ΣΥΡΙΖΑ: Εκεί που σταματά η λογική!

0Του Πάτροκλου Κουδούνη

Η πρώτη εταιρεία που εργάστηκα ως διευθυντικό στέλεχος ήταν για μένα μεγάλο σχολείο. Ο δικτατορικός ιδιοκτήτης –πρώην μαοικός-πρώην φίλος μου– δούλευε 18 ώρες τη μέρα, αποφάσιζε τάχιστα, ήταν ισχυρογνώμων και έβαζε πάνω απ’ όλα το συμφέρον του. Δεν υποχωρούσε ποτέ και δεν δίσταζε να στήνει παγίδες στους «αντιπάλους», ακόμα κι αν οι παγίδες αυτές βρίσκονταν στις παρυφές της ανηθικότητας.

Την πρώτη φορά που ανέλαβα να χειριστώ μια πολύ σοβαρή επένδυση αντελήφθην ότι το σχέδιο μας ήταν νόμιμο μεν, «πονηρό» δε. Εξέφρασα λοιπόν ευθαρσώς τις αμφιβολίες μου, ενώ δειλά ψέλλισα την απροθυμία μου να χειριστώ το ζήτημα με τον απαιτούμενο τρόπο. Τότε, με αυστηρότατο ύφος, ο σκληρός εργοδότης μού είπε το εξής:
«Τώρα εσύ με ποιους είσαι; Μ’ εμάς ή με τους άλλους;”».

Η κατακλείδα αυτή φράση, που τριβελίζει το μυαλό μου χρόνια τώρα, είναι ένα από τα μεγαλύτερα και συντομότερα μαθήματα που έχω λάβει, κυρίως όταν εφαρμόζεται στην πολιτική ή όταν λαμβάνεται υπόψιν από εκείνους που χειρίζονται εθνικά θέματα.

Με γνώμονα αυτήν τη φράση παρατηρώ την τραγική πορεία της «ερμαφρόδιτης» κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παραμένοντας εξοργισμένος από την αδήριτη ανάγκη του Τσίπρα και των συντρόφων του να παίρνουν πάντα το μέρος των… άλλων και να μη χάνουν ευκαιρία να εκφράσουν ένα πνεύμα εθνικής αντιλογίας.

Ποια είναι η επίσημη θέση της Ελλάδος για τη γενοκτονία των Ποντίων; Ο Φίλης θα την ελέγξει και μετά θα πάρει την αντίθετη. «Δεν ήταν γενοκτονία», θα αποφανθεί ο… «επιτυχημένος» υπουργός.

Κάνουν καλό στη χώρα οι χιλιάδες παράνομα εισερχόμενοι πρόσφυγες και μετανάστες; Ναι θα πει η Τασία Χριστοδουλοπούλου, αφού διευκρινίσει ότι δεν ενοχλούν κανένα με το να λιάζονται στην Ομόνοια…

Χρειαζόμαστε άμεσα νέες επενδύσεις; Ναι θα πει σύσσωμη η χώρα! Ο Δρίτσας θα κάνει ότι περνά από το χέρι του όμως για να χαλάσει τη συμφωνία με την Cosco.

Αν κάποιοι μπορούν να πληρώνουν για να πηγαίνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία (αποσυμφορίζοντας ταυτόχρονα τα δημόσια), δικαιούνται –αφού πληρώνουν– να έχουν πρόσβαση σε περισσότερες εκπαιδευτικές επιλογές ή δραστηριότητες; Είναι αυτό προς το συμφέρον της χώρας και της Παιδείας εν γένει; Ναι βροντοφωνάζει η κοινή λογική! «Όχι λοιπόν», σκούζει ο Φίλης στη Βουλή που θέλει να ισοπεδώσει τα πάντα προς τα κάτω και που αδυνατεί να κατανοήσει ότι όλοι είναι ίσοι στο μηδενικό υψόμετρο. Από ‘κει και πάνω όμως βρίσκεται η πνευματική ομορφιά και η πνευματική καλλιέργεια...

Είναι προς το συμφέρον της χώρας να υποστηρίζουμε τρομοκράτες και να αποφυλακίζουμε εγκληματίες; Προφανώς όχι! Κι όμως, τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα διαφωνήσουν κι εδώ με την κοινή λογική!

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι αυτή η περιθωριακή κυβερνητική παρέα –κατάλοιπα της ΑΚΟΑ και του Β’ κατηγορίας ΠΑΣΟΚ– έχουν μια διεστραμμένη και εθνικά επικίνδυνη εντύπωση για το τι είναι καλό για την Ελλάδα και τι όχι. Για το ποιοι είμαστε εμείς και για το ποιοι είναι οι άλλοι!

«Εμείς» είμαστε οι Έλληνες, αγαπητοί! Όλοι οι Έλληνες!

Οι «άλλοι» είναι οι υπόλοιποι!

Εσείς δυστυχώς ενεργείτε με εθνικά επιζήμιο τρόπο, γιατί νομίζετε ότι «εμείς» σημαίνει κομματικά στελέχη (του 3%) και ότι οι «άλλοι» είναι οι υπόλοιποι Έλληνες!

Μπορεί όντως η κομματική νομενκλατούρα του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει τρομοκράτες, να ονειρεύεται ανοικτά σύνορα και να συμφωνεί με τη θέση των Σκοπίων στο Μακεδονικό. Μπορεί να φαντασιώνεται επιστροφή στη δραχμή και κρατικοποίηση όλων των εταιρειών. Μπορεί επίσης να ζηλεύει –ακόμα– την επιτυχία του Τσάβεζ!

Αυτοί λοιπόν οι τύποι, σημειώστε το, δεν είναι μ’ εμάς! Είναι με κάποιους άλλους, που αγαλιάζουν στη σκέψη ότι η Ελλάς μπορεί να γίνει Βενεζουέλα.

Με αυτά τα βαρίδια δεν μπορούμε να πάμε μπροστά. Η χώρα χρειάζεται γενναίες αλλαγές και πρωτοποριακές ιδέες. Η Ελλάς δεν θα πάει μπροστά με τους αιώνιους φοιτητές. Δεν μπορεί να προοδεύσει όταν η κυβέρνηση αγκαλιάζει –ή αποτελείται– αυτούς που πήραν πτυχίο σε δέκα χρόνια και που διώχνει αυτούς που πήραν διδακτορικό σε δύο. Σίγουρα όμως θα καταρρεύσει όσο διοικείται από μια ομάδα δογματικών με τόσο ισχυρά κόμπλεξ που τους εμποδίζουν ακόμα και τώρα να φορέσουν μια γραβάτα!

* Ο κ. Πάτροκλος Κουδούνης είναι οικονομολόγος - πολιτικός επιστήμων
Πηγή Liberal
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 24, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΣΥΡΙΖΑ: Εκεί που σταματά η λογική!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΥΓΕΙΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΚΟΣΜΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator