«Μην κάνετε τίποτε. Αφήστε τον ΣΥΡΙΖΑ να καταρρεύσει για το καλό της χώρας»

0Τι πρέπει να γίνει ώστε να ανακοπεί η μη αναστρέψιμη κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν το λέμε εμείς. Άρθρο στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ είναι που δημοσιεύεται μάλιστα στο Left. Η απάντηση από μεγάλο μέρος των Ελλήνων θα ήταν «Μην κάνετε τίποτε. Αφήστε τον ΣΥΡΙΖΑ να καταρρεύσει για το καλό της χώρας». Αλλά μιας και προτείνουν διάφορα οι ίδιοι οι Συριζαίοι που βλέπουν ότι πλησιάζει το τέλος τους, ας ασχοληθούμε με το μυαλό που κουβαλάνε.

Οι άνθρωποι το ομολογούν και προσπαθούν να ξορκίσουν το κακό. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας και ο πολιτικός εσμός της Αριστεράς έγραψε πια τις τελευταίες του γραμμές στο βιβλίο της ιστορίας.

Αλλά για να δουν και όσοι Συριζαίοι έχουν απομείνει πιστοί σ’ αυτό το συνονθύλευμα, ας δούμε τι λέει το άρθρο εν ολίγοις:

α) Δεν υπάρχει πολιτική στελεχών στον ΣΥΡΙΖΑ. Τι υπάρχει; Υπάρχουν οι τασικές σχέσεις και επιρροές, οι προσωπικές γνωριμίες, η αξιοποίηση "προσωπικοτήτων" και οι μεταγραφές. Έτσι στελεχώθηκε η κυβέρνηση, αλλά και όλες οι θέσεις. Ευτυχώς η κυβέρνηση είναι το δέκα το καλό της υπόθεσης. Οι περισσότεροι βαθμολογούνται με λίαν καλώς έως άριστα (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων).

Εδώ βέβαια γελάει και το παρδαλό κατσίκι. Αν κυβερνούν οι άριστοι φανταστείτε που πάει η χώρα. Αν οι καλύτεροι είναι ο Φλαμπουράρης, ο Σκουρλέτης, ο Μπαλτάς και ο Πολάκης τότε να μεταναστεύσουμε άμεσα.

Λέει ακόμη ότι στη στελέχωση κυριαρχούν οι μέτριοι, οι ανεπαρκείς, οι βολεμένοι και οι ιδιοτελείς; Η απάντηση είναι πολύ απλή. Η στελέχωση δεν έγινε με κάποιο στοιχειώδη θεσμικό τρόπο. Ένα αόρατο κέντρο χωρίς συλλογικές διαδικασίες, διαφάνεια, αξιοκρατία αποφάσισε και συνεχίζει να αποφασίζει. Αποτέλεσμα: οι περισσότεροι βρίσκονται σε διάφορες θέσεις για να βολευτούν προσωπικά και όχι να υπηρετήσουν την κυβέρνηση, την κοινωνία και τελικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Καταγγέλλει δηλαδή αδιαφάνεια, αναξιοκρατία, δημιουργία κομματικού στρατού. Ό,τι γράφουμε εμείς τόσο καιρό.

Ζητά το κακόμοιρο το στέλεχος:

1. Κατάργηση των τάσεων. Η λειτουργία των τάσεων δεν συμβαδίζει με τη δημοκρατία, τη διαφάνεια, τη συλλογικότητα και την αξιοκρατία. Οι τάσεις υπάρχουν μόνο για την εξουσία. Την εξουσία στο κόμμα, στην κυβέρνηση, στις διάφορες θέσεις. Αλλά, όπως είπα παραπάνω, δεν είναι όλοι ικανοί, κατάλληλοι και άξιοι. Βρίσκονται εκεί όπου βρίσκονται γιατί ανήκουν σε κάποια τάση.

Ο αντιπρόεδρος σ. Δραγασάκης κατά καιρούς έχει αναφερθεί «στις βαρονίες, στα φέουδα, στις κλειστές ομάδες». Στο τελευταίο του σημείωμα στην «Αυγή» (17.07.2016), επαναλαμβάνει πολλά απ' αυτά τα σωστά πράγματα. Αναρωτιέμαι, τόσο δύσκολο είναι να μπει μπροστά μια διαδικασία επίλυσής τους;

2. Το Συνέδριο να γίνει ύστερα από έξι μήνες(το νωρίτερο).

3. Να επανεξεταστεί η τοποθέτηση όλων όσους χρησιμοποιεί το κόμμα σε διάφορες θέσεις.

β) Επικοινωνία: Οι μόνοι που κάνουν ουσιαστική επικοινωνιακή πολιτική δουλειά για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οΤσίπρας, ο Καρτερός και ο... Λαζόπουλος (Aλ Τσαντίρι). Φαίνεται ότι το ίδιο αόρατο κέντρο επιθυμεί η επικοινωνιακή δουλειά να γίνεται μόνο από την κυβέρνηση και όχι από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά αν δεν οργανωθεί συστηματικά η επικοινωνιακή δουλειά από το κόμμα, και δεν συμμετάσχει το σύνολο των μελών του, τότε... αποχαιρέτα την την Αλεξάνδρεια...

Διακινδυνεύω την εκτίμηση και την πρόβλεψη ότι το αόρατο κέντρο, η ηγετική ομάδα, η νέα νομενκλατούρα, που λέγαμε, δεν ενδιαφέρεται για την τύχη του ΣΥΡΙΖΑ ως κόμματος μακράς πνοής και μακράς προοπτικής. Ενδιαφέρεται για τη διατήρηση των προνομίων μερικών δεκάδων στελεχών και πέραν τούτου ουδέν. Εννοείται μετά την απώλεια της κυβερνητικής εξουσίας.

Η κίνηση - τάση, Ανένταχτοι (δηλαδή ατασικοί) Συριζαίοι, ναι, συριζοφρουροί (δηλαδή άκριτοι χειροκροτητές), όχι, έχει έναν και μοναδικό στόχο: την κατάργηση των τάσεων. Η εκλογή στο συνέδριο και στα διάφορα όργανα θα γίνεται με κλήρωση. Μπορεί να προβλέπεται και εναλλαγή κ.λπ.".

Θα πει κανείς ότι ένα πικραμένο στέλεχος είναι, ό,τι θέλει λέει, μπορεί να μην πήρε θεσούλα στο δημόσιο γι’ αυτό κάνει έτσι. Όμως, αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι για να μην έχουμε αμφιβολία γι’ αυτούς που μας κυβερνούν.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 13, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Μην κάνετε τίποτε. Αφήστε τον ΣΥΡΙΖΑ να καταρρεύσει για το καλό της χώρας»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator