Δεκάδες αλλοδαποί έλαβαν ελληνική ιθαγένεια με πλαστά πιστοποιητικά

0Του Θάνου Πασχάλη

Φάμπρικα απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας, με χρήση πλαστών πιστοποιητικών γέννησης, γάμου κλπ, είχαν στήσει δεκάδες αλλοδαποί καταφέρνοντας, λόγω και της ανυπαρξίας ουσιαστικού ελέγχου από τις αρμόδιες υπηρεσίες, να πολιτογραφηθούν Ελληνες και να εγγραφούν στα αντίστοιχα δημοτολόγια των δήμων όπου διαμένουν.

Σύμφωνα με πόρισμα-σοκ που αποκαλύπτει το newpost.gr, από το 2001 και εντεύθεν και μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο που διενήργησε το σώμα επιθεωρητών ελεγκτών δημόσιας διοίκησης σε 88 αποφάσεις χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας  (σε σύνολο 267) που εκδόθηκαν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Διεύθυνση Αστικής Κατάστασης,Αλλοδαπών και Μετανάστευσης) και τη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης, προκύπτει ότι οι περισσότεροι αλλοδαποί κατέθεσαν "μαιμού" πιστοποιητικά.

Ο δειγματοληπτικός έλεγχος αφορούσε 88 πρόσωπα (άνδρες, γυναίκες, τέκνα, εγγόνια, σύζυγοι) που φέρονταν να προέρχονται από  28 Ελληνες υπηκόους που όλοι τους ήταν εγγεγραμμένοι σε δημοτολόγια διαφόρων Δήμων (Αθηναίων, Ασπροπύργου, Χέρσου, Ερμούπολης, Μολοσσών κλπ) όπως και τα υπόλοιπα  60 συγγενικά τους πρόσωπα.

Για να διαπιστωθεί η γνησιότητα και η εγκυρότητα των πιστοποιητικών που κατέθεσαν το Υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε αλληλογραφία με συνημμένα αντίγραφα των πιστοποιητικών (γέννησης, γάμου, αναγνώριση τέκνων κλπ) στις πρεσβείες μας στη Βηρυτό, την Κωνσταντινούπολη, τη Σόφια, το Βουκουρέστι,τα Τίρανα,τα Σκόπια και τη Γεωργία ώστε μέσω των εγχώριων δημοσίων αρχών να ελεγχθούν και πιστοποιηθούν τα εκδοθέντα πιστοποιητικά που οι ελεγχόμενοι αλλοδαποί  κατέθεσαν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δηλώνοντας ότι είναι ελληνικής καταγωγής(από Ελληνα πατέρα η Ελληνίδα μητέρα η παντρεύτηκαν Ελληνα η Ελληνίδα) ώστε να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια.Απο τα 88 ελεγχόμενα πρόσωπα που έλαβαν την ελληνική ιθαγένεια 34 προέρχονταν από την Αλβανία, 20 από το Λίβανο, 15 από τη Ρωσία, 8 από τη Γεωργία, 2 από τη Βουλγαρία, 8 από τη Ρουμανία και 1 από τα Σκόπια.

Με βάση τον έλεγχο που διενήργησαν οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης η συντριπτική πλειονότητά των αλλοδαπών  κατέθεσε πλαστά πιστοποιητικά και οι επιθεωρητές στις προτάσεις τους  ζητούν την  ανάκληση των αποφάσεων απονομής ελληνικής ιθαγένειας και τη διαγραφή τους από τα δημοτολόγια δήμων.
Για ορισμένες ελάχιστες, αλλά και αυτές αμφισβητούμενες, περιπτώσεις οι επιθεωρητές στο πόρισμά τους ζητούν την επανεξέτασή τους. Το πόρισμα εστάλη για αναζήτηση ποινικών ευθυνών  στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Πηγή NewPost
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 21, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δεκάδες αλλοδαποί έλαβαν ελληνική ιθαγένεια με πλαστά πιστοποιητικά"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

ΜΟΡΕΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator