Μαζί θα πέσει το δίδυμο της χούντας

0



Ξαφνικά, κάποιοι εικάζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς έχουν μεταξύ τους πρόβλημα. Η όλο ύφος και υπονοούμενα απάντηση του πρωθυπουργού σχετικά με το αν θα αλλάξει υπουργείο ο Παππάς (όπως ο ίδιος επιθυμεί, τουλάχιστον έτσι υποστήριξε) δημιούργησε όλη αυτήν την αχλή σχετικά με τις σχέσεις μεταξύ τους.

Κάποιοι είπαν ότι πράγματι έχουν διαρραγεί οι σχέσεις τους και δεν αποκλείεται ο Τσίπρας να σπάσει τα δεσμά του με τον υπουργό Επικρατείας. Άλλοι επισημαίνουν ότι υπάρχει διάσταση απόψεων στην κυβέρνηση για το χρόνο του ανασχηματισμού, με τον Παππά να λέει ότι πρέπει να γίνει άμεσα και να πάει ο Τσίπρας στο Συνέδριο με άλλον αέρα.

Υπάρχουν κι εκείνοι που πιστεύουν ότι αν η υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες στραβώσει, από το ΣτΕ ή από άλλη αιτία, τότε ο Τσίπρας μπορεί να γίνει… αδερφοφάγος. Να μετατρέψει δηλαδή τον Παππά σε Ιφιγένεια προκειμένου να διασωθεί ο ίδιος και η κυβέρνησή του.

Το έργο το έχουμε ξαναδεί και τα προηγούμενα χρόνια, με άλλες κυβερνήσεις και πρωθυπουργούς. Πάντα υπάρχει ο «αυτοφωράκιας», αυτός δηλαδή που την πληρώνει για να μείνει στο απυρόβλητο ο μεγάλος ηγέτης.

Δεν αποκλείεται, αν το ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο για την τηλεόραση και ξεφτιλιστεί η κυβέρνηση που έκανε αυτή τη δημοπρασία, να αποφασίσει ο Τσίπρας να βάλει στον πάγκο τον…αργό Παππά για να προχωρήσει η κυβέρνησή του χωρίς το άγος της υπόθεσης. Ίσως η αποστροφή του στη ΔΕΘ να ήταν ακριβώς μια προσπάθεια να βγάλει τον εαυτό του από το κάδρο και να την πληρώσει ο έμπιστός του. Άλλωστε, ο Παππάς είναι σαν κι εκείνους που δοκίμαζαν το φαγητό του βασιλιά μην τυχόν και είναι δηλητηριασμένο.

Αυτές είναι οι προφανείς σκέψεις που κάνει ο πρωθυπουργός, εκτός κι αν έχει κάτι άλλο στο μυαλό του. Σίγουρα, πάντως, ο ρόλος του καλού «μπάτσου» σε σύγκριση με τον κακό, που είναι ο Παππάς, είναι ιδιαίτερα ελκυστικό «εργάκι» και θα μπορούσε να παίξει καμιά φορά, όταν ο πρωταγωνιστής κινδυνεύσει και τον πάρει πάνω του ο… κομπάρσος ή ο κασκαντέρ που λένε και στον κινηματογράφο.

Αν πάλι ο πρωθυπουργός έχει πάρει πληροφορίες για τις προθέσεις των δικαστών σχετικά με το νόμο – έκτρωμα του Παππά τότε καλά κάνει και τον απομακρύνει σιγά – σιγά. Μπορεί να επικαλεστεί το γεγονός ότι δεν τον συμβούλευσε καλά ο πρώτος τη τάξει υπουργός (ουσιαστικά κι όχι τυπικά) και αυτός πρέπει να πληρώσει.

Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο καλοδεχούμενο. Όμως, δεν πιστεύουμε σε καμιά περίπτωση ότι ο Τσίπρας θα αδειάσει τον φίλο και υπουργό του. Ο κύριος λόγος είναι ότι ο Παππάς γνωρίζει πολύ καλά τον πρωθυπουργό, ξέρει τι έχει κάνει, με ποιους μιλούσε και μιλά, αν έχει κάνει συμφωνίες ή όχι. Ξέρει τα πάντα και θα μπορεί να είναι πάντα μια βραδυφλεγής βόμβα για τον πρωθυπουργό. Αλλά και ο τελευταίος ξέρει για τον Παππά. Τις κινήσεις του, τις επαφές του με τους βαρόνους της διαπλοκής, αν έχει κάνει ακόμη και… στα όρια του νόμου διαδικασίες.

Ένα τέτοιο δίδυμο είναι δύσκολο έως αδύνατο να σπάσει. Αυτοί οι δύο θα πέσουν μαζί. Μαζί θα φύγουν με ελικόπτερο, μαζί θα καθίσουν στο εδώλιο, μαζί θα καταδικαστούν για τα όσα έχουν κάνει.

Ο Παππάς είναι ένας σκοτεινός τύπος, πανέξυπνος αλλά κι από αυτούς που πιάνονται αργά ή γρήγορα. Σίγουρα έχει διασφαλίσει το μέλλον του σε… όλα τα επίπεδα. Ξέρει πολλά και μπορεί να τα χρησιμοποιήσει αν δει ότι τον αδειάζουν. Για το λόγο αυτό θα πέσουν μαζί όταν έρθει η ώρα. Ο Παππάς ή αρχιμανδρίτης και ο… πατριάρχης Αλέξης δεν μπορούν ούτε να εξομολογηθούν για τα αμαρτήματά τους.

Όσο κι αν διαρρέουν ότι έχουν πρόβλημα μεταξύ τους δύσκολα θα προκαλέσουν για σούσουρο και αποκαλύψεις. Μαζί λοιπόν θα πέσει το δίδυμο της χούντας.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 20, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μαζί θα πέσει το δίδυμο της χούντας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator