Αγναντεύοντας... την Μπανανία

0«Αν είμαι ζωντανός σήμερα απέναντί σας σε αυτό το γραφείο, οφείλεται σε αυτό το δημοψήφισμα! Το ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον το μαύρο πρόβατο οφείλεται στο ότι ακούστηκε η δύναμη της ψυχής ενός λαού και στο ότι κατάφερα με καθαρό μυαλό να πάρω τις επόμενες ημέρες, τις αποφάσεις που έπρεπε».

Αυτή ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα σε ερώτηση της Le Monde για το αν το μετάνοιωσε που έκανε το δημοψήφισμα.

Θα συμφωνήσουμε απόλυτα με το πρώτο μέρος της απάντησής του, για το δεύτερο αμφιβάλλουμε γιατί η Ελλάδα συνεχίζει να είναι μαύρο πρόβατο και ίσως να είναι και περίγελος της Ευρώπης μετά από όσα έχει κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, έχει απόλυτο δίκιο να λέει ότι είναι ζωντανός λόγω του δημοψηφίσματος διότι απευθύνεται στους ψηφοφόρους τους και σε όσους ξεγέλασε και ψήφισαν «όχι». Τι να πεις για έναν άνθρωπο που αποδεδειγμένα έκανε το «όχι»... «ναι» κι έγραψε την εντολή του λαού στα παλιά του τα παπούτσια, όμως, συνεχίζει να τους κοροϊδεύει;

Πράγματι είναι ζωντανός επειδή το δημοψήφισμα ενίσχυσε τις δυνάμεις του λαϊκισμού που κυβερνούν τη χώρα με άξιο ηγέτη τους τον Αλέξη Τσίπρα. Κάποιοι ακόμη και σήμερα πιστεύουν ότι το δημοψήφισμα ήταν η σημαντικότερη στιγμής της ελληνικής δημοκρατίας στη Μεταπολίτευση. Είναι εκείνοι που ακόμη δεν έχουν αντιληφθεί το παιχνίδι που τους έπαιξε ο Τσίπρας για να κρατηθεί στο... ζωή όπως και ο ίδιος παραδέχεται.

Αν επικρατούσε το «ναι» η κυβέρνηση πιθανότατα θα παραιτούνταν και ο Τσίπρας θα αποτελούσε παρελθόν. Με την επικράτηση του «όχι», που μετάλλαξε ο πρωθυπουργός ουσιαστικά του δόθηκε παράταση πολιτικής ζωής. Με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου απλά ο λαός του «ξέπλυνε» τις αμαρτίες, τις κοροϊδίες, τα ψέματα. Κι ένα χρόνο μετά βλέπουμε που οδήγησε και το δημοψήφισμα και η νίκη του Τσίπρα.

Αυτός έμεινε ζωντανός αλλά η χώρα είναι «νεκροζώντανη».

Δύο είναι τα γεγονότα των τελευταίων ετών που σημαδεύουν αρνητικά τη χώρα και την έφεραν πολλά χρόνια πίσω. Το πρώτο είναι η πυρπόληση της χώρας το 2008, όταν ακόμη δεν είχαμε κρίση. Τότε η Ελλάδα σφράγισε την ένταξή της στις χώρες του τρίτου κόσμου κι έβαλε στο παιχνίδι την αριστερά του μπάχαλου, της καταστροφής.

Το δεύτερο ήταν το δημοψήφισμα του 2015. Εκεί επισφραγίστηκε η επικράτηση του άκρατου λαϊκισμού και η επιστροφή της χώρας πολλές δεκαετίες πίσω. Και τα δύο είναι επιτεύγματα ΣΥΡΙΖΑ, κύριος υπεύθυνος είναι ο Τσίπρας, αλλά συνένοχος ο ελληνικός λαός.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 14, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αγναντεύοντας... την Μπανανία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

ΜΟΡΕΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator