ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ «ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ» ΤΗΣ ΕΑΣΑ (ΡΕΑ)

0



Μετά τα μέτρα που προβλέπονται στο 3ο Μνημόνιο και στην αναθεώρηση της ΚΑΠ, (ΕΝΦΙΑ και άλλα αγροτικά χαράτσια, αύξηση ΦΠΑ, αποκλεισμός από της ενισχύσεις κλπ), η  καταστροφή του εργοστασίου «Εσπερίδες» από την πυρκαγιά της 31ης Αυγούστου αποτελεί ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα για τη μικρομεσαία αγροτιά της περιοχής. Το χυμοποιείο-τυποποιητήριο απορροφούσε ένα μεγάλο κομμάτι της παραγωγής των αγροτών της Αργολίδας, οι οποίοι, όπως και οι εργαζόμενοι στις «Εσπερίδες», μένουν εν μια νυκτί κυριολεκτικά ξεκρέμαστοι.
Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Αργολίδας (ΑΚΣΥΝΑ), εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζομένους και τις οικογένειές τους καθώς και στους αγρότες που για μια φορά ακόμα θα κληθούν να πληρώσουν τα σπασμένα. Καλούμε τους παραγωγούς που τροφοδοτούσαν το εργοστάσιο αλλά και όλη τη μικρομεσαία αγροτιά της περιοχής, να μην πιστέψουν τυχόν παχιά λόγια και υποσχέσεις απ’ αυτές που μας έχουν χορτάσει οι κυβερνήσεις και οι «τοπικοί άρχοντες» όλα τα προηγούμενα χρόνια. Να είναι σε επιφυλακή, να οργανωθούν και μαζί με τους εργαζομένους του εργοστασίου να διεκδικήσουν:
Άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου με πλήρη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
Καμία απόλυση των εργαζομένων.
Με ευθύνη της κυβέρνησης και της Διοίκησης να διασφαλιστούν τα δεδουλευμένα και να εξασφαλιστεί η στήριξη των εργαζομένων για όσο διάστημα χρειαστεί, μέχρι την πλήρη επαναλειτουργία του εργοστασίου.
Άμεση εξόφληση των χρωστούμενων του εργοστασίου στους αγρότες και διασφάλιση-απορρόφηση της νέας παραγωγής.


ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 07, 2016

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ «ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ» ΤΗΣ ΕΑΣΑ (ΡΕΑ)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator