Υπό κατάρρευση, αλλά άκρως προκλητικός ο Θέμος Αναστασιάδης στην Εξεταστική Επιτροπή - ΒΙΝΤΕΟ

0



Εριστικός και με διάθεση πολιτικής ανάλυσης παρά απάντησης για τα δανειακά πεπραγμένα της εφημερίδας του παρουσιάζεται στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τις τραπεζικές δανειοδοτήσεις κομμάτων και ΜΜΕ κατά την κατάθεσή του σήμερα, Τρίτη, ο Θέμος Αναστασιάδης.

Ο Θέμος Αναστασιάδης είχε κληθεί να καταθέσει στις 12/10, ωστόσο, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Σωκράτης Φάμελλος, ο εκδότης του «Πρώτου Θέματος» δεν μπορούσε να προσέλθει λόγω σοβαρού προσωπικού προβλήματος, για τον οποίο βρισκόταν στο εξωτερικό.

Όταν ρωτήθηκε για το αν θα ορκιστεί με πολιτικό ή θρησκευτικό όρκο είπε ειρωνευόμενος: «Θρησκευτικό. Με τις διώξεις που ξεκίνησαν κατά της εκκλησίας. Ορθόδοξο χριστιανικό...».

Στην πρώτη του τοποθέτηση ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι εν πολλοίς δεν είναι λογιστής και δεν έχει πλήρη εικόνα για τα οικονομικά της εταιρίας, της οποίας είναι πρόεδρος και μέτοχος, κάνοντας παράλληλα λόγο για περίεργη επιμονή για την κλήση του. «Δεν γνωρίζω τις μετοχές που έχω» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής απάντησε πως ο λόγος που καλέστηκε ο πρόεδρος του Πρώτου Θέματος είναι η θεσμική ιδιότητά του στην εταιρία, ενώ επισήμανε ότι η εν λόγω εφημερίδα δεν έχει αποστείλει επιστολή με τα υπόλοιπα δανειακών συμβάσεων, όπως έχουν κάνει όλες οι υπόλοιπες εταιρίες.

Ξανά παίρνοντας το λόγο ο Θέμος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στην προσωπική αναφορά του πρωθυπουργού προς το πρόσωπό του από το βήμα της Βουλής και συγκεκριμένα όταν τόνιζε στη συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή ότι πρόεδρος της εφημερίδας ήρθε στην Επιτροπή. «Γιατί εμένα προσωπικά;» ρώτησε, προσθέτοντας: «Επηρεάζει αυτό τους βουλευτές της κυβέρνησης που βρίσκονται εδώ;». «Εμείς, κάνουμε το ρόλο μας τον αντιπολιτευτικό» συμπλήρωσε. Με τους Φάμελλο και Λάππα να απαντούν πως ουδεμία επιρροή μπορεί να προκύψει στο έργο των βουλευτών που παίρνουν μέρος στην Επιτροπή.

«Πόσα δάνεια έχει πάρει ο όμιλος;» ρώτησε ο κ. Λάππας, εξετάζοντας τον εκδότη της εφημερίδας. «Θα δώσω μία γενική εικόνα, για να βοηθήσω και το έργο της επιτροπής» απάντησε ο εκδότης, καταθέτοντας έγγραφα που μέχρι σήμερα δεν έχουν φτάσει στην Επιτροπή. Σύμφωνα με έγγραφα που προσκόμισε, η συνολική τραπεζική οφειλή είναι περίπου 45 εκατ. ευρώ.

Στην ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το πόσα χρήματα έδωσε, επενδύοντας στην ίδρυση του Πρώτου Θέματος κι αν πήρε κάποιο δάνειο, απάντησε χωρίς... να απαντά: «Η εφημερίδα αντιπολιτεύεται ισχυρά της κυβέρνησης και ο πρωθυπουργός μου επιτίθεται. Δεν είμαστε σατανάδες. Ακούω συνέχεια τα περί διαπλοκής, θέλω να σας πως συγχαρητήρια που χτυπήσατε ένα κομμάτι της διαπλοκής. Προσέξτε όμως μην πέσετε σε άλλη διαπλοκή, κάτι που φαίνεται από τις τηλεοπτικές άδειες. Και θέλω να πω, εμείς δεν έχουμε σχέση με τη διαπλοκή. Ο πρώτος που έδωσε τη μάχη κατά της διαπλοκής είναι το Πρώτο Θέμα» ήταν η απάντηση του εκδότη.

Αφού ανέφερε τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η εταιρία για να βρει κάποιο τυπογραφείο, καθώς οι πόρτες ήταν κλειστές και τελικά τύπωσε την εφημερίδα στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ του Ριζοσπάστη, τελικά κατέληξε πως το 2005 δεν πήρε δάνειο για να βγει η εφημερίδα.

Όταν ρωτήθηκε από τον κ. Λάππα γιατί προχώρησαν στη σύσταση της αναπτυξιακής εταιρίας τον Οκτώβριο του 2007 με το ίδιο ΔΣ, που αφομοίωσε τις μετοχές της προηγούμενης, και το Νοέμβριο του ίδιου έτους πήρε 18 εκατ. δάνειο, τη στιγμή που το «Πρώτο Θέμα» μεσουρανούσε, ο κ. Αναστασιάδης αρκέστηκε να πει πως η κίνηση αυτή είναι καθόλα νόμιμη.«Μάλιστα, την ίδια στιγμή αποδέσμευσε 4,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να προκύψουν προσωπικές εγγυήσεις, όταν δεν κατείχατε ποτέ ακίνητη περιουσία σύμφωνα με το Ε9 σας» επανήλθε ο κ. Λάππας. «Σας προκαλώ να βρείτε κάτι επιλήψιμο» τόνισε ο εκδότης, σημειώνοντας πως το τελευταίο διάστημα έχει γίνει ειδικό κυλικείο για ελεγκτές και εφοριακούς. «Δεν είναι τίποτα σατανικό. Τίποτα δεν είναι φάντασμα» υπερθεμάτισε ο κ. Αναστασιάδης. «Αν βρείτε παρατυπία, θα έρθω να καταθέσω μάρτυρας υπέρ σας» είπε με περιπαικτικό ύφος.

«Και επειδή δεν μου απαντάτε, τα 4,5 εκατ. ευρώ αποδεσμεύτηκαν με τη διαδικασία των προσωπικών εγγυήσεων, ενώ δεν είχατε περιουσιακά στοιχεία…» επέμεινε ο κ. Λάππας, με τον Θέμος Αναστασιάδη να απαντά πως «το πόρισμα καταλήγει ότι κακώς αποδεσμεύτηκαν».

«Τα εξυπηρετείται τα δάνεια;» ξανά ρώτησε ο κ. Λάππας. «Όλα» είπε ο κ. Αναστασιάδης, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι καταβάλλονται μόνο τόκοι μετά το 2010. «Είμαστε οι μόνοι που εξυπηρετούμε και κεφάλαιο» πρόσθεσε ο εκδότης.

Δεν υπάρχει δάνειο που δεν είναι εξασφαλισμένο, είπε απαντώντας στον Νότη Μηταράκη για το αν τα δάνεια της εφημερίδας ήταν εγγυημένα. «Έχουμε τις καλύτερες εγγυήσεις από οποιοδήποτε άλλο όμιλο» συμπλήρωσε ο κ. Αναστασιάδης.

«Ουδέποτε πολιτικό πρόσωπο παρενέβη υπέρ του Πρώτου Θέματος για να εξασφαλίσουμε δάνειο. Θα ήμασταν ευτυχείς αν παρενέβαινε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως κάνει για την Αυγή» είπε γελώντας για το αν υπήρχε ποτέ παρέμβαση πολιτικού προσώπου για το δανεισμό της εταιρίας του.

Για διαφημίσεις κρατικών οργανισμών και τραπεζών στον Τύπο, έκανε λόγο για κομματική διάκριση, αφήνοντας αιχμές για την Αυγή και το ύψος των διαφημίσεων που έλαβε η συγκεκριμένη εφημερίδα.

Αποστροφή του «κομιστή» από τις ροζ μεθόδους

Εντύπωση προκάλεσε και η αναφορά του εκδότη του Πρώτου Θέματος, γνωστού και ως «κομιστή» του DVD Ζαχόπουλου, πως αποστροφή προκαλούν οι ροζ μέθοδοι που σκοπό έχουν να βάλουν το ΣτΕ.

«Λυπάμαι πάρα πολύ που βλέπουμε από εκεί που δεν το περιμέναμε να χρησιμοποιούνται παράνομα και μάλιστα ροζ στοιχεία από επίσημες πηγές για να βάλλεται το ΣτΕ. Προκαλούν αποστροφή που οι ροζ μεθόδους υιοθετούνται από σοβαρές εφημερίδες της Αριστεράς» είπε επί λέξει ο εκδότης του Πρώτου Θέματος, που σύμφωνα με τον εισαγγελέα που είχε αναλάβει την υπόθεση Ζαχόπουλου ήταν εκ των κατηγορούμενων για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Για την ιστορία το DVD Χρήστου Ζαχόπουλου περιείχε ερωτικές συνευρέσεις με τη δημόσιο υπάλληλο, Εύη Τσέκου.



Δημοσίευση: Οκτωβρίου 18, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Υπό κατάρρευση, αλλά άκρως προκλητικός ο Θέμος Αναστασιάδης στην Εξεταστική Επιτροπή - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator