Απίστευτη καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Δεκάδες ασθενείς πεθαίνουν περιμένοντας να χειρουργηθούν!

0Κλειστές χειρουργικές αίθουσες, έλλειψης γιατρών και νοσηλευτών, έκτακτα περιστατικά που μεταφέρονται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να χειρουργηθούν, μακρές λίστες αναμονής για τους ασθενείς που πρέπει να χειρουργηθούν έως και δύο έτη, μεγάλες ελλείψεις χειρουργικών υλικών και άλλα τραγικά περιστατικά, αποτυπώνει η νέα έρευνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).
«Για επικοινωνιακούς λόγους η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ανακοινώνει λίστες χειρουργείων αντί να προσλάβει νοσηλευτικό προσωπικό, χειρουργούς και αναισθησιολόγους, αντί να φροντίσει να προμηθευτούν τα νοσοκομεία χειρουργικά υλικά, να ανανεώσουν και να βελτιώσουν τον εξοπλισμό των χειρουργείων» τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το Αναισθησιολογικό Τμήμα πρέπει να διαθέτει μια Νοσηλεύτρια για κάθε χειρουργική αίθουσα. Αυτό, όμως, δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ στα δημόσια νοσοκομεία, ιδίως στα μεγάλα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Τα Αναισθησιολογικά Τμήματα διαθέτουν μια Νοσηλεύτρια για τουλάχιστον 3 χειρουργικές αίθουσες, ενώ στις εφημερίες μεγάλων Νοσοκομείων πολλές φορές υπάρχει μια νοσηλεύτρια εργαλειοδότρια για 2 χειρουργικές αίθουσες.

Η υποστελέχωση των χειρουργείων σε ό,τι αφορά τους νοσηλευτές αυξάνει τους κινδύνους για τους ασθενείς που χειρουργούνται, ειδικά όταν οι χειρουργικές αίθουσες είναι διάσπαρτες στο Νοσοκομείο σε πολλούς χώρους και μακρινές αποστάσεις.

Αναφέρεται ενδεικτικά ότι στο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύτρια χειρουργείου που καλύπτει χειρουργική αίθουσα ΩΡΛ καλείται να καλύψει χειρουργική αίθουσα για περιστατικά άλλων κλινικών σε χειρουργεία που βρίσκονται σε άλλο χώρο του Νοσοκομείου.

«Κατά την εφημερία του Νοσοκομείου μπορεί να μεταφερθεί επείγον περιστατικό στη χειρουργική αίθουσα ΩΡΛ που πρέπει να υποβληθεί σε τραχειοστομία μέσα σε δευτερόλεπτα προκειμένου να σωθεί ο Ασθενείς. Τι θα γίνει εάν εκείνη την ώρα δεν υπάρχει Νοσηλεύτρια στη χειρουργική αίθουσα;» διερωτάται ο κ. Γιαννάκος.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 30, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Απίστευτη καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Δεκάδες ασθενείς πεθαίνουν περιμένοντας να χειρουργηθούν!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator