου-Βόχας

0


Τον μήνα Οκτώβριο ξεκινά το πρόγραμμα αντιμετώπισης αδέσποτων ζώων, σύμφωνα με όσα δήλωσε η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής του δήμου κ. Καλλίρη στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, μετά από ερώτηση του κ. Τσίτουρα που έθιξε το πρόβλημα που ταλαιπωρεί καιρό τώρα τους δημότες πολλών τοπικών διαμερισμάτων.

Συγκεκριμένα παρουσίασε τη μελέτη που έγινε από το τμήμα Περιβάλλοντος του δήμου, που αφορά εργασίες που θα γίνουν όπως στείρωση, καταγραφή, εμβολιασμός με τα προβλεπόμενα εμβόλια, περίθαλψη με την χρήση σήμανσης με ηλεκτρονικό πομποδέκτη ‘’τσιπ’’ και καταχώρηση στα δεδομένα του Κτηνιατρικού Συλλόγου, όπως και στην επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος αδέσποτων που έχει ορίσει με απόφαση του το δημοτικό συμβούλιο.

Για την εφαρμογή του προγράμματος τονίζει η κ. Καλλίρη ο δήμος θα συνεργαστεί με υπεύθυνο κτηνίατρο, συγκεκριμένα η κ. Βιολέτα Ηλιοπούλου στο Κιάτο, όπου στο χώρο της θα γίνονται οι εργασίες που προαναφέραμε, αλλά και για όποιον θέλει να φέρει κάποιο αδέσποτο η και να γίνει ανάδοχος κάποιου ζώου. Για τις εργασίες του προγράμματος έχει προβλεφθεί από το δήμο πίστωση ποσού 3.000 ευρώ για το έτος 2016, και αναμένεται να συμβάλλουν στην μείωση της επιθετικής συμπεριφοράς των αδέσποτων ζώων, αλλά και στον έλεγχο του πληθυσμού τους καθώς και στην προστασία της δημόσιας υγείας.
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 05, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δράσεις για τα αδέσποτα από το Δήμο Βέλου-Βόχας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator