Εντυπωσιακή εκκίνηση από την Ολυμπία για τον 3ο «Tour du Peloponnese»

0



Θα διαρκέσει έως τις 8 Οκτωβρίου

Από την Αρχαία Ολυμπία ξεκίνησε χθες η 3η Περιήγηση Κλασσικών Αυτοκινήτων «Tour du Peloponnese», που διοργανώνει η Ομάδα Scuderia Triskelion σε συνεργασία με το Αθλητικό Σωματείο Πυθαγόρας και την ΟΜΑΕ (Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού) και την υποστήριξη του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

Στόχος της περιήγησης, στην οποία συμμετέχουν 12 πληρώματα από το εξωτερικό - από την Αμερική, την Αγγλία, την Ιταλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία ενώ υπάρχει κι ένα «μεικτό» πλήρωμα, το Ελληνοϊρανικό – και 8 ελληνικά πληρώματα (σ.σ θα προστεθούν στην περιήγηση μέσα στις επόμενες ημέρες) είναι η ανάδειξη των πιο όμορφων και σημαντικών πολιτιστικών μνημείων της Πελοποννήσου. Έτσι, μέχρι το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, οι συμμετέχοντες θα περάσουν από τον Επικούρειο Απόλλωνα (σ.σ χθες, μετά την Ολυμπία) τον Μυστρά, τη Μάνη, τη Μονεμβασιά, την Επίδαυρο, τις Μυκήνες.



Με εντυπωσιακά κλασικά αυτοκίνητα…

Πριν την έναρξη, οι ιδιοκτήτες είχαν σταθμεύσει τα οχήματά τους στον περιβάλλοντα χώρο του Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας, μαγνητίζοντας τα βλέμματα των περαστικών και επισκεπτών. Το πιο εντυπωσιακό δεν ήταν άλλο από την JAQUAR XK του 1959, που είναι και το πιο παλιό όχημα της περιήγησης, ενώ το πιο καινούργιο, είναι ένα FIAT του 1982.

Εκκίνηση στα κλασικά αυτοκίνητα, έδωσαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς, ο αντιδήμαρχος Θύμιος Κοτζιάς, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Παιδείας και Αθλητισμού Αντώνης Χρυσανθακόπουλος, η υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων και Ολυμπιακών Θεμάτων Ρόη Αντωνοπούλου, ο πρόεδρος της Τ.Κ Χάρης Σπηλιόπουλος και ο εφημέριος Αρχαίας Ολυμπίας πατ. Μιχαήλ Μπότσας.



Ραντεβού το 2017 στην Ολυμπία

Ο Αλυτάρχης του «Tour du Peloponnese» Γιάννης Καράμπελας, αφού ευχαρίστησε τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας για την υποστήριξη και την φιλοξενία, δεσμευόμενους ότι το 4ο «Tour du Peloponnese» θα ξεκινήσει από την Αρχαία Ολυμπία, με διαμονή στην περιοχή, αφού στόχος της διοργάνωσης είναι η στήριξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, ενώ υποσχέθηκε ότι θα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακή η επόμενη περιήγηση, αφού θα συμμετάσχουν και προπολεμικά αυτοκίνητα.



Περισσότερα νέα για την Ηλεία στο patrisnews.com
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 04, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Εντυπωσιακή εκκίνηση από την Ολυμπία για τον 3ο «Tour du Peloponnese»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator