Παραδέχονται το δικαστικό πραξικόπημα

0



H νέα ανακοίνωση των δικαστών του ΣτΕ, λίγα 24ωρα πριν από τις διασκέψεις που θα κρίνουν το νόμο Παππά είναι πρωτοφανής και δείγμα της αγριότητας με την οποία παίζεται το παιχνίδι στον... ανεξάρτητο χώρο της Δικαιοσύνης.

Οι ανώτατοι δικαστές καταγγέλλουν προσπάθεια επηρεασμού τους ενόψει της απόφασης που θα λάβουν και στηρίζουν τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ ο οποίος κατασυκοφαντήθηκε, προφανώς γιατί δεν... ήταν δικός τους. Οι δικαστές καταγγέλλουν την υποκλοπή μηνυμάτων και τονίζουν: «Η εκπλήρωση του καθήκοντος ενημέρωσης δεν μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την καταπάτηση της προσωπικότητας, με την έκθεση του ιδιωτικού βίου και των απόρρητων στοιχείων της ελεύθερης ανταπόκρισης και επικοινωνίας στο φως της δημοσιότητας», καθώς «μια τέτοια έκθεση είναι απολύτως ασύμβατη με την ελεύθερη και δημοκρατική συνταγματική έννομη τάξη της χώρας μας».

Είναι προφανής η προσπάθειά τους να κρατήσουν ισορροπίες και να μην μιλήσουν με αποδείξεις και ονόματα. Όμως, αυτή η αθλιότητα και η αυριανικού τύπου δημοσιογραφία ήταν φανερό ότι στήθηκε από κέντρα του Μεγάρου Μαξίμου.

Σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλος είπε τα εξής: «Οπωσδήποτε η θέση μου ήταν δύσκολη σε αυτή την ιστορία, πολύ δύσκολη. Πρέπει να επαναλάβω εδώ - το είπα δημοσίως αλλά να το επαναλάβω και σε εσάς- ότι αυτή η υπόθεση είχε τεθεί υπόψη μου το Νοέμβριο του 2015, και επισήμως από δικαστική Αρχή. Τότε, απευθύνθηκα και στον Πρόεδρο του ΣτΕ και στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου με ένα έγγραφο, το οποίο έλεγε ότι προς το παρόν υπάρχει μόνο ένα έγγραφο το οποίο προφανώς είναι προϊόν υποκλοπής, δηλαδή παρανόμως κτηθέν αποδεικτικό μέσο, και επιπλέον δεν έχει κοινοποιηθεί με τέτοια ευρύτητα το γεγονός, ώστε να έχει προκύψει σκάνδαλο στη δικαιοσύνη ή να έχει προκύψει ευρύτερη προσβολή προσωπικών δεδομένων του καταγγελλομένου» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε, για τους λόγους που δεν κίνησε τότε την πειθαρχική διαδικασία: Αυτό θα γινόταν εάν τότε έκανα μια πειθαρχική κίνηση για να καλύπτει και την προκαταρκτική πειθαρχική δίωξη. Επομένως, δεν έκανα τίποτα και δεν ήταν εύκολη απόφαση ξέρετε, με το έγγραφο που είχα στα χέρια μου».

Δηλαδή ο υπουργός είχε από το 2015 ένα παράνομο έγγραφο, ένα προϊόν υποκλοπής που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το κράτησε στο συρτάρι του; Δεν έψαξε να δει ποιος το υπέκλεψε, να βρει αυτόν που ήθελε να προκαλέσει ζημιά σε έναν ανώτατο δικαστικό και συνάδελφό του; Μήπως δεν είναι πολύ περίεργο όλο αυτό; Μήπως κρύβεται κάτι περισσότερο;

Και ξαφνικά, τώρα που χρειαζόμαστε το ΣτΕ για να κάνει τη «βρόμικη» δουλειά του Παππά, το έγγραφο διαρρέεται. Πέφτει στα χέρια της ζούγκλας, της Αυγής και εντελώς συμπτωματικά κάνει και ερώτηση το «πληρωμένο, ανεξάρτητο πιστόλι» του ελληνικού κοινοβουλίου. Βρε δεν ντρέπεστε υποκριτές που στήνετε ένα τέτοιο κόλπο τόσο υποκριτικά.

Γι' αυτό και μόνο οι δικαστές που θα προσέλθουν να πάρουν αποφάσεις για τις τηλεοπτικές άδειες θα πρέπει να αποφασίσουν για πρώτη φορά ίσως και με διαφορετικά κριτήρια. Όχι αποκλειστικά με τους όρους του Συντάγματος αλλά και με το γεγονός ότι ο καθένας από αυτούς μπορεί να είναι στόχος του αριστερο-δεξιού παρακράτους.

Πρέπει να απαντήσουν ηχηρά και να μην αφήσουν κανέναν βρόμικο παίκτη να παίζει παιχνίδια στις πλάτες τους.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 24, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Παραδέχονται το δικαστικό πραξικόπημα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator