Και ο ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατεί!

0


Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός, κατά κόσμον Δημήτριος Κ. Φίλιππας

Επιτέλους το σήριαλ για την αδειοδότηση των καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας ολοκληρώθηκε. Τώρα αρχίζει το νέο σήριαλ! Πρώτα από όλα από τον έλεγχο των χρημάτων και των καναλαρχών όπως προβλέπεται από τον νόμο. Μετά θα ακολουθήσει ο νέος κύκλος επεισοδίων που είναι τα θεματικά και τοπικά κανάλια. Για παράδειγμα τα τοπικά κανάλια της Αττικής όπου βρίσκεται σχεδόν το 40% του πληθυσμού της χώρας!!!

Αποτιμώντας το τι συνέβη όλες αυτές τις ημέρες, είναι σαφές ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε κερδισμένη από την όλη διαδικασία! Πρώτον γιατί πρώτη φορά προκηρύχτηκε, διεξήχθη και ολοκληρώθηκε ένας διαγωνισμός για την αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών στα χρόνια της μεταπολίτευσης! Και αυτό είναι σίγουρα στα συν της κυβέρνησης. Δεύτερον, η όλη διαδικασία έριξε σε βαθειά νερά την αντιπολίτευση η οποία πνίγηκε… Και για αυτό το έριξε και στο κρασί!!! Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρήκε τι καίει τον τόπο, και πήγε και επισκέφθηκε την Νεμέα και υποσχέθηκε στους παραγωγούς την κατάργηση του (άδικου) φόρου στο κρασί!!!

Τρίτον η διαδικασία με την οποία διεξήχθη ο διαγωνισμός μπορεί να ήταν βάρβαρη, με τον εγκλεισμό, τα συσσίτια, τα ράντζα και όλα αυτά, αλλά μήπως ήταν και η κατάλληλη για μια χώρα που είναι υποανάπτυκτη σε ότι αφορά τους έντιμους διαγωνισμούς; Μήπως στην Ελλάδα έχουμε μάθει ΜΟΝΟΝ σε διαγωνισμούς με σημαδεμένη την τράπουλα; Όπου αντί για προδιαγραφές θα ήταν καλύτερο η εκάστοτε κυβέρνηση να έβαζε μια φωτογραφία εκείνου που θα κέρδιζε τον διαγωνισμό; Και όταν δεν γινόταν αυτό, τότε οι ενδιαφερόμενες εταιρείες έφτιαχναν το καρτέλ τους και αποφάσιζαν εκείνες ποιος θα κερδίσει τον διαγωνισμό, ποιοι θα συμμετάσχουν στο έργο και όλες τις άλλες «λεπτομέρειες»… Αλήθεια με την υπόθεση του καρτέλ των κατασκευαστικών εταιριών τι γίνεται; Είναι ακόμη μακρύς ο δρόμος προς την δικαιοσύνη; Γιατί καλό είναι να βλέπουμε το δένδρο (την αδειοδότηση των καναλιών) αλλά να μην χάνουμε και το δάσος (την διαφθορά και την ανομία των τελευταίων δεκαετιών)!!!!

Τέταρτον η κυβέρνηση, έχει άλλο ένα όφελος από την όλη διαδικασία. Της δημοκρατικότητας της που έρχεται σε αντίθεση με τα όσα διαλαλούσαν εκείνοι που εναντιωνόντουσαν με την όλη διαδικασία. Την πρώτη άδεια και με το πιο φθηνό τίμημα από όλους την πήρε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ που επί 24ώρου βάσεως κατηγορούσε την κυβέρνηση για όλα της τα πεπραγμένα!!! Μάλιστα κάποιοι έλεγαν ότι η κυβέρνηση ήθελε να κλείσει το ΣΚΑΙ. Τώρα τι θα πουν; Και εδώ νομίζουμε ότι αξίζουν συγχαρητήρια και στο επιτελείο του κυρίου Αλαφούζου γιατί εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι ήξερε τι ήθελε και το πήρε. Τέλος όσον αφορά τις δηλώσεις του κ. Σαββίδη ότι έκανε το καθήκον του και ότι έδωσε μηδενική προσφορά στο τέλος εμείς θα απαντήσουμε ρωτώντας: Μήπως απλά με τις δηλώσεις κάλυψε την ανεπάρκεια του σε οργάνωση, σε στελέχη, σε πόρους ο τεράστιος όπως μας παρουσιάζεται επιχειρηματίας Ι. Σαββίδης; Όσα δεν φτάνει η αλεπού…

Ας προχωρήσουμε τώρα στα υπόλοιπα. Πιστεύει κανείς για παράδειγμα ότι επιχειρηματίας του μεγέθους του Βαρδή Βαρδινογιάννη βγήκε έξω από το παιχνίδι τόσο απλά;… Μάλλον γέλια προκαλεί η σκέψη αυτή. Η άποψη μας είναι ότι ο κ. Βαρδινογιάννης έχει κάνει τα δικά του (πολλαπλά) σχέδια! Τα οποία και με την πάροδο του χρόνου θα τα μάθουμε καθώς θα ξετυλίγονται. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι πάντοτε ονειρευόταν ένα θεματικό κανάλι (διασκέδασης) και ένα αμιγώς ενημερωτικό… Το μόνο σίγουρο λοιπόν είναι ότι τίποτα ακόμη δεν έχει τελειώσει.

Και πηγαίνοντας τώρα στα κόμματα της αντιπολίτευσης ας σταματήσουν όλοι το παραμύθι του μαύρου στην τηλεοπτική ενημέρωση. Η νόμιμη λειτουργία καναλιών δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το μαύρο στην ΕΡΤ! Το ολέθριο αυτό σφάλμα της «παρά φύση» συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν ξεπληρώνεται με αίολα επιχειρήματα. Συν τοις άλλοι οι περισσότεροι εξ ημών γνωρίζουμε πως απέκτησαν άδειες κάποιες σταθμοί, πως «αρπάχτηκαν» κάποιες άλλες, πως «κονόμησαν» κάποιοι άλλοι πουλώντας την άδεια που κατείχαν (με ποιο τρόπο άραγε;)… Και οι μόνοι που κέρδιζαν ήταν αυτοί που πουλούσαν την συχνότητα και οι καναλάρχες. Το δημόσιο εισέπραττε …τις ευχαριστίες τους για την αδράνεια του… συγγνώμη την δωρεάν υποστήριξη στην εκάστοτε κυβέρνηση έπρεπε να γράψουμε!

Όπως δεν λειτουργεί καμία επιχείρηση χωρίς άδεια, ούτε κουλούρια δεν μπορεί να πουλήσει ένας άνεργος αν δεν έχει άδεια, έτσι το ίδιο θα συμβεί επιτέλους και με τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Όσο για τα κροκοδείλια δάκρυα για τους εργαζομένους των τηλεοπτικών σταθμών που θα κλείσουν η απάντηση είναι πολύ απλή. Πρώτον, κάποιοι εξ αυτών θα πάνε στους νέους καναλάρχες. Δεύτερον, κάποιοι εξ αυτών θα μείνουν άνεργοι και κάποιοι άνεργοι θα προσληφθούν στην θέση τους. Τρίτον η τόσο μεγάλη συμπόνια και ανησυχία από τους διαφόρους πολιτικούς, σχολιαστές κλπ για τους ανέργους των τηλεοπτικών σταθμών μήπως θα μπορούσε να συμπεριλάβει και το 1,2 εκατομμύριο ανέργους στην Ελλάδα, τους υποαπασχολούμενους, αυτούς που έχουν μισθό πλέον της τάξης 200-300 ευρώ; Η υποκρισία φθάνει και περισσεύει σε αυτή την χώρα!!!

Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι δεν υπάρχει πια αντικειμενική ενημέρωση. Δεν υπάρχει πλέον η αληθινή δημοσιογραφία. Τα πάντα είναι θέμα συμφερόντων για αυτό και ο λαός παραμιλάει. Ο κόσμος έχει να αντιμετωπίσει όλη αυτή την λαίλαπα των μέτρων αυξήσεων, φόρων, μέτρων, αλλαγών και ότι άλλο χωρίς να ξέρει έστω και αν ένα από αυτά είναι προς το συμφέρον της χώρας μας. Της Ελλάδας μας!!! Το τελευταίο διάστημα πνίγουν τον κόσμο όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με τον καταιγισμό των φόρων που έρχονται. Και υγιής να είναι κάποιος άμα ακούσει ειδήσεις ή διαβάσει τα νέα είναι για να πάει αμέσως ψυχίατρο για αντικαταθλιπτικά χάπια!!! Ακόμη και μέσα στον Αύγουστο που όπως και να το κάνουμε είναι πιο χαλαρά τα πράγματα δεν σταμάτησε η τρομολαγνεία. Και επειδή δεν έφτανε στα ΜΜΕ η καταστροφολογία αυτή πρόσθεσαν με αφορμή τον καταστροφικό σεισμό στην Ιταλία, και τους σεισμούς. Δεκαπέντε χρόνια έχει να κάνει καταστροφικό σεισμό.. Φορτώνουν τα ρήγματα… Ωραία είναι αλήθεια… Τι να κάνουμε; Μπορούμε να κάνουμε τίποτα; Τι θέλουν να μας πουν επιτέλους; Ότι αν γλυτώσουμε από τα μέτρα θα πάμε από σεισμό; Επιτέλους αμάν!!! Έλεος!!!!

Η κυβέρνηση έχει μια προσωρινή επιτυχία. Γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά της. Η αντιπολίτευση χρειάζεται δραμαμίνες γιατί έχει «τρικυμία εν κρανίω» και αυτό ως γνωστόν προκαλεί ζαλάδες… Ο λαός δεν βλέπει φως, που να το δει άλλωστε όταν παντού υπάρχει μαύρο σκοτάδι… Και απλά η πολύ δύσκολη κατάσταση συνεχίζεται. Η ζωή συνεχίζεται… Αλλά για πόσο; Καλόν θα κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να μην επαναπαυτεί στις δάφνες των όποιων επιτυχιών της απλά επειδή έχει απέναντι της μια ανίκανη αντιπολίτευση. Που δεν μπορεί ούτε να απαλλαγεί από το σάπιο παρελθόν της. Να βάλει μια τελεία… Να πει: σβήνω το κακό παρελθόν μου και κάνω μια νέα αρχή. Αλλά που να κάνει την αρχή αυτή όταν τα στελέχη της είναι τα ίδια που δημιούργησαν το «κακό παρελθόν»;

Το μήνυμα μας είναι ένα. Κύριοι και κυρίες της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και υπάρχει και κάτι ανώτερο από το προσωπικό σας συμφέρον. Το συμφέρον της Ελλάδας μας!!! Μήπως ήρθε η ώρα επιτέλους να σκεφθείτε σοβαρά τα λόγια του Ξενοφώντα: Νόμιζε την πατρίδα οίκον, τους δε πολίτας εταίρους. Μπας και δούμε προκοπή σε αυτή την δύσμοιρη χώρα;

Και κλείνουμε με το μήνυμα μας προς τους πολίτες αυτής της χώρας. Δεν μπορείς να περιμένεις από αυτούς που σε κατέστρεψαν να γίνουν οι άνθρωποι που θα σε σώσουν. (Αριστοφάνης, "Βάτραχοι"). Γενικά το γράφουμε… και αόριστα….
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 03, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Και ο ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατεί!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator