Η τεχνολογία έχει ξεπεράσει τους «νταβατζήδες» της ενημέρωσης

0Οι τηλεοπτικές άδειες θα δοθούν, οι νέοι καναλάρχες θα αναλάβουν να «ενημερώνουν» τους πολίτες, οι Πρετεντέρηδες και οι άλλοι που προκάλεσαν την κοινή γνώμη θα αντικατασταθούν από ελεγχόμενους από την παρούσα κυβέρνηση.

Ο σκοπός του καναλάρχη – υπουργού θα επιτευχθεί και θα υπάρξει έλεγχος στην ενημέρωση, κατά πάσα πιθανότητα.

Ε και; Τι πιστεύει δηλαδή η κυβέρνηση; Ότι αν ελέγξει 1,2 ή και 4 κανάλια θα μπορεί να διαιωνίσει την κυριαρχία της; Πιστεύει ότι θα μπορεί να ελέγχει την κοινή γνώμη και την... οργή του κόσμου γι' αυτήν;

Πόσοι βλέπουν ειδήσεις κάθε μέρα; 500 χιλιάδες, ένα εκατομμύριο; Θα βλέπουν δηλαδή τον Αρβανίτη, την Κατσίμη και τους άλλους εγκάθετους του ΣΥΡΙΖΑ και θα πηγαίνουν να ψηφίζουν μετά τον Τσίπρα; Αυτά είναι ανοησίες.

Κατ' αρχάς, ο κόσμος διαμορφώνει την άποψή του για την πολιτική όχι από το τι θα του πει ο κάθε Πρετεντέρης ή Πορτοσάλτε αλλά από την τσέπη του. Από το αν τον κορόιδεψαν με τον ΕΝΦΙΑ ή με την κατάργηση άλλων φόρων που ποτέ δεν έγινε. Από το τι έχει να πληρώσει στο τέλος του μήνα ή από το αν βλέπει φως στο τούνελ. Ο ΣΥΡΙΖΑ και κάθε άλλη κυβέρνηση κρίνεται από τα οικονομικά των νοικοκυριών και των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Κρίνεται επίσης από τις πολιτικές που ασκούν οι κυβερνήσεις για να υπάρχει ασφάλεια και ειρήνη στη χώρα. Από το αν ασκείται μια πατριωτική πολιτική που δεν επιτρέπει τον ευτελισμό της Ελλάδας. Κρίνεται από την κατάσταση στην υγεία και την παιδεία, από τη συμπεριφορά στους απόμαχους της ζωής.

Ό,τι κι αν κάνουν οι δημοσιογράφοι κάθε καναλιού, όπως κι αν παρουσιάσουν την είδηση, ο κόσμος έχει άλλη άποψη.

Επίσης, γιατί πιστεύει η κυβέρνηση ότι αν ελέγξει τα κανάλια θα έχει το πάνω χέρι όταν υπάρχουν κι άλλα δίκτυα ενημέρωσης; Υπάρχει το ίντερνετ όπου ελεύθερα ο καθένας μπορεί να μάθει ό,τι θέλει και να κρίνει. Υπάρχουν τα κοινωνικά δίκτυα όπου μπορεί και διαδραστικά να διαμορφώσει πολιτικές. Οι εποχές που μια εφημερίδα ή ένα κανάλι κατέβαζαν κυβερνήσεις έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Η τεχνολογία έχει ξεπεράσει τους «νταβατζήδες» της ενημέρωσης.

Και κάτι τελευταίο. Νομίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι με την αυταρχική πολιτική τύπου Ερντογάν ή Μαδούρο θα καθυποτάξει τον ελληνικό λαό; Ας πούμε ότι το κάνει για λίγους μήνες, πόσο νομίζει ότι θα αντέξει; Εκτός κι αν κηρύξει... κόκκινη χούντα. Όμως, πλέον η Ελλάδα και κάθε χώρα δεν βρίσκεται στο «σκοτάδι». Έχει συνεχή πληροφόρηση, ταξιδεύει, βλέπει και κρίνει.

Όσες άδειες κι αν αποκτήσει η κυβέρνηση του υπουργού – καναλάρχη, το τέλος της θα είναι σύντομο.

ΠΗΓΗ
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 06, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η τεχνολογία έχει ξεπεράσει τους «νταβατζήδες» της ενημέρωσης"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator