Αργά ή γρήγορα θα ξεσκεπαστούν

0



Έχουμε λοιπόν νέους καναλάρχες με τον παρά τους και με την κυρά τους. Ας ρωτήσουμε πλέον τους Έλληνες αν πιστεύουν πως από όλη αυτή τη διαδικασία ωφελήθηκε η δημοκρατία. Αν από το διήμερο «θρίλερ», που μπορεί να ήταν και στημένο, κέρδισε η διαφάνεια.

Αν εν πάση περιπτώσει θα δούμε καλύτερα κανάλια από το Mega ή από τον... Μένιο Φουρθιώτη του Ε. Αν η κυβέρνηση που περιφέρει την ηθική της σαν νεαρή παρθένα και θέλει να την παντρέψει, πέτυχε να βάλει κανόνες στο τηλεοπτικό τοπίο.

Δηλαδή είναι καλύτεροι οι νέοι... νταβατζήδες από τους προηγούμενους; Θα κοιμάται ήσυχη η γιαγιούλα στο χωριό που της έκοψαν τη σύνταξη; Θα είναι καλά ο κυρ Κώστας που δεν έχει δουλειά εδώ κι ένα χρόνο ή ο Γιώργος, 20 ετών, που προσλήφθηκε με 400 ευρώ και... πολλά του είναι;

Τίποτε δεν θα αλλάξει στη ζωή μας, όμως, για να πούμε την αλήθεια, δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά ουσιαστική αλλαγή στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Το μόνο που θα δούμε τις επόμενες ημέρες είναι οι κραυγές πανηγυρισμών των διάφορων παπατζήδων που «πολέμησαν το τέρας της διαφθοράς και της διαπλοκής».

Ας γελάσουμε. Θα φύγουμε από τους εργολάβους δημοσίων έργων και θα πάμε στο «μαύρο» χρήμα που κατά πολλούς είναι και εξαιρετικά βρόμικο;

Η κυβέρνηση ήθελε πάση θυσία ένα σόου. Για κάποιους είναι μια κωμωδία που πρέπει να πάρει Όσκαρ, για άλλους ένα δράμα, αυτό της Ελλάδας συνολικά που αυτοεξευτελίζεται. Οι εικόνες που είδαμε τις τελευταίες ημέρες απλά μόνο σε.... Κογκολέζικη επαρχία θα βλέπαμε... κι αυτό παίζεται.

Ένας δημοσιογράφος – βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προσκυνημένος παλαιότερα στο ΠΑΣΟΚ, είπε σε μια τοποθέτησή του χθες ότι «επιτέλους γίνεται πραγματικότητα η απαίτηση του ελληνικού λαού να αλλάξει αυτή η ανωμαλία».

Ναι, όντως υπήρξε ανωμαλία, αλλά ο εν λόγω δημοσιογράφος... «καρεκλοκένταυρος» άλλοτε στην ΕΡΤ, θα έπρεπε να κοιτάζει και το δικό του χάλι. Περιουσία έκανε με τα λεφτά του Έλληνα που πλήρωνε για το έκτρωμα. Κι έγινε γνωστός χάρη στην κρατικοδίαιτη ΕΡΤ για την οποία δόθηκαν... «αγώνες» για να ξανανοίξει.

Άραγε τώρα που πέφτει «μαύρο» σε κανάλια και μένουν άνεργοι χιλιάδες θα βγει κανείς να φωνάξει; Κλάψαμε για τις καθαρίστριες και τους κρατικοδίαιτους της Μεσογείων αλλά ούτε δάκρυ για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, πολλές φορές είλωτες σε τηλεοπτικές γαλέρες;

Ναι, να αλλάξουν οι κανόνες του παιχνιδιού. Να φύγουν οι νταβατζήδες ή να πάνε φυλακή όσοι δεν πληρώνουν τα δάνειά τους. Αλλά να αντικατασταθεί η ανωμαλία με ομαλότητα κι όχι με νέα ανωμαλία, άγνωστη στο ευρύ κοινό αλλά ιδιαίτερα απεχθή ήδη.

Μπαίνουμε σε μια πολύ σκοτεινή περίοδο όπου θα γίνει περισσότερο από ποτέ αντιληπτό τι σημαίνει νταβατζιλίκι και τι σημαίνει διαπλοκή της εξουσίας με τα media. Άλλωστε, δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ξεκάθαρα πλέον ότι ο διαγωνισμός ήταν απλά ο «φερετζές» μιας στημένης υπόθεσης. Μιας προαποφασισμένης επιλογής των νέων καναλαρχών. Να πάρουν την άδεια συγκεκριμένοι «παίκτες», να δώσουν συγκεκριμένα χρήματα, να δώσουν στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να πανηγυρίζει ότι είναι «με το λαό κι όχι με τους νταβατζήδες» κι ότι έκλεισε τα βοθροκάναλα.

Όχι, δεν θα τους περάσει. Μπορούν να πανηγυρίσουν όσο θέλουν. Μπορούν να κραυγάσουν όσο θέλουν με... ποδοσφαιρικούς όρους. Αν θέλουν μπορούν να πουλήσουν την πραμάτεια τους στο λαό και αυτός θα τους κρίνει.

Αυτό που δεν θα περάσουν ποτέ είναι την καφρίλα τους. Αργά ή γρήγορα θα ξεσκεπαστούν. Θα αποκαλυφθούν οι υπόγειες συναλλαγές, ποιοι πήραν πόσα και από ποιους. Και τότε ο μόνος δρόμος, αν βεβαίως έχει τα κότσια και η ΝΔ, είναι η φυλακή για όλους τους σημερινούς τιμητές της διαφάνειας και της ηθικής.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 08, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αργά ή γρήγορα θα ξεσκεπαστούν"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator