Τ. Πιέτρης: «Δήμος Κορινθίων δεν είναι μόνο η Κόρινθος για την Κοινωνική Πολιτική»

0Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κόρινθος 2014-2019» Τιμολέων Πιέτρης, πραγματοποίησε παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο για τα θέματα κοινωνικής πολιτικής.

Ο κος Πιέτρης ανέφερε «Το άρθρο 75 παρ Ι του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων στον τομέα Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, αναφέρει ότι στις αρμοδιότητες του Δήμου είναι η έκδοση αποφάσεων παροχής κοινωνικής προστασίας, αναγνώρισης δικαιούχων στεγαστικής συνδρομής καθώς και δωρεάν παραχώρησης της χρήσης οικημάτων λόγω απορίας ή για άλλους σοβαρούς λόγους.

Στην περιοχή μας, ο κύριος όγκος δράσεων στον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής παρέχεται από την δομή της Unesco. Η συνεργασία αυτή θα έπρεπε να είναι βοηθητική και όχι αποκλειστική.

Ο Δήμος Κορινθίων δεν είναι μόνο η Κόρινθος. Το κοινωνικό μας πρόσωπο πρέπει να φθάνει και φαίνεται στις πιο απομακρυσμένες περιοχές. Είναι απαραίτητη η ύπαρξη συντονισμού και συνεργασίας των υπηρεσιών, ώστε οι πολίτες να ενημερώνονται για όσα συμβαίνουν και να είναι σε θέση να αξιοποιήσουν τις παροχές και τους φορείς που μπορούν να τους στηρίξουν.

Η Κοινωνική Πολιτική πρέπει να προγραμματισμένη και συνεχής ώστε ο Δήμος να μην επαναπαύεται περιμένοντας από κυβερνητικές ή μη οργανώσεις να αναλάβουν το φόρτο προστασίας και βοήθειας των αδύναμων συμπολιτών μας.»

Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη "Κόρινθος 2014-2019"
Δ Αδειμάντου 41 &Eθνικής Αντιστάσεως, 20 131 Κόρινθος
Τ 27410 75570 | F 27410 75571 | S korinthos2014.wordpress.com
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 29, 2016
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τ. Πιέτρης: «Δήμος Κορινθίων δεν είναι μόνο η Κόρινθος για την Κοινωνική Πολιτική»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ

ΜΟΡΕΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ

ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator